vize basvurusu- yardima ihtiyacim var

Başlatan zeyneppp87, Kasım 15, 2013, 02:03:00 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeynepp_87

Arkadaslar
Konuyla alakasiz bi soru sorcaktim ama kafam karisti tekrardan -.-
Almanyadaki yabancilar polisi almanyadaki esi cagirmak icin bi kektup yolluyolar. Bu mektup einschreiben yani imza karsiligimi veriliyo yoksa normal mektup olarak kutuya mi atiliyo.
Ben suan hala ailemin yaninda kaldigim icin tuttugum evin kutusuna herzaman ulasamiyorum. Bir fikriniz varmi sorun olup olmayacagindan?

ScreaM18

Everything  sen gerekli evraklari zaten konsolosluga vermissin yanilmiyosam,ve onlarda kabul etmisler.. düsünceler durumu bostu doluydu fln takma kafana,,zaten herhangi bi konuda eksiklik varsa senden dolayli olarak isterler....ama emin ol bi sorun yoktur...

ScreaM18

zeynepp_87 arkadasim sizin sorunuza gelince...bu konuda arayip yabancilar polisini bilgi alabilriisn...
tavsiye olarak,ABH´yi arayip bi evraklarin geldigi günden 1 kac gün sonrasina randevu al,ve hangi evraklari getirmen gerektigini sor,islemleri hizlandirmak ve önceden belgeleri ayarlayabilmen icin...(böyle yaparsan eve mektup gelmesini felan beklemene gerek yok)..istedikleri belgeler zaten cogu zaman ayni seyler..
1-esin sana bi tane online olarak Heiratsrukunde göndersin e-mailden..bununla gidip gebursurkundendeki LEDIG statünü Verheiratet olarak degistimen lazim..
2-krankasse´den esin Türkiyeden geldiginde senin üzerine versichert olduguna dair belge veriyolar onu almalisin..
3-mietvetrag istiyolar..
en önemlileri bunlar bildiklerim...maas bodrosu flnda var ama alman vatandasiysaniz pek ilgilendirmiyo herhalde..ama ABH den daha detayli bilgi alin..

cünkü bu olayin aynisini Almanya'da benim esimde yapti..arayip ABH´den bilgi aldik  ve gerekli evraklar nedir diye sorduk onlarda söylediler..

benim evraklar oraya ulasinca esimde belgeleri götürdü 2 gün sonra onayladilar..Neticede mektup beklemeden islemleri hallettik....ve islemler daha kisa sürmüs oldu.

Everything

ScreaM18 Çok tşk ederim Kardeşim Allah razı Olsun eyw. :) ztn bu vize beklemek süreci gercekten çok zor iş Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun......

zeynepp_87

cevabin icin cok sagol scream
dedigini deniyecegim. farz edelimki ama mektup ile haber gelecek, normal bir mektup olarak geliyo haber degil mi?

zeynepp_87

hayirli aksamlar arkadaslar
noel yilbasi tatili derken nihayet sona erdi^^
yarin yabancilar polisini arayip kagitlarin gelip gelmedigi hakkinda bilgi alacaktim. öncedende dedigim gibi mektup ile ilgili süphelerim vardi, acaba gelirmi gelmez mi diye. aradigim zaman onlara simdilik ailemin yaninda oldugumu söylesem bir sorun olur mu? acaba sahte evlilik diye süpheye kapilirlar mi? en iyi nasil ögrenebilirim kagitlarin gelip gelmedigini yada davet icin mektubun gönderilip gönderilmedigini?

ScreaM18

öncelikle herkese yeni yilda mutluluklar...
zeynepcim sana dedigim gibi yaparsan kesinlikle faydana olur...sadece evraklari biraz cabuk ayarlamak istedigini söyle,esinin kagitlari geldikten sonra randevu alir ve onlarin istedikleri kagitlari götürürsün..ne gibi evraklari isteyeceklerini sor..onlari sana söylerler...mektup´a gerek kalmaz..herseyi esini kagitlari almanyaya gelene kadar ayarlarsin iste..bunu defalarca sormana gerek yok,biliyorum cok heyecanlisin ama,durduk yerde neden sahte evlilik yaptiginizi düsünsünler...
sonucta gönderecekleri mektupta gelse telefondada sorsan isteyecekleri neticede ayni evraklar...bunu ha yazili olarak göndermisler,ha sana sözlü olarak söylemis,önemli olan senin onlara verdigin evraklar!!! yazili veya sözlü istemisler farketmez: ):)

zeynepp_87

heycandan ziyade bir korku var bende scream -.-
hata yapma gibi bir lüksüm yok maalesef. cok zor oldu bizim tüm islemler. simdi ufacik bir hatadan dolayi bi pürüzlük cikarsa diye korkuyorum acikcasi.
dün yabancilar polisini aradim zaten evraklar geldi mi diye ama noel ve yilbasi tatillerinden dolayi henüz postaya bakma imkanlari olmamis dedi bayan.
haftaya tekrar arayip sorcam bakalim ne olacak. hayirlisi artik (:

onur5555

Benim eşimde bugun aramış yabancılar p. Hala işlemde demişler ne bu saçmalık tam 5 haftadır yabancılar p. De benim evraklarım. :(

zeynepp_87

Almanyanin hangi sehrinde işlemlerin yapiliyo onur?

