lütfen okuyun tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var

Başlatan üzgünüm, Kasım 24, 2015, 01:06:08 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

üzgünüm

öncelikle hepinize saygılar selamlar,uzun bir bekleyişten sonra dün red cevabı aldım,pasaportta red basmamışlar,yanında bir mektup vardı eksik evrak nedeniyle onay veremeyiz yazıyordu..çok üzgünüm, herşey yolundaydı bana göre ama öyle değilmiş,eşiminde benimde ikinci evliliğimiz,eski eşi jugentamttan para almış,devlet borcu varmış sanırım red cevabı ondan anladığım kadarıyla.şimdi sizlere sormak istediğim konu,avukata verip itiraz dilekçesi yazdırsak işe yararmı,bu arada borcu kapatmak kaydıyla,yani ne yapmam gerekiyor bilmiyorum,ayrıca ben daha önce gidip geliyordum ziyaret amacıyla,şimdi tekrar turist vizesi alsam gidebilirmiyim bir süreliğine,akrabalarım var orda, burda çocuğum var beraber başvuru yapmıştık geri dönmemem söz konusu değil,işlerin iç yüzünü öğrenmek istiyorum,bunca emeğim zamanım boşa gitti..yardımlarınız için teşekkürler,herkesin Allah dilediğini nasip etsin şimdilik hoşçakalın

yeniceri57

Merhaba

Öncelikle adınıza gerçekten çok üzüldüm.
Size gönderilen mektupta redde ilişkin bir metin var. Onu buraya yazın öncelikle. Tam olarak neden red verdiklerini anlayalım. Sonrasında 2 seceneginiz var
ya bütün evraklarınızı tekrar toparlayıp yeni bir basvuru yapmak Ya da eksik evrakı tamamlayıp sonrasında itiraz dilekçenizle beraber tekrar konsolosluga basvurmak bu secenek size daha iyi simdilik yeni basvuru yeni zaman kaybı ve yeni işleyiş gerektirecektir. İtirazınızı bireysel de yapabilirsiniz ama önerim tabiki bir uzman avukat olacaktır. Ancak dediğiniz gibi bu olay nedir ne değildir mutlaka öğrenin yarın birgün prşinizden gelmesin.

Selametle

Alıntı yapılan: üzgünüm - Kasım 24, 2015, 01:06:08 ÖS
öncelikle hepinize saygılar selamlar,uzun bir bekleyişten sonra dün red cevabı aldım,pasaportta red basmamışlar,yanında bir mektup vardı eksik evrak nedeniyle onay veremeyiz yazıyordu..çok üzgünüm, herşey yolundaydı bana göre ama öyle değilmiş,eşiminde benimde ikinci evliliğimiz,eski eşi jugentamttan para almış,devlet borcu varmış sanırım red cevabı ondan anladığım kadarıyla.şimdi sizlere sormak istediğim konu,avukata verip itiraz dilekçesi yazdırsak işe yararmı,bu arada borcu kapatmak kaydıyla,yani ne yapmam gerekiyor bilmiyorum,ayrıca ben daha önce gidip geliyordum ziyaret amacıyla,şimdi tekrar turist vizesi alsam gidebilirmiyim bir süreliğine,akrabalarım var orda, burda çocuğum var beraber başvuru yapmıştık geri dönmemem söz konusu değil,işlerin iç yüzünü öğrenmek istiyorum,bunca emeğim zamanım boşa gitti..yardımlarınız için teşekkürler,herkesin Allah dilediğini nasip etsin şimdilik hoşçakalın

üzgünüm

cevabınız için çok teşekkür ederim sayın öz,mektubu buraya yazmaya çalışsam sanırım uzun sürecek ama ben size tercüme ettirdiğim şekliyle anlatayım,eksik evrağınız olduğundan dolayı onay veremiyoruz diyor mektupta.evet uzman bir avukat olayını bende düşündüm,sanırım eşimin bir takım şeyleri sümen altı etmesi durumuyla karşı karşıya kaldım,eski  eşinden olan çocukları bir süre devletten para almış,kendisine defalarca bu borcu ödemesi yönünde uyarı mektubu gelmiş,biliyorum yasak ama aynı apartmanda oturan bir türk arkadaşım vasıtasıyla en son tam kapanmamış mektubu okuması neticesiyle öğrendim..şimdi sayın arkadaşım nasıl itiraz edebilirim elime bir şey geçermi bu durumda,ya da zaman kaybetmeden tekrar randevu almak mı daha iyi olur beni aydınlatırsanız çok sevinirim çok üzgünüm teşekkürler..

