Almanya'ya Masaüstü Bilgisayar Götürmek???

Başlatan dejavu1347, Ocak 17, 2014, 10:54:58 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dejavu1347

Arkadaşlar Aile birleşimi için Almanya'ya gideceğim vize çıkarsa. Kendime yeni bir masaüstü bilgisayar almıştım. Almanya'ya gitme işi sonradan çıktı. Ev eşyalarım burda kalacak zaten   tickoff:) ama bari bilgisayarımı götüreyim diyorum ve satmak istemiyorum. Almanya'ya yanımda koliyle götürsem Almanya ( Düsseldorf) havaalanında gümrükle ilgili bir sıkıntı olur mu elektronik cihaz olduğu için. Laptop götürürken sorun olmuyor ama masaüstü bilgisayar götüren olduysa bu konuda bilgi almak istiyorum.

Lütfen uçakta taşıma kuralları ve ya bagaj hakkın şu kadar kilo tarzı bilgi yazmayın kendim zaten eski havaalanı personeliyim yük taşıma kurallarına hakimim. Ama Almanya'nın gümrük kurallarını bilmiyorum. 

İstediğim bilgi Almanya'ya indiğimde havaalanından bagajları teslim alıp çıkarken herhangi bir sorun yaşar mıyım? Fazla altınla gitmek falan sorun oluyor mesela. Kontrol noktası var yani. Peki ya bilgisayar ?
şunuda belirteyim bilgisayara ait herhangi bir fatura yok

guru

koskcoa masa üstünü nasıl götürcen? o gümrükten geçmez ki. bence sat ordan daha uygun fiyata zaten alırsın

dejavu1347

Hocam bitek kasa gidecek zaten neresi koskocaman anlamadım koliye koyacam götüreceğim kilosunu toplasan 10 kilo anca eder belkide etmez. Gerekirse içinin parçalarını söküp bagajda da götürebilirim dış kasası hariç. ... Burdaki havaalanındaki tüm çalışanlar arkadaşım bilgisayarı uçağın ayrı bir bölümüne yükleticem hatta. Yani diğer bagajlardan ayrı bölüme yükleteceğim. Normal bagaj hakkımın üstünde de bagaj götüreceğim büyük olasılıkla  kur;) Konuyu açarken uçağa yüklenmesi ya da bagajın ağırlığı ile ilgili herhangi bir bilgi istemediğimi bu yüzden özellikle iletmiştim.

Her ne kadar yeni olsada burda satmak istesem ikinci el muamelesi görüp aldığımdan çok daha ucuza gidecek. Ayrıca Almanya'da masaüstü bilgisayarlar burdan biraz ucuz olsada çokta ucuz değil. Almanya'da sıfırdan bir ev kurmam gerekiyor bi de üstüne bilgisayar masrafı çıkaramam yoksa gider ordan alırım haklısın. Ama hazır burda varken onu götürmek çok daha mantıklı geliyor. Zaten burda sorma amacım da eğer Gümrük sıkıntısı olacaksa bilgi alıp ona göre davranmak.

Bunun dışında;
Gümrük konusunda verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Yalnız bu bilgiyi tahminen mi veriyorsunuz yoksa siz götürdünüz ya da götüren birinin geçiremediğini duydunuzda mı söylüyorsunuz?
Laptopla tek farkı boyut olarak farklı olmaları. Sonuçta bu da kişisel kullanım amaçlı götürülüyor. Yani vizeden dolayı aile birleşimi için gittiğim belli,  bu özel durumdan dolayı gümrükte herhangi bir imtiyaz sağlama durumu olabilir mi sizce?

tugce_doerjer

ben gelirken 106 ekran plazma tv getirdim burada arkadaslar.bi pc kasasimi sorun olacak  :D yapacagin su arkadasim.hic stres yapma.guzelce koliye koy. kolinin icinide saglama al.havaalaninda verirken kirilcak esya olarak uzerine etiket yapistiricaklar.zaten biliyorsundur bunlari.ben bilmeyenler icin tekrar yazdim. daha sonra almanyada teslim aliyorsun esyani. buraya kadar bir sorun yok.

sorun surada. biz tv yi getirirken faturamizi istediler.nurnberg havaalanini aradigimizda faturasini yaninizda getirin dediler. ha tvyi teslim alirken kimse faturayi sormadi. normal bagajimi alir gibi. senin yapacagin ilk is.gidecegin havaalanini ariycaksin.evini tasidigini artik almanyada yasayacagini soyliyceksin.

buraya geldiginde de yesil bolgeden degil kirmizi bolgeye gidip teslim alicaksin esyani.

elektronik esyalara sigorta yok bunu da soyliyim.herhangi bir kirilmada havayolu karsilamiyor hasarini.

fatura isterlersede gider bir elektronik firmasindan fatura duzenletirsin cok zor degil.

faturasiz gelirsen kontrole girersen sansina artik vergisini odersin.

