Almanca Cümle Kurma Zorluğu, Almanca konuşma zorluğu

Başlatan Berceste, Mart 04, 2013, 11:28:24 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Berceste

Herkese merhabalar,
Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiyim, bu dönem Ger 202 dersini alıyorum ve bu 4. kurum olacak, Themen Aktuell kitabının 1. sini ilk sınıfta 2. kitabı ise şu an işliyoruz. Kulağım gayet iyi ve derste hocanın söylediğinin %80 %90 ını anlayabiliyorum, fakat bir şey soracakken cümle kurmakta çok zorlanıyorum. Bunu aşmak için hangi aşamaları sırası ile takip etmem gerekir. Mesela önce gramer tekrarı , dinleme pratiği, okuma pratiği kelime artikel pratiği, bunların hangisi cümle kurmamda bana katkı sağlar ? şimdiden teşekkürler

MuhaяяeM

Konuşurken cümle kurma esnasında zorlanıyorsunuz, peki yazarken durum nasıl?
Eğer yazarken iyiyseniz, konuşurken kötüyseniz bol bol pratik gerekiyor.
Kendi kendinize veya arkadaşlarınızla bol bol konuşma yönünde pratik yapmanızı tavsiye ederim.

Berceste

Sınıfta hoca almanca konuşmaya teşvik ediyor, türkçe sorulara cevap vermiyor, yani duruma göre. Yazmada fena sayılmam ama eksiğim var yine de, konuşmayı hiç beceremiyorum.

EL-TURCO

Bunun icin size tavsiyem yazin Turistik bir bölgeye gidin,alanya side gibi.sirf dil ögrenmek icin bir ay bir barda yada restaurantta calisin(hos maddi durumunuz varsa hic calismayin-sabahtan aksama kadar sahilde sonrada gece barda diskoda yakaladiginizi tutun kolundan almanca konusun.hatta bir alman bayanlada arkadaslik kurarsaniz iki ayda bülbül gibi almanca konusursunuz.!Laf olsun diye yazmadim bunlari deneyin sonra bana dua edersiniz :-)