Ders 14: Artikeller İçin Tüyolar

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 02:36:57 ÖÖ

0 Üyeler ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mekin2000

Alıntı yapılan: MuhaяяeM - Ocak 09, 2006, 02:36:57 ÖÖ

ARTİKELİ DAS OLAN İSİMLER

- Hem dişi, hem de erkek canlılar için ortak kullanılan isimler ve her canlının yavrusu

her canlının yavrusu derken tay, sıpa, buzağı gibi mi acaba? peki eğer böyleyse almanca da diğer tüm canlıların yavrularının bir ismi olması lazım dimi? mesela kedinin yavrusu da kedi ama yavru kediyi belirten bi başka kelime mi var acaba?

çok teşekkürler

ata laleli

das Kitten deniyor kedi yavrusuna, yani kurala uyuyor!

April Gonzales

Elif77

delistorm

bu artikelleri hiç kullanmadan cümle kuramazmıyız almancada ne baş belasıymış ya ingilizcede daha kolay bu iş he, she birde it

nachtigall

bedri_23

slm arkadaşlar  ben daha  yeni  almaca  öğreniyorum  ama  çok  zorlanıyorum  neler  yapmam gerekiyorm  lütfen  beni biraz  aytınlatabilirmisiniz şimdiden  tşkler ::)

ttboy3

Benim takıldığım bir nokta var ağaç meyve isimlerinde die kullanılıyor yazmıssınız. Der baum derken der kullandık genel olduğu için mi ? ağaçın ismini söyleseydik die kullanıcaz galiba ??

karadağlı

arkadaslar bilen varsa yardımcı olsun artikelin genetiv halinde 'es ve s ' takıları var kelimeler için..bunu tam olarak nasıl kullanıcaz ora bir iki tane örnek var ama biraz fazla örnek bilen vvarsa yardımcı olabilir mi şimdiden vielen danke okey:)

netafim

Arkadaşlar öncelikle unutmayalım ki biz Türkler istediğimiz zaman istediğimizi elde ederiz! aynı zamanda zoru da severiz bu yüzden kolaya kaçmayalım ve kelimeleri artikelleri ile ezberleyelim, malesef kolay olmayacak ama sevdiklerimizin yanına ulaşabilmek için sabahın 5:30'unda bu dili öğrenmeye çalışan biri olarak nacizane tavsiyem kolay kolay vaçgeçmeyin ve sabırla çalışmaya devam edin.

02karakus

artikel konusu kafamı cok karıstırıyo
bide su sikayetim var neden bu sitede gelecek zaman konusu yok
LÜTFEN MESAJIMI DİKKATE ALINIZ!!!

02karakus

GELECEK ZAMANIN HANGİ KONUN İCİNDE YADA BU SİTEDE NEREDE OLDUGUNU BİLEN WARSA LÜTFEN SÖYLESİNN CO LAZIM

msy04

Artikeller konusundaki bu paylaşımın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. ÇÜNKÜ; Almanca beni perişan etti. Kaydımın silinmesine sebep oldu. Bu yıl işte af ile yeni den mücadele edicez almanca ile, Bakalım inşAllah sınavda faydası olcaktır.  Güzel paylaşım için teşekkürler.

Cloudy.16

Artikeller çok zor ama yardımcı oldu , danke shön..  okey:)

ahmet_ayaz

HOCAM bunlarin mutlak suretle ezberlenmesimi lazim yani artikelleri cozmek icin bunlardanmi yola cikalim yoksa kelimeleri artikelleriylemi ezberleyelim hangisi daha mantikli olabilir ve pratik.... saygilar

3,14

Alıntı yapılan: ahmet_ayaz - Temmuz 01, 2012, 09:31:38 ÖÖ
HOCAM bunlarin mutlak suretle ezberlenmesimi lazim yani artikelleri cozmek icin bunlardanmi yola cikalim yoksa kelimeleri artikelleriylemi ezberleyelim hangisi daha mantikli olabilir ve pratik.... saygilar

--> Kelimeleri artikelleri ile ezberlemek sizin yararınıza olur. Her kelimede ayrı ayrı düşünmezsiniz. ;)

roye

dogru kelimeleri artikelleri ve cogullari ile ezberlemek cok faydali...