GSS BORCU :(

Başlatan scription, Ekim 20, 2015, 05:36:38 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fakoo

Selamlar Herkese

Benimde başıma aynısı gelmişti. Yurtdışındayken senin gibi borç tahakkuk etmişlerdi. İkamet ettiğim evde ailemle yaşadığım için Annem gitmişti ve benim adıma yaptırmıştı. Bence sende bunu denemelisin. En son ikamet ettiğin ev adresinde ailenden birini halledebilir diye düşünüyorum. 2 Kasıma kadar uzadı bence bu dediklerimi ailene ilet ve biran önce yaptırsınlar. ( Yurtdışında olduğunu bizzat iletsinler )

Kolay gelsin.

scription

Arkadaslar bugun konsolosluktaydım tekrar, sonra calısma atesesine yonlendirildim ve orda gorustugum hanım efendinin dedigi su istedikleri kadar borc yazsınlar bir tane meldebescheinigung al ve gel, girisin belli cıkısın belli ve Almanya'da kaldıgın surece sigortalısın bitti, buradan bir yazı yazıcagız ve gondereceksin. Bu o hanımefendinin bana soyledigi bakalım ne olacak .

scription

Selamlar arkadaşlar ,
Bugün itibariyle Almanya'da bulundugum donemdeki adıma yazılan borclar silinmistir. Yasadıgım bu sorunu yasayanlar olur ise , bir tane meldebescheinigung ve bir tane de Almanya'da sigortalı oldugunuzu gosterir bir belge alıp tercume ettirdikden sonra konsolosluga goturup tastikletsin ve bir dilekce ile birlikte Türkiyedeki birinci derece akrabalarına yada direk baglı oldugunuz sgk ya gonderin ben sorunumu bu sekilde hallettim 6400 tl borctan 1000 tl kaldı o 1000 tl de Türkiye'de yasadıgım doneme aittir ve artık adıma kayıtlı gss yoktur.