AlmanyaAile Birlesimi basvurusu yapanlar ve Vize Bekleyenler buraya Toplaniyoruz

Başlatan figu, Ocak 23, 2014, 09:56:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Swiny

Arkadaşlar 23 ocak'ta izmir'den başvurdum ve 47 gün geçti başvurumun üzerinden.şubat ayında konsolosluğa mail attığımda belgelerimin 24 ocak'ta Almanaya'ya gönderildiğini ve eşimin auslanderbehörde'ye ulaşarak bilgi alabileceğini söylediler.3-4 defa auslanderbehörde'ye mail attık ama herhangi bir cevap geri dönüş yapmadılar. Bugün eşim 2 defa aradı ve aldığı cevap ''bizim bu konuyla ilişkimiz yok, biz bu konuyla ilgilenmiyoruz, bize herhangi bir belge ulaşmadı, eşiniz başvurduğu konsolosluktan bilgi almalı.'' Arkadaşlar böyle birşey mümkün mü? Eşime herhangi bir mektup felan ulaşmadı.

serkantan

Bende 24 ocakta Ankara'dan başvuru yaptım .. sonra eşimin evine 1 martta istenilen evrakların yazılı olduğu mektup  geldi ..Hala eşimin iş yerinden bir kağıt bekliyoruz malesef.. Daha öncesinde senin gibi evrakların nerede olduğunu,  mail yoluyla, telefonla sorduk ama kesin bilgi alamıyorsun genellikle .. mailde bana bu işlemin 1-3 ay arasında sürdüğünü bu süreçten önce mail atmama mı yazmışlardı. o yüzden sabır edip beklemeliyiz arkadaşım.. Elimizden malasef birşey gelmiyor .. umarım en yakın zamanda almanya daki eşine istenilen evraklar ulaşır .
Alıntı yapılan: Swiny - Mart 11, 2014, 12:55:36 ÖS
Arkadaşlar 23 ocak'ta izmir'den başvurdum ve 47 gün geçti başvurumun üzerinden.şubat ayında konsolosluğa mail attığımda belgelerimin 24 ocak'ta Almanaya'ya gönderildiğini ve eşimin auslanderbehörde'ye ulaşarak bilgi alabileceğini söylediler.3-4 defa auslanderbehörde'ye mail attık ama herhangi bir cevap geri dönüş yapmadılar. Bugün eşim 2 defa aradı ve aldığı cevap ''bizim bu konuyla ilişkimiz yok, biz bu konuyla ilgilenmiyoruz, bize herhangi bir belge ulaşmadı, eşiniz başvurduğu konsolosluktan bilgi almalı.'' Arkadaşlar böyle birşey mümkün mü? Eşime herhangi bir mektup felan ulaşmadı.

smtrc

Eşinin ikamet ettiği yerdeki yani senin başvuru formuna yazmış olduğun yerin belediyesinde yabancılar dairesi vardır oraya gitmesi gerekiyor eşinin. Zaten yabancılar dairesi eşine mektup göndermiş olması lazım bu işlemler oradan yapılıyor. Benim vizemi bugün onayladı mesela konsolosluğa bildirecekler gün içerisinde  almanyada olan eş kimse gidip bilgi alabilir.

Swiny

Alıntı yapılan: smtrc - Mart 11, 2014, 01:30:35 ÖS
Eşinin ikamet ettiği yerdeki yani senin başvuru formuna yazmış olduğun yerin belediyesinde yabancılar dairesi vardır oraya gitmesi gerekiyor eşinin. Zaten yabancılar dairesi eşine mektup göndermiş olması lazım bu işlemler oradan yapılıyor. Benim vizemi bugün onayladı mesela konsolosluğa bildirecekler gün içerisinde  Almanya'da olan eş kimse gidip bilgi alabilir.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar ama eşimin bulunduğu yer küçük bir yer ve yabancılar dairesi orada yok. Başka bir kasabada yabancılar dairesi var ve eşim bugün 3 defa aramasına aldığı cevaplar aynı.Onlara benim adım adına hiçbir belge gelmediği ve hatta onların herhangi bir işlem yapmadığı bir bilgi veremeyecekleri, onlarla ilgili bir işlemin olmadığı, konsolosluktan bilgi almam gerektiği.Bende ilk defa böyle birşey duydum, ne yapsam bilmiyorum.Konsolosluğa mail attım, bakalım cevap gelecek mi.

