Ekim 2015 İstanbul Konsolosluğu'ndan başvuranlar

Başlatan trk.trk, Ekim 17, 2015, 09:59:10 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

psyhcopc

Foruma yazıyorum aöa cevap vermiyor kimse. Arkadaşlar kagıtlarım bir haftadır Ankara da konsoloslukta olumlu diyorlar ama göndermiyorlar sizce neden?

BVB0510

Tamamen tahminsel konuşarak şunu söyleyebilirim, psyhcopc. Bir ihtimal Almanya'dan onay gelse de Ankara Halen daha incelemeye devam ediyor olabilir, çünkü duyduğum kadarıyla son kararı veren merci, konsolosluk oluyor. Diğer bir ihtimal kargodan kaynaklanabilir diyeceğim ancak onun için de ups sistemini sürekli kontrol ediyorsundur diye düşünmekteyim. Yine de siz Almanya'dan onaylandığının bilgisine ulaşmışsınız, biz de 35 gündür ne Dortmund ausländerbehördeden ne de İzmir konsolosluktan haber var. Telefonda bilgi vermiyorlar, mail attım cevap yok :/ sadece bekliyoruz

psyhcopc

Ankara daki inceleme devam etse vize bölümünü aradığımda olumlu diye cevap vermezlerdi diye düşünüyorum. Bu işler Cidde'n çok büyük can sıkıyor. İnşAllah en kısa sürede olumlu cevaplar alırız

BVB0510

Mrt81 dostum senin ne oldu kargo, ulaştı mı eline? Biz alamıyoruz bari içimizden birileri alsında şu vizeyi ona sevinelim :)

mrt81

Evet ulaştı salı günü elimdeydi vize çıktı çok şükür hatta sabah uçağıyla gidiyorum eşime süpriz yapıcam haberi yok halen solemedim  :) halayy:) kur;) utanan:)

İnş sizlerinde kısa zamanda çıkar beklemek gerçekten çok zor Allah güç küvet versin bekleyenlere

gızmo

hayırlı olsun,iyi yolculuklar mrt81.Yeni hayatında mutluluklar dilerim arkadaşım.İnşAllah ben gibi bekleyenlerde tez zamanda iyi haberler alırız

gızmo

bugün yabancılar dairesini aradık sonunda ve evraklarımın oraya ulaştığının teyidini aldık,iki hafta içinde eşinize mektup ulaşır bekleyin demişler başkada dememişler.Bu ay da biter umuyorumkı öümüzdeki ay bari çıksın.2-3 ay deniliyordu süreç için gerçekten de bu süre dolacak gibi  ya:)

BVB0510

Var mı arkadaşlar vizeleri ile bir gelişme olan? Psyhcopc , gizmo? Ben yarın 6. Haftayı tamamlıyorum ve bırakın vizeyi daha eşime mektup bile yollamadı ausländerbehörde :( sprenklig yetişip katılmayı planladığım dil kursu tarihlerini kaçırıyorum, umarım yeni yıla kalmadan gelir vizelerimiz. Bir ayda vize alan arkadaşlardan ne farkımız var anlayamıyorum  :-\

gızmo

merhaba bvb0510,durumumuz aynı senınle benım bugun 6.hafta bitti ve tek bıldıgım evrakların yabancılar daıresıne ulaştığı.Beklemekten başka yapılacak birşey yok inşAllah yeni yıldan önce çıkar da aılemıze kavuşuruz .Bir gelişme olursa yazarım lütfen sizlerde paylaşın arkadaşlar

banavizever

Arkadaşlar evlilik için almanyada vizeye neden kimse başvurmuyor? Aile birleşimi ile gitmek daha mı garanti? Ben de mi öyle yapsaydim ya kara kara düşünmeye başladım daha dün başvurdum 16 aralık nikah tarihi ama memur belki yetişir dedi bakalım. Istanbuldan başvuranlar nasıl süreci takip ediyor? Benim nişanlım rus vatandaşı ama gelir falan hep gösterdik yani tüm belgeleri verdim yine de orada yabancilar dairesine çağırırlar mı? Ne kadar sürer beklemek?

gızmo

bu forumda yazanların çoğu zaten nikahını yapmış dolayısıyla aıle birleşimine başvurmak zorunda,ha daha mı kolay dersenenız orası tartışılır çünki okuduğunuz kadarıyla pek de kolay bir süreç değil,ben turıstık vızeyle Almanya da turk konsolosluğunda evlendim fakat işlemleri yıne buradan Türkiye den yapmak zorunda kaldım cunkı prosüdür böyle ama başka seçenek varmıdır açıkçası bilmiyorum,benim hikayem bu.hakkınızda hayırlısı olsun ;banavızever;

banavizever

senin daha sonuçlanmadı mı gzimo? Gzimo sen nereye gidecektin stuttgart mıydı? peki ben şuan nasıl süreci takip edebilirim? bana kağıt verdiler bir de ups bir kağıt verdi upse diye başlıyor barkod numarası falan. bunların şuan bir önemi yok sanırım değil mi?

anladım aynen herkes burada zaten evlenmiş. Valla benim bildiğim evlilik vizesi daha hızlı sonuçlanıyor. Evlenip de gitmek daha garanti galiba ama uzun sürebiliyor. Biz bir de zaten almanyada beraber yaşıyorduk ama bakalım baya soru sordular başvuru esnasında. Ama normal geçti yani konuşma zaten hep almanca konuştuk. Ama bir artısı olur mu bilmiyorum o kadar da almancayı sallamıyorlar aslında almanyaya gidince %90 yabancıların nasıl bir almanca konuştuğunu görünce zaten anlarsınız :D

banavizever

ayrıca herkes için hayırlısı olsun umarım herkes eşine tez zamanda kavuşur.

gızmo

yok maalesef bir haber,ben 7 ekım ıstanbul dan başvurdum nürnberg için,eşim tc vatandaşı dolasıyla alman vatandaşlarından uzun sürüyor fakat bu başlık altında yazan bır arkadaşımız vardı mrt1 o 5 haftada aldı ve şuan eşının yanında  byby:) (eşi tc vatandaşı).senin daha yeni sayılır fazla stres yapma akışına bırakmak en iyisi. ups takip şuan için pek işe yaramıyor ama arada bakıyorum yıne bir umut belki yola çıkmıştır yazar diye  ya:) ne dıyelım hepımızın hakkında hayırlısı olsun ve tez zamanda sonuçlansın inşAllah

banavizever

Hayirlısı ya ne diyelim. Nurnbergdi doğru ya pardon  :)

Senin de baya olmuş peki bilgi falan alabiliyor musunz Almanya veya trden? Acaba nereyi aramak gerekir zamanı gelince? Yani bende pasaport nosu kayıtlı degil diyor UPS sitesinde bu normal mi?

banavizever

Gzimo sen yanlış yapmışsın. Evlilik vizesi alıp almanyada Standesamt ta evlenecektin. O zaman seni geri yollamayacaklardı.yani senin esin gelip burada evlenmis gibi olmuş sizin durum. Türk konsolosluğu burası zaten :(

Hayırlısı diyelim

gızmo

aslında kolaylık olsun dıye yapmamıştık nıkahı Almanya da şartlar öyle getirdi ama artık kısmet beklıyoruz işte.ups in sana vermiş olduğu bir teslımat fişi olması lazım onun üzerine 1Z.... diye başlayan bır no var,o numarayı ups akrgo ınternet sıtesınde kargo takıp bölumde (yurtiçi gönderi bölümüne) yazarsan cıkacaktır.