onur5555

ScreaM18

zeynepcim evraklar 4 haftadan önce almanyaya ulasmaz herhale.. 09.12.2013 de basvuru yapilmis zaten...bosuna heycan ve stress yapma yaani kendine...umarim bu hafta haber gelir ama tahminimce haftaya ancak..

melihcem

Alıntı yapılan: ScreaM18 - Aralık 21, 2013, 11:51:22 ÖS
zeynepp_87 arkadasim sizin sorunuza gelince...bu konuda arayip yabancilar polisini bilgi alabilriisn...
tavsiye olarak,ABH´yi arayip bi evraklarin geldigi günden 1 kac gün sonrasina randevu al,ve hangi evraklari getirmen gerektigini sor,islemleri hizlandirmak ve önceden belgeleri ayarlayabilmen icin...(böyle yaparsan eve mektup gelmesini felan beklemene gerek yok)..istedikleri belgeler zaten cogu zaman ayni seyler..
1-esin sana bi tane online olarak Heiratsrukunde göndersin e-mailden..bununla gidip gebursurkundendeki LEDIG statünü Verheiratet olarak degistimen lazim..
2-krankasse´den esin Türkiyeden geldiginde senin üzerine versichert olduguna dair belge veriyolar onu almalisin..
3-mietvetrag istiyolar..
en önemlileri bunlar bildiklerim...maas bodrosu flnda var ama alman vatandasiysaniz pek ilgilendirmiyo herhalde..ama ABH den daha detayli bilgi alin..

cünkü bu olayin aynisini Almanya'da benim esimde yapti..arayip ABH´den bilgi aldik  ve gerekli evraklar nedir diye sorduk onlarda söylediler..

benim evraklar oraya ulasinca esimde belgeleri götürdü 2 gün sonra onayladilar..Neticede mektup beklemeden islemleri hallettik....ve islemler daha kisa sürmüs oldu.

kardes bu abh nin acılımı ne ? yardımcı olabilir misin? eşim litvanyalı ama münih te yaşıyor ben 21.11.2013 de başvuru yaptım noel den önce evrakların almanya da dediler ama ona ne bir mektup ne bir bilgi vermişler. bir durum olursa haberin olur demiş oda dönmüş geriye.

şimdi eşim nereye gidip bu konuda bilgi alabilir.
teşekkürler şimdiden

zeynepp_87

Merhaba melihcem
Abh Ausländerbehörde demek yani yabancilar polisi^^
Ben bizim islemleri gören ABH yi aradim ve bilgi alabildim evraklar hakkinda. Esinizde sansini denesin

Evet haklısın scream. Zaten mail gelmiş bana evraklarin henüz gelmedigine dair^^
Care yok beklicez^^

zeynepp_87

Hayirli aksamlar arkadaslar,

bugün bekledigim mektubu aldim.
Alman vatandasi oldugum halde cok sey istiyorlar benden.
Esimin kaldigi ev ve calistigi is hakkinda bilgi istiyorlar. burda olmadan nasil ev sahibi is sahibi olacakki onu pek anlamadim. bu kagitlari doldurmadan götürsem olur mu?

Ayriyetten kalorifer faturalarini istiyorlar. ne alaka dedim kendi kendime. zaten tuttugumuz evde suan yasamiyorum. zaten öyle bir faturada veremem. gercegi söylesem mantikli mi sizce? yani suan hala ailemin yaninda yasadigimi oraya esim geldigi zaman gecis yapcagimi?

Almanyada evliligimi kayit ettirmem gerektigini söylüyolar ve bunun icin orginal evlilik cüzdaninida istiyorlar, hem orginali hem kopyasi mühürlü felan. Evlilik cüzdanimiz ise tr de esimde. Bu kayidi yaptirdigima dair bir evrak istiyorlar.

benim ev ve maas hakkinda bilgi istiyorlar, yani üc aylik maas bilgilerini vs.

Sigortali olduguma dair ve ne kadar ödedigime dair bir evrak.

Ben bu kadar beklemiyodum acikcasi arkadaslar -.-
aylik maas evraklarini yada burdaki evlilik kayidini yaptirmadigim icin direk ret cevabi verme hakklarina sahipler mi?

moralimi bozdular  tickoff:)

figu

esinin kaldıgı ev iş esiniz muhtemelen trde ne alaka enteresan evligini orda kayıt ettirmemissiniz kac yıllık evlisiniz yasınız kac acaba sizi oldukca yokusa sürmüşler

zeynepp_87

esimin trdeki evinden isinden onlara neki?
henüz 7 aylik evliyiz. nikahtan hemen sonra islemlere basladik zaten figu. burda kayit ettirmemiz sart degil denmisti, esim geldigi zaman yapmam sartmis. simdi bunu yazmalari tuhaf oldu biraz.

ben 26 esim 27 yasinda. evet maalesef bayagi bi zorluk cikartacaklarina benziyo maalesef -.-