smtrc

Kardeş ben sana bi iki saat sonra kölnde dağıtım yapılan yerin numarasını vereyim  konsolosluk evrakları oraya gönderiyor dağıtım oradan yapılıyor sanırım senin iş en kolay oradan çözülür iki gün önce biz de aradık eşimden alayım numarayi siz orayı arayıp bi sorun senin başvuru numaranla soracak eşine söylersin numarayı ne zaman göndermişler nereye göndermişler hepsini öğrenebilirsin oradan.

Swiny

Alıntı yapılan: smtrc - Mart 11, 2014, 02:11:53 ÖS
Kardeş ben sana bi iki saat sonra kölnde dağıtım yapılan yerin numarasını vereyim  konsolosluk evrakları oraya gönderiyor dağıtım oradan yapılıyor sanırım senin iş en kolay oradan çözülür iki gün önce biz de aradık eşimden alayım numarayi siz orayı arayıp bi sorun senin başvuru numaranla soracak eşine söylersin numarayı ne zaman göndermişler nereye göndermişler hepsini öğrenebilirsin oradan.
Tamam çok teşekkürler

smtrc

bundesverwaltungsamt ın köln merkez numarasını internetten bulup arasın kardeş başvuru numaranı söyleyip bilgi alabilir. Önemli değil sonuçta hepimiz aynı dertten muzdaribiz birbirimize yardımcı yardımcı olacaz tabiki de.

smtrc

0228993583296 numara bu belki ileride başka bi arkadaşımızada lazım olur.

Swiny

Alıntı yapılan: smtrc - Mart 11, 2014, 02:29:37 ÖS
bundesverwaltungsamt ın köln merkez numarasını internetten bulup arasın kardeş başvuru numaranı söyleyip bilgi alabilir. Önemli değil sonuçta hepimiz aynı dertten muzdaribiz birbirimize yardımcı yardımcı olacaz tabiki de.

Eşim dediğiniz yere ulaştı. Belgelerim köln'e gitmiş ve belgeleri neubrandenburg yabancılar ofisine 4 şubatta yollamışlar. Bu bilgiden önce eşim yabancılar ofisini 3 defa aradı ve herhangi bir belgenin oraya ulaşmadığını söylediler. şimdi tekrar arayıp köln'den belgelerin 4 şubatta yollandığını öğrendiğini söylediğinde ise belgelerimin ulaştığını söylediler. :D Ben bu işten hiçbirşey anlamadım, neden yalan söylüyorlar çözebilmiş değilim. Eşim gerekli herhangi bir belge olup olmadığını sorduğunda ise ''onların bilgi veremeyeceğini, onların herhangi bir onay süreci olmadığını, onların kararı olmadığını, konsolosluğun onay vermesi gerektiği'' cevabını aldı ve tekrar yine yeniden kafam karıştı. şuana kadar kimden bilgi edindiysem hep yabancılar ofisinin karar verdiğini gerekirse eşimden belge istenebileceğini duymuştum.şimdi ise yabancılar ofisi topu konsolosluğa atıyor, anlayabilmiş değilim.

smtrc

O zaman onlar konuya yabancılar kardeş birşey diyemeyecem  kendi kararlarını onlar konsolosluğa bildiriyorlar konsoloslukda eğer bi sakınca yoksa vizeni veriyor olayın özü bu.