her halukarda buraya getirirsin.faturali olursa bir sorun cikmaz ama faturasiz olursa vergi odersin.

kontrole girip girmeyeceginde artik senin sansina kalmis.dedigim gibi ben evraklari hazirladim ama kimse sormadi bana faturayi.

dejavu1347

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 18, 2014, 01:32:12 ÖS
ben gelirken 106 ekran plazma tv getirdim burada arkadaslar.bi pc kasasimi sorun olacak  :D yapacagin su arkadasim.hic stres yapma.guzelce koliye koy. kolinin icinide saglama al.havaalaninda verirken kirilcak esya olarak uzerine etiket yapistiricaklar.zaten biliyorsundur bunlari.ben bilmeyenler icin tekrar yazdim. daha sonra Almanya'da teslim aliyorsun esyani. buraya kadar bir sorun yok.

sorun surada. biz tv yi getirirken faturamizi istediler.nurnberg havaalanini aradigimizda faturasini yaninizda getirin dediler. ha tvyi teslim alirken kimse faturayi sormadi. normal bagajimi alir gibi. senin yapacagin ilk is.gidecegin havaalanini ariycaksin.evini tasidigini artik Almanya'da yasayacagini soyliyceksin.

buraya geldiginde de yesil bolgeden degil kirmizi bolgeye gidip teslim alicaksin esyani.

elektronik esyalara sigorta yok bunu da soyliyim.herhangi bir kirilmada havayolu karsilamiyor hasarini.

fatura isterlersede gider bir elektronik firmasindan fatura duzenletirsin cok zor degil.

faturasiz gelirsen kontrole girersen sansina artik vergisini odersin.
c
her halukarda buraya getirirsin.faturali olursa bir sorun cikmaz ama faturasiz olursa vergi odersin.

kcontrole girip girmeyeceginde artik senin sansina kalmis.dedigim gibi ben evraklari hazirladim ama kimse sormadi bana faturayi.

Tuğçe öncelikle verdiğin bilgiler için çok saol. Bende bilgisayarı ve eğer iyi koliliye bilirsem LCD monitörünü götürücem o zaman. Belki klavye mouseyide sıkıştırırız bir yere :) Bir fatura ayarlayıp az bir fiyat yazıp götürürsem sorun olmaz zaman.

tugce_doerjer

aynen oyle. fatura hazirlattir turkiyede yeter. sonucta vergisini odedigin malini almanyaya getiriyorsun. evini tasiyorsun. bir sorun cikacagini sanmam. cok aklina takilirsa dedigim gibi havaalanini ara sor.onlar yardimci oluyorlar.

dejavu1347

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 18, 2014, 03:16:20 ÖS
aynen oyle. fatura hazirlattir turkiyede yeter. sonucta vergisini odedigin malini almanyaya getiriyorsun. evini tasiyorsun. bir sorun cikacagini sanmam. cok aklina takilirsa dedigim gibi havaalanini ara sor.onlar yardimci oluyorlar.

Tamamdır Tuğçe ;) teşekkürler tekrardan dediğin gibi yaparım...

guru

ne kadar ödedin tugce plazmaya? eğer oyleyse bende bıseyler gotureyım pahalı degılse

tugce_doerjer

canim birsey odemedim. yeni almistik plazmayi.istanbulda birakmak istemedim.birde almanyada esyalar cok pahali diye bari olani goturelim dedik. havaalaninda falan birsey odemedik. tabi kilo siniri var biliyorsun. 30 kg uzerinde esyan varsa her ek kilo icin 10€ aliyorlar.biz sansliydik fazla kilo oldugu halde birsey talep etmemislerdi.fakat gecen seneden beri her kilo icin ek ucreti aliyorlar.cok dikkat ediyorlar buna.

evcil hayvan getirirken sadece ucret odeniyor.bunu da soyliyim belki birileri kopek yada kedisini getirmek ister. evcil hayvanlar icin bilet kesiliyor.ben 75€ odemistim kopegime.

EL-TURCO

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 18, 2014, 03:16:20 ÖS
Kücük bir Bilgi olsun!  Her getirdiginiz esya vergisi Trde ödenmis olan üründür!Kil birine denk gelirseniz alir vergiyi!

tugce_doerjer

he adam kalkip 5 tane laptop getirirse yaninda ayri tabi  funny:)

guru

peki arkadaşlar  ptt yurtdışı kargo ile koli gönderen oldu mu? internet sitelerinden baktım da 30kg koliyi 129 liraya götürüyorlar bana fiyat çok iyi geldi. tabi elektronik eşyalara falan gümrük alıyorlar ben götürmeyeceğim.

