Suresiz oturum

Başlatan KaLpSiz, Eylül 26, 2016, 08:32:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KaLpSiz

Selam arkadaslar bugunde ben bir soru sorayim dedim. Deneyimi olan varsa.cevap.verirse.daha iyi olur. Bugun yabancilar dairesine gittin oturumu uzatmak icin. İki senedir sefer 1 er senelik oturum aldim ve benim oturumum alman vatandasi cocuk uzeri eski esimle alakasi yok. Bana eski.esinizden cocugu gormeye izin verdigine.dair imzali kagit getir dedi.bende.neden hersene.ayni seyi soruyorsunuz rencide ediyorsunuz.Bende.her baba.gibi iyi bir.babayim ilgileniyorum. Cocugumla dedim sizin.gibi dedim. Adamin cebabi sizi tanimiyorum bilmem.lazim falan dedi. Allahtan 1.ay once jugentamtta kagit imzalamistik umgangsrecht icin cocugumu her hafta sonu cumartesi aksam 17:00 den pazar aksami saat 18:00 e.kadar aldigima dair  ve bu yeterli dedi memur.  Ortak.velayet var ama gicikligina eski esten. İmza istiyorlar (haklari yok ). Bana 2 senelik oturum verdiler. Detayli yazmamin nedeni benim durumumda. Olanlar hazirlikli olsun bilgisi olsun diye. Suresiz vizeyi sordum seneye ekimde suresize basvurabilirsiniz Alman vatandasi. Cocugunuz olunca 3 sene sonra suresize basvurulabiliyor dedi . Devletten.yardim almamak B1 lazim dedi. Tek kafama takilan devletten.yardim almasanizda cocugunuza nafaka odemezseniz suresiz almaniza engel.olur dedi. Boyle.bir.durumla karsilasan varmi? Nafaka odemiyor diye suresiz alamayan? Simdiden tskurler

omerumutesen

bir arkadasimin yasadigi durumdan soylenenleri aktarayim sana bir bilgim yok sadece benim duyumum du bu  sen cocuga nafaka odemedigin takdirde cocugun almasi gereken nafaka miktarini devlet ustleniyor ve bir sekilde kesintilerle birlikte biraz az da olsa cocuga bakan kisiye yansitiliyor odemeyen tarafta bu durumdan yukumlu kaliyor mesela  kendi isini kurup yillik 25000 euro kazanirsan sana geriye donuk para cikartiyorlar yada bu sekilde vize islemlerinde

KaLpSiz

Bahsettigin para unterhaltvorschuss.jugentamttaki bayan esin devletten yardim aldigi icin senin odedigin.nafaka devlete gider dedi. Su anda.odemene.gerek.yok cunku gelirin yetersiz dedi. Ben.ozellikle dedim bu para birikmeyecekmi hayir oyle bir durum.yok dedi. Eger.seneler sonra oyle.bir.durum.olusursa borclu.cikarsan mahkemeye basvurup  o parayi odemekten.kurtulursun cunku senin.sucun olmadan issiz kaldin dedi. Bu akilida.bana jugentamtta calisan.kadin veriyor sasip.kaldim zaten :) ama nafaka odememem cocuguma bakmadigim anlamina.gelmez. cocuk.odasi aldim her turlu kiyafeti var evde.oyuncagi var hatta 2 yasindaki ogluma tablet.bile aldim.bizim olmadi oglumuzun.olsun dedik.O parayi. Geri odemek zorunda olanlar yada borc birikenler jugentamtin terminlerine gitmiyorlar calistiklari halde.odemiyorlar ve.devlet onlarin.yerine.oduyor 5- 10 sene  sonrada mektupla borcunuz mesela 12000 euro.deniliyor. yani o olay calisipta odemek istemeyenler.icin.gecerli genellikle

omerumutesen

Valla doğrudur dediğim gibi benimkisi sadece duyumlardan  edindiğim bir bilgi.. ama Jugendamt ta o şekilde anlatmalari guzel olmuş sonuçta mantıken senin yaptığın evlat senin evladın babalık görevlerinden ödün vermiyorsun  daha da üstüne para istemesinler zaten ayrı kalmak yeterince bedel olur insana bir de onlar ödetmesinler yani

KaLpSiz