Çocuk ve Annelik Parası

Başlatan tanerizmit, Eylül 05, 2014, 11:03:07 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tanerizmit

merhaba dostlar Türkiye'de yaşıyoruz alman vatandaşı eşim ve bebeğimiz olursa YASAL olarak

alman hükûmeti Türkiye'de yaşadığımız için çocuk parası öder mi?

yada ödemesi için şartlar nelerdir.

orda oturumumuz halen açık

benim mantığıma göre ödenmez fakat ınternette bılgı kırlılıgı var

Reyya

Türkiyede yaşıyorsunuz.İnternetteki bilgilere herzaman güvenmeyin.  Almanya'da oturumunuzun açık olması veya eşinizin ve bebeğin alman vatandaşı olmasının hiçbir önemi yok. Çocuk parasını sadece Almanya'da yaşarsanız alabilirsiniz. Türkiyede yaşadığınız için  kesinlikle alamazsınız.

YAMANEFE

SELAM   ESIN ALMAN VATANDASI VE TR VATANDASI OLMASI BIRSEY DEGİSTİRMEZ    KANUNLAR AYNI ..  COCUGUN OLDU VE SEN TR  YASIYORSAN   ALMAN HUKUMETI SANA PARA ODER  FAKAT BU COCUGUN  U1 U2 DİYE GİDE SIRALI ASILARI VAR  VE ALMAN HUKUMETI BUNU COK DIKKATE ALIR  YANI ASILARDAN 1, 2  SİNE GİTMEDİGİN TAKDIRDE HEMEN SANA MEKTUP GELİR .. VE HATTA İHMAL KARLIKTAN COCUGU ELİNDEN DAHİ ALIRLAR

DİYELİMKİ 6 AYDA BİR GİRİS CIKIS YAPTIN VE ASILARINIDA DUZENLİ ORADA YAPTIRDIN   ZATEN COCUK 3 YASINDA İKEN (  BUNU İSTEGE BAGLI 2 SENE DAHA UZATMA HAKKIN VAR MECBUREN 5 YASI ZORUNLU   ) KİNDEGARTEN NA GİDECEK ..  EGER COCUGUN ORADA EGİTİM ALMASSA   O DAKIKA COCUK PARAN KESILIR

2014 COCUK PARASI :184 EURO   9. AYDAN SONRADA ERZİEHUNGS GELD  ALIRSIN 120 EURO  TOPLAM 302 EURO YANI

YAMANEFE

BU ARADA ESİN  ANNELİK YANİ ELTENGELD PARASI ALIR    SOYLE HESAPLANIR  SON HESABINA YATAN MAASININ % 76' SINI  SİZE ODERLER  BUNU İS YERİ DEGİL  DEVLET  ODER

BU PARAYIDA İSTER 1 YIL  İSTER 2 YIL ISTER 3YIL ALIRSINIZ
DİYELİM ESİNİN MAASI 1,000 EURO  %76 sı   760  %  EURO YAPAR  BUNU İSTERSE 1 YIL ALIR YOK İSTEMEM DERSE 760 2 YILA BOLER  YOK 3 DERSE 760 3 BOLER VE SİZE ODER

ANNELİK İZNİ 3 YIL  FAKAT ESİN KADROLU  BİR İSTE CALISIYOR ISE İSTEGE BAGLI 2 YIL DAHA UZATABİLİR

COCUGUN DOGDUGUNDA  İSTERSEN SURALARDAN DA PARA ALABILIRSIN

EN YAKIN KİLİSEYE GİDİP COCUGUN OLDUGUNU BİLDİR  :  500 İLE 700 EURO  YARDIM ALIRSIN
MKK DAN ERSTAUSSTATTUNG BASVUR ORADANDA  COCUGUN İLK  ODASI YATAGI VS VS YARDIMI ALIRSIN

Reyya

Anladığım kadarıyla bu arkadaş ve eşi Türkiyede yaşıyor. Almanya'da yaşamıyor. Türkiyede yaşayan bir aile alman vatandaşı bile olsa önemi yok . Almanya'dan asla ne çocuk parası, nede yardım parası  alamaz. Yanlış bilgi veriyorsun. Senin söylediğin Almanya'da yaşayanlar için geçerli.

