2016 ehliyet degisikligi ve A.B ulkeleri...

Başlatan posmasterr, Ocak 08, 2016, 01:04:34 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

posmasterr

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.Bilgisi olan var ise yardimci olabilecektir umarim.2016 yilindan itibaren ehliyetlerde degistirme durumu cikti.Sistem farklilasti.Lakin soyle birsey varki haberlerden ve internetten okudugum kadariyla bu ehliyetler 84 ulkede gecerli olup Avrupya Birligi ulkelerinde de gececekmis.Bu konuda bilgisi olan varmidir.Durum nedir ne degildir?Egerki A.B ulkelerinde gecerli oldu ise Turkiyeden aldigimiz ehliyetler Almanyada da gecerli sayilmis olup fahrschule ye yazilip,ehliyeti cevirmeye gerek kalmayacak ve para harcamamis olacagiz.Emniyet genel mudurlugune mail attim ama hala cevap bekliyorum.Ayrica Emniyet genel mudurlugunun sitesinde yer alan almanyadaki temsilcilik numaralari yanlistir.Bosuna aramayin.Ben aradim telefonu acan gene bir turk oldu ve bu durumdan epey bir yakindi.:)

fuk_18

haberin ici okuyup anlayabilirsek YENİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİ 84 ÜLKEDE KULLANILABİLECEK diyor yani zaten 6 ay olan süre bu ehliyetler ile ömür boyu kullanicak olmuyor hem buna türkiye degil avrupa birligi karar veriyor, nasilsa türkiyeye ben vizeleri kaldirdim hadi avrupaya gidin diyemiyorsa ayni sekilde ben ehliyeti degistirdim gidin avrupada degistirmeden ehliyet kullanin diyemez

bunun sartlari daha cikmadi ve sanmiyorum ki almanyada da ehliyeti degistirmeden arac sürülebilecegini daha yeni bi yeni ehliyetler gelsin vatandaslar gitsinler almanyadaki ehliyet yerlerine alacaklari cevaplar burda yazarlar zaten benim size en buyuk tavsiyem, benimde güvenimi kiran bu sisteme inanmayin bunun yaninda size,

bedelli askerlik 1000 euro deyip secimlerden önce , ve secimlerden sonra basa gelince bu 1000 euro bedelli asklerlik sadece almanyada dogan yada yari yasini almanyada geciren almanyada okumus kisiler icin sacma sapan sartlar ile öne sürüyorsalar bu ehliyet dede o sekilde olacak emin olun ikinci olarakda

15 ekimde yayinlanan haberde ise yurt disinda yasayan tum vatandaslar araclarini 2 yil türkiyede birakabilecek ve birinci dereceki akrabalar araclari kullanabilecekti secimlerden sonra kvirip yine sadece araci ülkeye sokan kisi araci kullanabilecek aksi taktirde agir yaptirimlari var deniyor

yani kisacasi verilen vaadlerin sartlarini bir bir görecez daga 4 sene var onumuzde..

Giland

Ayrica burada farhschule' ye gitmek kötü birsey degil 500 max 600 euro para gidiyor ehliyet degistirme de. Türkiye'ye göre cok farkli kurallar var sürüs teknikleri var. Fahrschule'ye gitmek bir nevi avantaj oluyor. Ayrica sinav gayet kolay.

tugce_doerjer

Ehliyet burada gecerli olsa ne olacak ki? Türkiyedeki gibi araba kullanirsaniz zaten 2 aya kalmaz alirlar ehliyetinizi elinizden bir dünya da para cezasi ödersiniz.Giland dogru diyor burada kurallar farkli ve teknik de farkli. Belki para ödemek zorunda kaliyorsunuz ama hic degilse ehliyeti kaptirma sorununuz olmaz...

kaanK

Mesela Almanya'da böyle bir şey görme ihtimalin imkansıza yakındır. Ama resim Tokat-Turhal yolunda bir döner kavşak. :)

fuk_18

burayi kaldirdilar sonra suanda yok ama

Alıntı yapılan: kaanK - Ocak 11, 2016, 09:36:55 ÖS
Mesela Almanya'da böyle bir şey görme ihtimalin imkansıza yakındır. Ama resim Tokat-Turhal yolunda bir döner kavşak. :)