yeniceri57

Selamlar
Almanya konsolosluğunun kendi sitesinde red başvurularıyla ilgili su bilgi yer almaktadır.
Bi inceleyin

Bilgi Notu No. 89: Red edilmiş vize başvurularına ilişkin itiraz 05/2015
Vize başvurunuz reddedilmiş ise ve bunun sebebini anlayamadıysanız, vize bölümünde verilmiş olan kararın tekrar incelenmesini talep edebilirsiniz. (resmi merciin vermiş olduğu karara itiraz etme hakkı)
Ya şahsen itiraz edebilirsiniz veya başka birisini (örn. Avukat veya herhangi temsilci) yetkili kılabilirsiniz. Birisini yetkili kıldığınız takdirde sizin tarafınızdan imzalanmış bir vekaletname gerekmektedir. 16 yaşını doldurmuş ve daha küçük olan çocukların itirazı velayet sahibi veya sahipleri tarafından edilmesi gerekmektedir.
Red cevabında yasal düzenlemeye ilişkin bilgilendirme var ise (örneğin Schengen vizesi veya AB`de serbest dolaşım yasasına ilişkin vize [2 no`lu bilgi notuna bakınız] dikkat edilmesi
gereken husus aşağıdaki gibidir:
- Red cevabının verilmesinin en geç bir ay sonrasında Vize bölümüne itiraz dilekçesi ulaşmış
olması gerekmektedir.
- İtiraz dilekçesi Almanca dilinde yazılı ve şahsen imzalanmış olarak (Faks, posta yolu ile veya tarayıcı`dan geçirilip elektonik postaya ek olarak) ibraz edilmesi gerekmektedir. Belirli bir form mevcut değildir. Ayrıca vize bölümüne göndermiş olduğunuz itiraz dilekçesini iliştirilebilmek için Red cevabında yer alan altı haneli rakam kodu, isminizi ve elektronik posta adresini vermeniz rica olunur.
- İtiraz dilekçenizde bir açıklama bulunması uygundur. Öne sürmüş olduğunuz sebepleri mümkün oldukça Almancaya tercüme edilmiş evraklarla belgeleyiniz. Vize bölümüne ibraz etmiş olduğunuz evrakların tekrar gönderilmesi gerekmemektedir.
- Yeniden ücret tahsis edilmemektedir.
Red cevabında yasal düzenlemeye ilişkin bilgilendirme yok ise (örneğin ulusal vize) dikkat
edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir:
- Red cevabının verilmesinin en geç bir yıl sonrasında Vize bölümüne itiraz dilekçesi ulaşmış
olması gerekmektedir.
- Schengen vizesine ilişkin 2 ve 4 No`lu şıklara bakınız
İtiraz dilekçenin gönderilmesinin ardından vize bölümü tarafından yapılan ayrıntılı inceleme bir kaç ay (genellikle 3 aya kadar) sürebilmektedir. Eksik evrak veya seyahat süresinin geçmesi nedeniyle red edilen vize başvurularına itiraz etmek yerine, tamamlanmış evraklar ve ücrete mukabil yeni bir seyahat tarihi belirleyerek yeniden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.
İtiraz dilekçesinin inceleme sonrasında vize bölümü seyahat pasaportunuzu talep eder (vizenin verilmesi için) veya tekrar red cevabı gönderir.
Red cevabına karşı mahkemede dava açılabilmektedir. Bu konuya ilişkin internette www.berlin.de/sen/justiz/gerichte/vg/.sayfasında bilgi edinebilirsiniz. Red cevabında yasal düzenlemeye ilişkin bilgi bulunması halinde dava açma süresi bilgilendirmenin tebligat tarihinden itibaren bir aydır. Red cevabında yasal düzenlemeye ilişkin bilgi bulunmaması halinde dava açma süresi tebligat tarihinden itibaren bir yıldır.

üzgünüm

çok teşekkür ederim,az çok tahmin ediyorum neden red geldiğini yani haksızlığa uğradığım düşüncesi yok neye itiraz edeyim ki,eşim doğruyu söylemiyor sanırım bu konuda,benden nafaka borcu yoktur gibi evrak istemediler diyor ama ben yinede burdan vekaletimi versem arkadaşıma,almanyadan bulduğum avukat neden red geldiğini öğrenebilir mi,böyle bir yetkisi var mı ona göre hareket etmek istiyorum,bu arada yarın vakit kaybetmeden tekrar randevu alacağım.geriye kalan herşey kanuna uygundu,sorun yoktu..saygılar

Baybars

iyi günler,

size yardimci olabilmek icin red yazisini tam olarak bilmek gerekir, ya burdan yada özelden yazin bakalim isterseniz..

