Fransadan gelip almanyada kalabilmek

Başlatan champion, Şubat 28, 2016, 09:01:41 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

champion

selam forum icinde arastirdim pek fazla bisey bulamadigim icin konuyu buraya aciyorum.sizlere sorum

fransada gecici oturma vizesi bulunan bir kisinin almanyada oturma ve calisma izni hakkinda ne yapmasi gerekir.bildiginiz gibi schengen vizesi var iki ülke arasinda sinir yada kontrol yok ama hukuk nasil isliyor bunun hakkinda bilgiye ihtiyacim var eger yardimci olursaniz cok sevinrim.

ben yillardir almanyada ikametgah ediyorum  ve kardesimi fransadan buraya getirmek istiyorum (aile birlesimi  olmadan)eger ona calisacak is yeri ve ev imkani verirsem sorunsuz burda kalma ihtimali varmi? su anda kendisi 5 yildir fransada ama gecici 1 yillik oturma izni var ve calismadigi icin sadece bir sene  oturma izni veriliyor

konu hakkinda bilgisi olanlarin cevaplari icin simdiden tesekkurler.

fuk_18

almanya istedigi gibi calisabilir kalabilir oturumu almanya olarak degistirir, bunu yarin ausländerbehördeye sorabilirsin iyice emin olman icin yillardir almanyada olduguna göre almancan vardir

champion

okadar kolay degil belki bir fransiz vatandasi olunca belki durum farkli oluyor ama türk olunca durum farkli biraz.burdaki polislige gidecem ama yinede sagol

fuk_18

o kadar kolay kac kisi var farkli ülkelerde calisan sorun olmucaktir merak etme

Alıntı yapılan: champion - Şubat 29, 2016, 10:47:37 ÖS
okadar kolay degil belki bir fransiz vatandasi olunca belki durum farkli oluyor ama türk olunca durum farkli biraz.burdaki polislige gidecem ama yinede sagol