Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

geveze07

slm arkadaşlar !!! tecrübelerini burada paylaşan herkese tşkler.benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim . ben 2 yıldır alman bir beyle beraberim ve evlenmek istiyoruz . Almanyada nikah yapmanın daha doğru olduğunu düşünüp hangi evraklar gerektiğini öğrendik ve hazırladık . bu evrakların neler olduğunu Almanyada eşim sorup öğrendi . yanlız  ben vize almak istediğimde yine aile birleşimi olarakmı müracat edicem kons. bunu bilmiyorum. Ant. fahri kons. gittim ve sordum bana bir belge verdi ve onu almanca doldurmam gerektiğini söyledi . başka hangi evrak lazım bunları söylemedi . anlayacağınız kafam epeyce karıştı . yardımcı olursanız sevinirim ...SAYGILAR..

ATAAN

Alıntı yapılan: geveze07 - Ocak 21, 2009, 03:43:06 ÖS
slm arkadaşlar !!! tecrübelerini burada paylaşan herkese tşkler.benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim . ben 2 yıldır alman bir beyle beraberim ve evlenmek istiyoruz . Almanyada nikah yapmanın daha doğru olduğunu düşünüp hangi evraklar gerektiğini öğrendik ve hazırladık . bu evrakların neler olduğunu Almanyada eşim sorup öğrendi . yanlız  ben vize almak istediğimde yine aile birleşimi olarakmı müracat edicem kons. bunu bilmiyorum. Ant. fahri kons. gittim ve sordum bana bir belge verdi ve onu almanca doldurmam gerektiğini söyledi . başka hangi evrak lazım bunları söylemedi . anlayacağınız kafam epeyce karıştı . yardımcı olursanız sevinirim ...SAYGILAR..
Pes Yani Arkadasim, Uyarimin Hemen Altina Soru Yazmissiniz, Sizi Tebrik Ediyorum Ve Hic Birsey Demiyorum Yani

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: ATAAN - Ocak 20, 2009, 11:21:06 ÖÖ
SORULARINIZI YENI KONU ACARAK SORUNUZ LÜTFEN
ATAANCIM asabi gördüm seni  :P arkadas daha yeni galiba ::)  ya:)

ATAAN

Duygucum, Sonra Soru Yazdim Ama Kimse Cevap Vermedi Diyorlar, Yahu Hic Birsey Bilmiyorsan Direk Bana Sor, Cevap Vermedigim Tek Bir Arkadasim Yokki Benden Sordugu Sorunun Cevabini Almamis Olsun, Sorulari Konu Aralarina Yaziyorlar, Soruyu Kimse Göremiyor Sonra

animatör01

yakşamlar arkadaşlar bende yeni üye oldum,ve benimde sizin tecrübelerinize ihtiyacım olacak.28.12.2008 de evlendim benim eşim alman 23.1.2009 alman konsoloslugunda aile birleşimi için randevu almıştım eşi alman vatandaşı olanlardan başvuru ücreti almıyorlar  gittigimde bana fazla sorular sormadılar nerde,nezaman ve kaç defa türkiye ye geldi gibi sorular sordular, ve beni yolladılar.  acaba eşim alamn diyemi kısa tuttular yoksa ?? bide heralde belli bir maaş bordrosu olması lazımmış 1500 euro.ama benim eşim ausbildung yapıyor yani hem okuyor hem çalışıyor onun için maaşı o kadar fazla degil eger kaynanam kefil olursa olurmu.. lütfen tecrübesi olan arkadaşlardan beni bilgilendirmekerinin istiyorum sevgilerle DERMAN