Swiny

Eşim son olarak yabancılar ofisinden ''onayın kendilerince verilmeyeceği, herhangi bir yetkilerinin olmadığı, kararın konsoloslukta olduğu, eşimin aramasının herhangi birşey değiştirmeyeceği, eşimle ilgili herhangi bir belgenin söz konusu olmayıp kendisine bilgi veremeyeceklerini ve 8 hafta gibi bir işlem süresi olmadığı gerekirse aylarca bekleneceğini'' belirttiler. Biz şimdi ne yapalım herhangi bir görüşü olan var mı? Hiç buna benzer bir olay yaşayan oldu mu? Tahminimce elimiz mahküm aylarca bekleyeceğiz.

smtrc

Kardeş bak herhalde kafa yapıyor oradakiler eşin ikamet yasasının ilgili maddelerini çıktı alsın götürüp önlerine koysun öyle saçmalık olmaz yabancılar dairesine benim eşim ben daha konsolosluğa gitmeden istedikleri evrakları teslim etti onlar da kargo gelip onay verilince biz seni bilgi amaçlı ararız demişler. Salı günü de onay vereceklerini söylediler yani bu sanırım memurun karakterine göre de değişiklik gösterebiliyor fakat ilgili yasanın maddelerini götürüp gösterin ki sizin de haklarınızın farkında olduğunu bilsinler çok saçmalamışlar yani. Dediğimi yaparsan belki sonuç alabilirsin sende buradan konsolosluğu ara bunları paylaş bilgi almaya çalış uğraştırmak istiyorlarsa mecbur uğraşacaksın sonuçta bu emekleri almanya sevdamızdan değil eşimize kavuşmak için veriyoruz.

smtrc

Swiny

smtrc

Valla kafam rahatladı yarın bi de teslim alayım da artık valizi hazırlamaya başlarız asıl sıkıntılar bundan sonra başlıyor ama olsun eşime kavuşacaksam değer  dance:) dance:) alkis:) halayy:)

dejavu1347

Alıntı yapılan: smtrc - Mart 12, 2014, 04:49:45 ÖS
Ohh benim pasaportu teslim etmişler halayy:)  halayy:)

Alıntı yapılan: smtrc - Mart 12, 2014, 06:33:31 ÖS
Valla kafam rahatladı yarın bi de teslim alayım da artık valizi hazırlamaya başlarız asıl sıkıntılar bundan sonra başlıyor ama olsun eşime kavuşacaksam değer  dance:) dance:) alkis:) halayy:)

Merhaba kardeş ben çocuk üzerinden başvuru yaptım. Senin evraklar daha oraya gitmeden başvuru yapmadan eşinin evraklarını götürmesi iyi fikir ama her yabancılar polisi bunu kabul eder mi bilmiyorum. Çünkü bazıları biz size mektup göndeririz deyip görüşmek bile istemiyor. Hangi şehire gitti sizin evraklar öğrebilir miyiz? Toplam süreç ne kadar sürdü? Bide hangi evrakları götürdü eşiniz acaba size bilgi gelmeden ?

smtrc

Merhaba. şimdi eşimin götürdüğü evraklar yani onların istediği maaş bordrosu kira kontratı iş yerinden imzalı bi kağıt çalıştığına dair bir de ev sahibinden imzalı evin metrekaresini gösterir belge bunları şubat 18 de eşim teslim etti. Önümüzdeki hafta salı gel o zamana kadar bende davetiyeyi hazırlamış olurum imzalarsın demiş eşim de gitti salı günü. Bu arada ben 20 şubatta başvuru yaptım ertesi gün de mail yoluyla mı faks mi bilmiyorum evraklar oraya ulaşmıştı. Dün eşim tekrar aradı yabancılar şubesini evraklar bugün geldi arkadaş onları inceliyor demiş bugün onay verilecek demiş konsolosluğa herhalde o gün onay vermişler ki bugün 12 den sonra ups nin teslim aldığı yazıyor takip sisteminde. Allah herkesin yardımcısı olsun.