1963

merhaba öncelikle durumunuza üzüldüm size tavsiyem tekrar vizeye basvurmadan önce almanyada esiniz bir avukat tutsun siz arkadasiniza vekalet neden veriyorsunuzki bu durum sizin kadar esinizide ilgilendiriyor o bu süreci takip edebilir ve nedeninide ögrenir tekrar vize basvursaniz bile red gelme olasiligi %90 gibi bosuna zaman kaybedersiniz bence bu yolu izlemeyin esiniz vakit kaybetmeden avukata danissin bu durumu tam olarak nedenini öyle ögrenebilirsin dediginiz gibi esinizin eski borcu problem olabilir sizden eksik evrak talep etmeden red göndermeleri sorunun o oldugunu gösteriyor gibi 

üzgünüm

çok teşekkür ederim duyarlılığınızdan dolayı,sayın barbars mektubu tam olarak çevirdiğimizde verilen tarih aralığında istenilen evrakların kendilerine gelmediğinden dolayı onay veremeyiz diyorlar,eşim benden ne istedilerse verdim diyor.size de çok teşekkür ederim 1963,söylediğiniz şekilde en kısa zaman derken ne kadar bir zaman,itiraz mı edecez  avukatla,nasıl bir yol izleyecez,diyelim ki eksik evrağı tamamladık nasıl başvuru olmadan vize alacam pasaport bende.yani sizin söylediğiniz yol işe yararmı denesek

1963

simdi sen basvurdun red geldi nedenini biliyormusun hayir esin istedikleri her kagidi verdi diyorsun ama onlarin neden red verme sebebi eksik evrak degilmi simdi sen tekrar basvurdun diyelim sen sana neden red verdiklerini tam olarak bilmiyorsun o yüzden tekrar red verme ihtimalleri cok yüksek nedeni belirsiz cünkü sana bu basvurunda eksik evraktan dolayi red geldi esin tüm evraklari verdi yada eksik evrak verdi senin anlattigin esinin borcu var devlete bu problem yaratabilir o yüzden dedigim problemi tam ögren ondan sonra basvur tekrar esin bir avukat tutsun o yardimci olur yol gösterir size simdi sen tekrar basvuracaksin 1-2 ay randevu bekleyeceksin sonra sonucu bekleyeceksin ne kadar belli degil 2-ay 3-ay sonra tekrar red gelirse ne olucak bosuna zaman kaybi en azindan tam ögrenirsin nedenini öyle basvurunu yaparsin bilmiyoruz suan tam nedenini tamam eksik evrak ama hangi eksik evrak bilsen onuda verirsin degilmi anladigim kadariyla esinle ilgili süphelerinde var belki gercekten evraklari eksik verdi bilmiyorum buda olabilir eksik olmayan evraga neden eksik desinler oda sasirtici biraz birde esin evraklari posta yolu ilemi göndermis eldenmi vermis onuda sor evraklar postadada kaybolmus olabilir egerki elden teslim ettiyse evraklari eksiksiz olarak neden baska avukata danisin yoksa bu basvurunuzda büyük ihtimalle red gelir bana sorarsan seninde süphelerine dayanarak esin eksik evrak verdi bence

üzgünüm

evet aynen dediğiniz  bir avukatla çözüme kavuşturup ondan sonra girmeyi düşünüyorum bu olaya..şu an henüz şoku atlatabilmiş,üzüntüyü atabilmiş değilim dolayısıyla bir süre eşimle görüşmek istemiyorum zamana ihtiyacım var..hepinize çok teşekkür ediyorum sizleri hiç tanımadığım halde gece gündüz demeden zaman ayırıp yardımcı oldunuz..bu foruma emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum,yapmış olduğunuz tüm işlerde kolaylıklar diliyorum,şimdilik hepiniz tekrar hoşçakalın..

yeniceri57

Yeniden selamlar
Umutsuzluga kapılmayın vize vermedilerse bu dünyanın sonu değil Fazla kafanıza takmayın ama ortada size söylenmeyen bişeyler var.önce bunu bulun bence.

üzgünüm

size de selamlar,yok vize olayı değil beni üzen,sizin de tahmin ettiğiniz gibi ortada bilmediğim bir şeyler var,kafamı kurcalayan şeyler bunlar..herşey nasip sonuçta,ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim,en içten dileklerimle tüm hayatınızda başarılar dileriz hoşçakalın