Almanya da vize uzatma

Başlatan srm, Temmuz 18, 2013, 11:31:50 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

srm

Herkese merhaba.. Almanya'dan vizemi nasıl uzatabilirim arkadaşlar bilen varmı? B2 almak Zorundayım ama vizem bitiyo ve yeni bir kursa kayıt yaptırıcam. Eş durumu için çok beklemem lazım kurs olmuyo o zaman .turist vizesini uzatabilir miyim?

EL-TURCO

sizin esinizb almanyada ve siz aile birlesimi basvurusu zaten yapmismiyidiniz?ve su anda 3 ylik turist vizesi ile almanyaya geldiniz-dil ögrenme amacli-dogru mu anlamisim?

srm

biz ikimizde doktoruz .eşim Almancası olduğu için hemen burda çalışmaya başladı ama çalışma iznini bu ay verecekler oyüzden eşdurumu yapamadık.bende b2 almam gerekiyor çalışmaya başlamak için o yüzden zaman kaybetmemek için turist vizesi ile gelip 90 gün verdiler kursa gidiyim dedim.ama seçtiğim kurs kapandı şimdi bugün volkshohschule duisburg başvurcam ama vize sürem yetmiyor aile birleşimi için beklesem çok zaman kaybediyorum nasıl vizeyi uzatıcam bilemedim

srm

düseldorf volkhochschule yaz kursu kaydı var bugün ama vize durumu engel oluyo  :-[

srm

aile birleşimine ağustostan önce başvuramıyorum.ve bildiğim kadarıyla vize vermeleri uzun sürüyo.türkiyedeki işimden de istifa ettim ve b2 almak için uğraşıyorum ama a2 bile olamadım henüz çok zaman kaybım var vize herşeye engel boşyere para vermiş olcam kursa çünkü dönmek zorundayım yine ilerleme olmayacak :(

EL-TURCO

size yapabilecegim tek tavsiye yetkili agizdan Bilgi almanizdir.cünkü durumunuz farkli ve belki vize uzatmaniza izin verirler.önce bir bagli oldugunuz yabancilar dairesine gidi-ausländeamt-durumunuzu izah edin mesleginizi söyleyin faydasi olacaktir.sonra onlarin verdigi Bilgi dogrultusunda davranirsiniz.burdan ne desek bos cünkü karar merci onlar ve az bir zamaniniz var!kolay gelsin.sonucu buraya yazarsaniz sevinirim.kolay gelsin.

srm

srm

şöyle bir sorun oluştu :(benim  bİr kursa başlayabilmem için tarihler çok sıkıntı ekim 9 da başlıyor hepsi ya da 25inde a2 için olan sınavı geçip kursa başlamam gerekiyor . bunun için kurs olayını 9ekime bırakıp dönmeye karar vermiştim eş durumuyla gelirim güzel güzel kursuma giderim diyordum ama aile birleşimi için ne kadar bekleniyor şartlar ne okuyunca red almaktan korktum ya da 4 ay falan bekletmelerinden ve şimdi ne yapacağıma karar veremiyorum 25 inde a2 geçersem 6 aylık kursa yazılıp vizemi uzatmaya çalışıyım ya da eşimin evrakları bu ay tamamlanacak onu bekleyip eş durumuna mı başvurayım bilemedim :(yaa her yolda bi engel çıkıyor acele etmemin nedeni Almancayı ilerletip işe başlamak ama iki türlü de sıkıntı çıkıyor.İstifa etmeyip Türkiye de kalsaydım belki orada bir şeyler yapabilirdim ama eşim burada yapamadım :(