Almanya'da üniversite hakkinda yardim

Başlatan Rodolfo, Haziran 09, 2013, 07:19:31 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rodolfo

Merhaba degerli arkadaslarim,

1- Almanya'da üniversite egitimine devam etmek icin nasil bir yol izlemeliyim?  Türkiye'den gelip üniversiteye kayit yaptiran veya bilgisi olan varmi?(esi dostu vb)

2- Baufüg ögrenci kredisi diyorlar sanirim. Bunun icin yurt disindan gelen kisilere özel bir uygulama varmi(yas siniri vs? Benim yasim 31))

3- NRW (dortmund) olarak türkce danismanlik hizmeti veren (AWO) yerin telefon bilgilerini ariyorum.

Bu konularda bilgisi olanlar paylasirsa minnettar kalacagim.

IGDIR76

Alıntı yapılan: Rodolfo - Haziran 09, 2013, 07:19:31 ÖS
Merhaba degerli arkadaslarim,

1- Almanya'da üniversite egitimine devam etmek icin nasil bir yol izlemeliyim?  Türkiye'den gelip üniversiteye kayit yaptiran veya bilgisi olan varmi?(esi dostu vb)

Var. Her ögrencinin durumuna göre degisir. Egitim dereceniz ne, veyahut hangi bölüm son secme sinavindan kac puan aldiniz vesayre. Eger Askerliginizi yapmamis iseniz ögrenci vizesine basvurmayi unutun. Bosuna Masraf olur yani.

2- Baufüg ögrenci kredisi diyorlar sanirim. Bunun icin yurt disindan gelen kisilere özel bir uygulama varmi(yas siniri vs? Benim yasim 31))

Bafög sana vermezler. Bafög alabilmek icin ya Alman vatandasi olacaksin, yada Türk vatandasi ise ailen son 6 senede 2 sene sigortali calismis olmasi gereklidir ve oturma hakki gereklidir.Unut gitsin.

3- NRW (dortmund) olarak türkce danismanlik hizmeti veren (AWO) yerin telefon bilgilerini ariyorum.

Awo ya gerek yok. Hangi üniversiteye kayit ettirmek istiyorsan önce o üniversiteyi sec ve akedemisches Auslandsamt lari vardir unilerin oraya basvuracaksin.

Üniversite eger sana kabul belgesi verirse tek is Garantör, oda ya Almanya'da tanidigin hali vakti yerinde olan birisi olacak yada kendin yaklasik 10000 euro bankaya yatirip bloke hesap actiracaksin.

Bu konularda bilgisi olanlar paylasirsa minnettar kalacagim.

Rodolfo

Alıntı yapılan: IGDIR76 - Haziran 12, 2013, 11:38:59 ÖS

Cevaplar icin tesekkür ederim. Yukarida yazmayi unutmusum. 2 Yildir Almanya'da yasiyorum. Esim Alman vatandasi ve yasim 31. Baufüg alabiliyormuyum?

impress

Ben Türkiye'de üniversite bitirdim. Almanya'da yeni bir üniversite okumak istesem farkli bir bölümü bastan baslayip okuma sansim var mi ? ( Aile birleşimi ile Almanya'ya geldikten sonra )

IGDIR76

Alıntı yapılan: impress - Haziran 13, 2013, 01:39:58 ÖS
Ben Türkiye'de üniversite bitirdim. Almanya'da yeni bir üniversite okumak istesem farkli bir bölümü bastan baslayip okuma sansim var mi ? ( Aile birleşimi ile Almanya'ya geldikten sonra )
Tabi var ama ilk önce DSH-Prüfung dan gecmen lazim bu senin 2 seneni alir. DSH yi aldiktan sonra eher ögrenci yerlestirme sinavinin puanina göre bir bölüm okuyabilirsin.