animatör01

arkadaşım sana 13 ocak taki sınavında başarılar diliyorum umarım kazanırsın.sınavda.dinleme,okuma,yazma ve konuşma bölümleri var.ilk önce dinleme ile başlıyorlar bazı bölümleri 2 defa tekrarlıyorlar bazı bölümleri ise sadece bir defa söylüyorlar ama dikkatli dinle çünkü şıkların çogu birbirine benzer şaşırtmak için. sonra okuma geliyor okuma bölümünündede şıklar var onlarda benzer şıklar.sonra,yazma bölümü. yazma bölümünde anmeldung var kendini tanıtma,bazı kelimeler var cümle kurmak için ama o kelimeler her zaman farklı oluyor. en son ise konuşma küçük bir bölüm var sınıf gibi 2 tane ögretmen var ilk önce senden istiyecekleri kimlik alamncasını söylüyorlar.60,70 den fazla kart var kartlardan seçiyorsun ve o seçtigin kartta hangi kelime çıkarsa cümleler kuruyorsun ok. şimdi gelelim alman konsoloslugunun istedigi belgelere.                                                                            (1)müracaat şahsen yapılmak zorunda  (2)temel dil bilgisi sınav sonuç belgesi aslı ve 2 fotokopisi. (3)başvuru sahibi en az 18 yaşında olmalı (4)iki adet ikamet müsadesi başvuru formu (almanca doldurulacak ve imzalanacak. (5)varsa eski pasaportlar sunulmalı (6)pasaport son medeni hali taşımalı ve yeni soyisme göre düzenlenmiş olmalıdır. (7) 3adet biometrik vesikalik resim (8)en az 12 ay geçerli pasaport (9)başvurana ve eşine ayrı ayrı alınmış vukuatli toplu nüfus kayıt örneği aslı ve fotokopisi  (10)uluslararası evlenme kayıt örneği (FORMÜL B) aslı ve fotokopisi (11)ALMANYADA YAşAYAN EşİN PASAPORT fotokopisi ve oturum müsadesini gösteren sayfanın fotokopisi. (12)AB vatandaşı kişi ile akrabalık belgesi fotokopisi. (13)AB vatandaşın kimlik fotokopisi. (14)pasaport fotokopisi. ok iyi şanslar........

ATAAN

Yukaridaki Uyariyi Tekrar Okumanizi Rica Ediyorum,
Yoksa Konuyu Kitlemek Durumunda Kalacagim,
Sorularinizi Yeni Konu Acarak Sorun Lütfen

yasin demir

animatör eşin alman vatandaşı olduğu için çalışma yani kazanç bildirme zorunluluğu yoktur kaynanayın kefil olmasına gerek yok yani bi problem çıkmaz

ATAAN

Uygulamada, Alman Vatandasida Olsa Gelir Soruyorlar

animatör01

yasin hocam bilğilendirdiğin için teşekkürler ama başka bi arkadaşta eşin alman vatandaşı olsada yinede soruyorlarmış dedi.. acaba sen bunu başka biyerden mi duydun yoksa sanadamı aynısı oldu beni bilgilendirirmisin..

mub@rek

ATAAN abi yazik sana ya :)

O degil simdi bende birsey sormak istiyorum seni sinir etmenin yolu burdan geciyormus da benim haberim yok mussss. :)))

Arkadaslar yapmayin etmeyin söyle yapin böyle yapin dedikce hic umursamamislar. Yani onlar' a zaten birsey diyemiyorum.
Hepinizi alkisliyorum ben sadece. :D

alkis:) alkis:) alkis:) alkis:)

emirhan_55-

SLM ARAKADAŞLAR BENİM BİR SORUM OLACAK LÜTFEN BİRİ BANA YARDIM ETSİN.27,01,09 DA EVRAKLARIMI KONSOLOSLUĞA TESLİM ETTİM.ORADAKİ KADIN BANA YÖNLENDİRDİĞİ SORULARI DİĞERLERİNE NAZARAN DAHA KISA TUTTU BU SORUN OLURMU?BANA SORDUĞU ŞUNLAR.
SENİN VE EŞİNİN İLK EVLİLİĞİNMİ? (EVET İLK EVLİLİĞİM DEDİM)
AKRABANMI? (EVET DEDİM)
NEYİN OLUYOR ? (HALAMIN KIZI DEDİM)
O ZAMAN DEDİ ESKİDEN BERİ TANIŞIYORSUNUZDUR DEDİ (BENDE EVET DEDİM)
SONRA HERSENE İZİNİNE GELİYORMU,GELİYORSA KAÇ GÜN KALIYOR DEDİ? (GELİYOR DEDİM VE ORTALAMA 20 İLA 25 GÜN KALIYOR DEDİM)
SONRA GİDEBİLİRSİNİZ DEDİ.

