Bugün Sınava Girdim.

Başlatan Nazarnet, Nisan 22, 2014, 08:14:12 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazarnet

Merhabalar.
Bugün Ankara Goethe institut'da sınava girdim. Sınavın çok farklı ve zor geçeceğini düşünüyordum ama umduğum gibi olmadı. Sabah 9:15 gibi sınav başladı 18 kişi falan vardı ilk "hören" ile başlandı yalnız dinleme kısmı çok zor geldi bana doğru mu yanlış mı yaptım emin olamadım konuşmaya odaklanmada sıkıntı yaşadım. Hören kısmında belki birkaç puan çıkarabilirim yada sıfır çekebilirim. Lesen kısmında puanlar çıkarabilirim çok zorlanmadım. Schreiben bölümünde form basitti mektupta ise bir iş aradığımı markete yazmam istenmişti tabi bunu diğer sınava girenler market eleman arıyor sizde girmek istiyorsunuz diye yorumladı tabi benimde kafamı karıştırdılar. En korktuğum bölüm "sprachen" bölümüydü ama beklediğim gibi net üzerinde bulunan videolar gibi olmadı. İlk kartın teması "Wohnen" çıkan kart Balkon'du tabi biraz düşündüm aklıma bir şey gelmeyince Entschuldigung dedim onlarda geçtiler beni.  Diğer kartta "Geschwister" çıktı bu kartta sıkıntı yaşamadım. Ricalı kartlarda Sigara içmek yasak ve fatura çıktı onlarda da sıkıntı yaşamadım. Yalnız konuşma kısmında çok şaşırdım karşımda ki bir bayana annesinin adını sordu ve nerede yaşadığını sordu bilemedi. Buradan sınava gireceklere tavsiyem konuşma bölümüne pek takılmayın hocalar cümle kursunda temaya bağlı olmanıza pek bakmıyorlar yeter ki karttaki resme veya kelimeye uygun olsun yeterlidir. Bu hafta sonu sonuç elime ulaşacaktır umarım geçmişimdir. Sınava girecek arkadaşlara başarılar dilerim.

mürsel63

bana anna mektubunu yazarmısın cumartesi antepte goethnın yaptığı sınavda çıkmış