normalde almanyadan esyalarımı getiren nakliyeciyle tekrar anlaşacaktım ama cok fazla fiyat istiyorlar.
biz kıyafetlerimizi ve bir kac mutfak arac gerecleri bide yemek takımım var 92 parca onu götürmek istiyoruz.
yani yaklaşık 4-5 koli çıkar gibime geliyor yine nakliyeden ucuz. bu yontemle gonderen oldu mu hiç

tugce_doerjer

valla cok iyiymis fiyati.

ben her gittigimde istanbuldan esyalarimi tasidim azar azar. nevresim takimima kadar getirdim :D yastiklarimi bile getirdim.tencere tava hepsini getirdim valla.cay makinami bile aldim gelirken ^^ iki kisi olunca 60 kg tasima hakkin var ya. el valizinde var 2 kisi 16 kg etti sana 76 kg :) el bagajima kiyafet koydum hep valizlerime de esyalarimi.eger surekli gidip gelebilceksen her gittiginde tasirsin esyalarini.

guru

soyle bir sorun var biz kiracıyız ve burda kayınvalidemlerden baska kimse yok. onların da evi kücücük.
bizde iki yorgan ve yastıkları falan bırakacağız onlarda. ütüm buhar kazanlı olduğu için kilo çok fazla oluyor onu satıcam zaten 30 euro bile ütü var.
süpürgemi de satıcam. ama tost makinesi falan değmiyor satmaya onları da geldikce alırım. yazlıkları da bırakıcaz ılk etapte. bakalım nolacak... :) bencede uygun fiyatı hani acıl bısey lazım olursa gonderılebılır naklıyeden daha uygun.
zaten kahve makınem var onu yanımda goturecegım. bidahakı geldiğimizde de yavas yaavas dıgerlerını. sen yorgan falan nasıl goturdun kı? havasını mı aldırdın? oyle posetler oluyor ya ben oyle getırmıstım yorganlarımı trye.

tugce_doerjer

evet vakumlu posetlerden aldim.supurgeyle de oluyor.poseti kullanabiliyorsun^^ yastiklarimida oyle yaptim.elbiselerimi bile vakumladim ben oyle koydum valize yer acilsin diye. el bagajima da zaten elbise doldurdum. catal bicak takimlarimi bile aldim ben valla :D dedemin hediyesiydi cunku birakmaya gonlum el vermedi. kirilcak esyalarida kazak,havlu ne varsa artik esya onlara sardim da koydum valize.bide valiz almistim ben.bu sert kapakli olanlardan.onun icinde koymustum.sert plastik oldugu icin firlatip atsalar bile darbe disarda kalir demisti valizi aldigim yerdeki adam.

dejavu1347

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 20, 2014, 01:48:17 ÖS
evet vakumlu posetlerden aldim.supurgeyle de oluyor.poseti kullanabiliyorsun^^ yastiklarimida oyle yaptim.elbiselerimi bile vakumladim ben oyle koydum valize yer acilsin diye. el bagajima da zaten elbise doldurdum. catal bicak takimlarimi bile aldim ben valla :D dedemin hediyesiydi cunku birakmaya gonlum el vermedi. kirilcak esyalarida kazak,havlu ne varsa artik esya onlara sardim da koydum valize.bide valiz almistim ben.bu sert kapakli olanlardan.onun icinde koymustum.sert plastik oldugu icin firlatip atsalar bile darbe disarda kalir demisti valizi aldigim yerdeki adam.

Valla helal olsun o kadar eşyayı götürebildiysen :) Bizde her geldiğimizde bir parça götüre götüre eşyaları tamamlarız heralde. Zaten Almanyada ilk etapta çok az eşyayla idare etmeye çalışacağız. Daha sonra da Türkiye'den götürdükçe tamamlarız eşyaları mecburen napalım .

Ben Türk Gümrük mevzuatını inceledim. Seyahat amaçlı Türkiye'ye gelişlerde 1 adet PC  ve yanında taşınabilir bellek ve benzeri donanımları getirme gibi hakları oluyor turistlerin. En fazla yurttan çıkışta getirdiğiniz bilgisayarı geti götüreceğinize dair taahhüt evrağı imzalamanızı isteyebiliyorlarmış. Yani kısacası Masaüstü bilgisayarda aynen Laptop gibi kişisel kullanım amaçlı olarak geçiyor ve gümrük bedeli ödenmeden gidilen ülkeye sokulabiliyor. Tabi bu Türk Gümrüğü için geçerli. Alman Gümrük Müdürlüğünün internet sitesini de ziyaret ettim ama Almanca bilmediğim için Google Translate 'in çevirmeside baya bi dandik olduğu için pek bişey anladığım söylenemez.
Tek anladığım 300 euro 'dan daha değerli eşya sokulduğunda gümrük vergisi ödenmesi gerektiği.
Ayrıca 10000 Euro ve üstü nakit para sokulacaksa önceden bildirimde bulunulması gerektiği gibi bir takım bilgiler dışında fazlada bir bilgi alamadım.

figu

alemsiniz yahu ama helal olsun bu türklerden korkulur yuppi:)