EŞİM BENİM ALMAN VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ 3 SENE ÖNCE BU BİZİM İÇİN BİR AVANTAJ OLURMU? AKRABA OLMAMIZ OLUMSUZ BİR CEVABA NEDEN OLURMU? BİDE EVRAKLARIN ORAYA GİTMESİ ÇOK SÜRERMİ.BEN BU EVRAKLARIN TAKİBİ BİR YERDEN YAPABİLİRMİYİM BİLENİNİZ VARSA BANA YARDIM ETSİN.

ŞİMDİDEN YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA TŞK EDİYORUM

yasin demir

ANİMATÖR benim eşimde alman vatandaşıydı ve yaklaşık türkiyede 6 yıl kaldıktan sonra almanyaya yerleşmeye karar verdi ve gitti bende burdan başvurdum orda hiç bir kazancı yoktu sadece yeni geldiği için ev tutmasını istediler ve 3 ay sonunda vizem çıktı yanına gittim. şu nu unutmayınki yabancılar dairesi bizim türklerin kanunla çok alakaları olmadığını bildiği için çeşitli zorluklar çıkarıyolar. kanunda böyle bir zorunluluk yok düşünsenize bir alman vatandaşı evlenecek ve çalışmadığı için eşini getiremeyecek böyle bişey olamaz çünkü oranın vatandaşı ve hakları çok daha fazla benim tavsiyem öyle bişey derlerse eşinde kibarca kanunen buna hakları olmadığını hissettirsin.almanlara bişeyler bildiğini hissettirirsen çok etkili olursun selamlar

yasin demir

selam emirhan aynı olayı ben yaşadım bende dayımın kızıyla evlendim akrabalıktan dolayı hiç bir problem çıkmaz evrakların varması 2 ila 3 haftayı buluyor eşinin alman olması çok büyük bir avantaj yani çalışma zorunluluğu falan yok ilk evliliğiniz olması yüzünden sorular kısa tutuluyo yaklaşık 2,5 ay ila 3 ay gibi zaman da vizen gelir ama eşin yabancılar daiersine dnevamlı durumu sorsun uğramamazlık yapmasın

emrecik

slm arkadaslar ben yeni üye oldum buraya..yaa benim bi kaç sorum war..eşim alman vatandaşi we biz 05.08.08 tarihinde tr de ewlendik ewlilik cüzdanım bende konsolosluğa giderken bunu götürsem yeter mi illa eşimen de almam gereken bi kaç belge var mı..bide ben almanca kursa yazıldım işte ona gidiyom..ama bakıyorum bazi eski yazılarda almanca mektup felan yazmadan bahsediyolar yani sınavda almanca mektupta mı yazcaz bi bilginiz var mı bu konuda..bana yardımcı olursanız çok memenun olurum..ya walla bu yasa bizi mahvetti yaa..bide kısaca bi a1 mantiğindan bahsederseniz sewinirim ..neler çıkıyor neler war tam anlamıyla..şimdiden saolun

yasin demir

konsolosluğa giderken aile toplum kağıdı tam temkil ve vukaatlı eşin ve senin için formül b alıyosun eşinin kimlik veya pasaport fotokopisi aile cizdanı a-1 sertifikası 3 adet biyometrik resim önceden evlenip boşanan varsa almancaya çevrilmiş boşanma kararı  sınavda dinleme okuma konuşma ve yazma bölümleri var mektup dedikleri yazma anlamına geliyo kısa bir mektup yazıyosun

savaşcı

selamlar bende aıle bırlesımı ıcın basvurdum ama ret geldı sımdı almanyadan bır avukata muracat eettık oda ne dıyecek bellı degıl adam resmen benı azarlıyo.baslayacam vızesınede almanyasınada
resmen ıllAllah ettırdıler .acaba dıyorum ıcınızde bu sekılde beklemelı olan varmı yada ılerleyen zamanda neler bekler bızı bılen varmı ınanın herkesın yardımına muhtac duruma geldım