YAMANEFE

sayın reyyaa... esim alman vatandası  oglum alman vatandası ve ben  ve ailem  turkıyede yasıyoruz donus yaptık  dogumdan sonra .. ve catır catır da paramızı alıyoruz .. 

aynı zamnda da  esim annelik parasını alıyor

cocugum 1 yasında ve okula baslıyana kadar  parasınıda almaya devam edıcem
alman hulumeti  7/24  kapınızda bu insanlar evdemı dıye nobet tutmaz  cocugunuzun asılarında  Almanya'da olursanız 6 ayı dodurmadan giris cıkıs yaparsanız ve  Almanya'da  ikamet ettiginize dair bi adres gosterirseniz alırsınız (  bence iyi bir arastır ıstersen reyya )  sen bu olayı ;)

Reyya

Mutlaka bir şey vardır diye düşünmüştüm doğru çıktı, Araştırmama gerek yok eşim alman ve Almanya'daki tüm kanunları çok iyi bilen biriyim. Normal prosedürde böyle birşey yok. Sizin Türkiyede yaşadığnızı alman hükümeti bilmiyor bu yüzden çatır çatır tabiriyle bu parayı alıyorsunuz.  Almanya'da ister türk ister alman vatandaşı ol önemii yokk ,  çocuk parasi, annelik parası sadece  Almanya sınırları  icinde yasayanlara ödenir  yani  Türkiyede  yasayanlar  icin ödenmez. Bence  senin durumun biraz farklı olmuş  ;)

bir yazıyı paylaşmak isterim tabii buradaki hangi şıklar sizin durumunuza uygun bilemedim 

Anne ve baba Almanya dışında, çocuk Almanya'da: Anne veya baba Almanya'da vergi ödemek zorunda olursa çocuk parası alır. Emekli olanlar ve devlet tarafından Almanya dışına gönderilenler için çocuk parası vardır.
Anne veya baba Türkiye vatandaşı, çocuk Almanya vatandaşı: Çocuğun para alma hakkı vardır, önemli olan ise ailenin Almanya'da ikamet etmesi ve oturum sorunu olmaması.
Anne veya baba Almanya vatandaşı, çocuk Türkiye vatandaşı: Yine ailenin Almanya'da ikamet etmesi şartıyla çocuk parası alınır

YAMANEFE

ACIKLAMA ICIN COK TESEKKURLER.. KANUNLARZATEN ORTADA  AMA ARKADAS BIR SEKİLDE PARA ALMAK ISTEDIGINI SOYLEYINCE PARAYI ALMA YOLLARINI  ANLATTIM ..

oguzhan_21

Alıntı yapılan: YAMANEFE - Eylül 15, 2014, 02:32:21 ÖS
BU ARADA ESİN  ANNELİK YANİ ELTENGELD PARASI ALIR    SOYLE HESAPLANIR  SON HESABINA YATAN MAASININ % 76' SINI  SİZE ODERLER  BUNU İS YERİ DEGİL  DEVLET  ODER

BU PARAYIDA İSTER 1 YIL  İSTER 2 YIL ISTER 3YIL ALIRSINIZ
DİYELİM ESİNİN MAASI 1,000 EURO  %76 sı   760  %  EURO YAPAR  BUNU İSTERSE 1 YIL ALIR YOK İSTEMEM DERSE 760 2 YILA BOLER  YOK 3 DERSE 760 3 BOLER VE SİZE ODER

ANNELİK İZNİ 3 YIL  FAKAT ESİN KADROLU  BİR İSTE CALISIYOR ISE İSTEGE BAGLI 2 YIL DAHA UZATABİLİR

COCUGUN DOGDUGUNDA  İSTERSEN SURALARDAN DA PARA ALABILIRSIN

EN YAKIN KİLİSEYE GİDİP COCUGUN OLDUGUNU BİLDİR  :  500 İLE 700 EURO  YARDIM ALIRSIN
MKK DAN ERSTAUSSTATTUNG BASVUR ORADANDA  COCUGUN İLK  ODASI YATAGI VS VS YARDIMI ALIRSIN

Bu kilise olayı nedir tam olarak hocam açıklar mısın.
İlk defa duyuyorum da merak ettim.
Herkes başvuru yapamıyordur sanırım.

YAMANEFE

kiliseye gıdıp durumunu ızah edeceksın kardesım  para alabılmen ıcın ailede 1 kisi calısması gerek son 3 aylık banka hesabını ıstıyorlar yanı kısaca durumu  krıtık olan kısılere  500, 1000 euro arası yardım yapıyorlar (  hessen )  deboyle dıger eyaletler nasıl bılemem