Almanca da Ne durumlarda artikel kullanılır

Başlatan Bastian Schweinsteiger, Ocak 22, 2013, 10:40:45 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bastian Schweinsteiger

Artikeller ne zaman kullanılıyor örneğin : Ich möchte das brot kaufen = Ben ekmek almak istiyorum böyle mi söylemeliyiz yoksa das artikelini çıkarmam mı lazım das kullanmadan söyleyeceksem niye artikelleri ezberliyoruz  ? cofe:)

elif tunc

Almancada mecburmus artikel.valla bende tek tek ezberliyemiyorum

EL-TURCO

artikeller neden ögrenilir önce bu sorunun cevabini bulmak lazim.artikeller günlük konusma da kullanmazsan da almanin kendisi bile kullanmadigindan sorun olmaz ve hatta bazi alman sivelerini duyunca bunlar alman ve bu almancami diye düsüneceksiniz.amaaaa  en önemlisi yeni bir dil ögrendiginiz icin dogrusunu ögrenmekte fayda vardir ve bu artikeller yazisma dilinde size cok ama cok lazim olacak.yada söyle düsünün is görüsmesine gidiyorsunuz yarim yamalak konusuyorsunuz ve tezgahtar olarak calismak istiyorsunuz!sizce ise alinma sansiniz ne ?
bu arada ezberlemenize gerek yok ögrenin ögrenebildiginiz  yeter,almanken alman bile dogru dürüst bilmiyor!

Bastian Schweinsteiger

Ben şimdi kurduğum cümlelerde artikel kullancak mıyım siz onu söyleyin  utanan:)

EL-TURCO

gayet acik anlattim oysa ki...ve hatta Türkce olarak daha anlamadiysan ne yazayim...

Bastian Schweinsteiger

Ben örnek cümle verdim orda artikel kullanılır mı kullanılmaz mı 2 cevap var : 1- evet , 2- hayır sen konuyu değiştirip gitmişsin  :zopa:

EL-TURCO

öncelikle dogrusu ich möchte bitte ein brot kaufen olur das artikeli gelmez bu bir.ikinci ise sana yardim etmeye calisan birine  :zopa: bu smiley yazilmaz bu da iki.!!! offoff:) bu da benden sana gelsin belki daha iyi anlarsin. ;)

Bastian Schweinsteiger

Tamam şimdi anladım artikeline göre ein veya eine getircez sanırım sağol  byby:)

EL-TURCO

bak kafana vurunca nasil cözdün olayi :-)

dogan062003

yanılmıyorsam söylediğin cümlede
akkusativ hali oldugu için. genelde kurulan cümlelerde akkusativ yada dativ fiiller için artikeller önemli oluyor

almanca da akkusativ ve dativ alan fiillerde ezberlenmeli cunku bazıları bizim dilimize uymuyor. akkusativ alır diyorsun dativ alıyo fiil.

Örneğin:
ich brauche ein(en) Tisch(der tisch- akkusativ oldu fiile göre den Tisch artikelide belirsiz olunca einen oldu).
ich danke ein(em) Lehrer(der Lehrer- dativ oldu fiile göre dem Lehrer artikelide belirsiz olunca einem oldu).

bunun gibi, umarım doğru ozetleyebilmişimdir  ya:)

Reyya

nominativ: der(ein)  akkusativ: den(einen)  dativ: dem (einem) genitiv: des (eines)
                das(ein)                 das(ein)               dem(einem)             des (eines)
                die (eine)                die(eine)              der (einer)               der (einer)

umarım bu yazdığım tablo sana yol gösterir. bu kalıpları iyice öğrenince zorluk çekmezsin. ama önemlisi bu çekimleri yaparken, isimlerin hangi artikel aldığını bilmek. bu yüzden isimleri öğrenirken artikelleri ile birlikte ezberlemek en doğrusu.