Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

khoLpa$aLı

Aile birleşimi çerçevesinde vize başvurusunda bulunmak için aşağıda belirtilen belgelere ihtiyacınız vardır. Ancak tüm evrakların tam olarak verilmesi ve her iki dilekçe formunun da eksiksiz olarak doldurulması halinde, dilekçenizin  kabul edilip, işleme alınabileceğine dikkatinizi çekeriz.

Almanca olarak eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve kendi el yazınızla imzalanmış iki adet beyaz dilekçe formu (başvuru formları vize bölümü girişinden ücretsiz olarak alınabilir veya internet sitelerinden temin edilebilir )
Arka fonu açık renkli 3 adet biometrik vesikalık resim (6 aydan eski olmamalı)
Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formul B) ve 1 fotokopisi
Her iki eşin de, daha evvelki tüm evliliklerinin gerekçeli, noter tasdikli boşanma kararları / ölmüş olmaları halinde Ölüm Kayıt Örnekleri ve 1 fotokopileri, Almanca tercümeleri ile birlikte
Müracaatçıya ait, nüfus dairesinden alınacak, tüm evliliklerin ve çocukların belirtildiği, eksiksiz, açıklamalı ve yeni tarihli bir „Toplu Nüfus Kayıt Örneği“ ve 1 fotokopisi, Almanca tercümesi ile birlikte noter tasdikli
En az 12 ay geçerlilik süresi bulunan T.C. pasaportu
Almanya’da evlenmek üzere talep edilen vizelerde ise, yukarıdaki belgelere ilaveten Almanya’daki Evlendirme Memurluğu’nun istediği evrakların da ibrazı gerekmektedir.(genelde: Uluslararası Doğum Kayıt Örneği, Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi, İkamet Belgesi ve Almanca tercümelesi) 3.cü maddede belirtilen belgeden feragat edilmektedir.

Genelde dilekçenin kabul edilebilmesi için yukarıda belirtilen evraklar yeterlidir. Ancak münferit olarak daha fazla belge ve Almanca tercümeleri istenilebilir.

Belgeleri bu bilgi yazısına göre hazırladıktan sonra, vize müracaatı için 0212 – 3404900 numaradan 18ytl karşılığında (kişi/randevu başı) randevu alabilirsiniz.

Dilekçenin işlemi genelde 8-10 hafta kadar sürmektedir.

Müracaatınız hakkında karar verildikten sonra, pasaportunuz UPS kurye şirketi ile adresinize gönderilecektir.

Dilekçe başkonsolosluğua teslim edildiğinde, sizlere beyaz renkli bir makbuz verilecektir. Lütfen konsolosluğa şahsen her geldiğinizde, bu makbuzu da beraberinizde getiriniz. Sizden ilâveten istenilen belge/evrakları bize getirdiğinizde veya UPS´le gönderdiğinizde, bu makbuzun bir fotokopisini de bunlara ekleyiniz.

eebru

slm..11 ocakta izmirde sınava giren arkadaşlar  sınav saati hakkında bilginiz varmı?

yusuf_ss

mrb. bildigim kadarıyla kayıtlar devam ettiği için saat belirtilmemiş en kısa zamanda belli olur inşAllah başarılı olursun....

blush

merhaba,
30 sayfanın tamamını okuyamadım ve yazacağımla ilgili daha önce bir soru sorulmuş mu, cevap verilmiş mi bilemiyorum. Durumum aşağıda ki gibidir;
Almanya'da bir şube açan çalıştıgım şirket beni Almanya ofisine transfer edecek, ancak benim oraya transfer olabilmem için 2007 Ağustos'ta kurulan şirketin 1 yılını tamamlaması gerekiyormuş. Bu durumda şirketim benim gidişimi 2008 Ağustos-Eylül olarak ön görüyor.
Üniversite'de öğrenim gördüğüm için tecilliyim.
Evliyim ve eşimle beraber gitmek istiyoruz.
Gerekli bir detay mıdır bilemiyorum ama şirketim bana lojman ve araba sağlayacak.Minimum brüt 2500 Euro maaş öngörüyorlar.

Sorum şu şekilde;
-Tecilli olmam gidişime engel midir ?
-Eşimin de benimle beraber gelmesi mümkün müdür? (ki mümkün değilse gitmeyeceğim)
-Benim vize işlemlerimi şirketim mi halledecek? Bu tip göçlerde oturma ve çalışma vizesine kişinin kendisi mi başvurmak durumundadır?
-Eşimle aynı zamanda gitmem ve ayrı kalmamamız mümkün müdür ?

şimdiden çok teşekkür ederim.

RABİA schafer

HEPİNİZE SLMLAR BEN RABİA FORMU UZUN SÜREDİR TAKİP EDİYORDUM AMA NASIL ÜYE OLUNUR BULAMADIM EN SONUNDA ÜYE OLDUM BENDE SİZLER GİBİ ANI SORUNU YAşIYORUM.03,01,2008 CANIMDAN ÇOK SEVDİĞİM NİşANLIMLA RESMEN TÜRKİYEDE EVLENDİM BİR SENE NİşANLI KALDIK BENİM NİşANLIM TÜRK DEĞİL ALMANDIR.EN SONUNDA NASIL EVLENECEĞİZ NASIL OLCAK DERKEN EN SONUNDA RESMEN ONUN SOYADINI ALDIM.OKADAR ZOR GELDİKİ BU RESMİ KAĞOITLARLA UĞRAşMAK BAZEN AYRILMAK İSTİYORDUM AMA ONSUZ SANKİ BEN HİÇMİşİM GİBİ GELDİ.BENDE BİRAZ EVLİLİK KAĞITLARIYLA BİLGİ VERMEK İSTEDİM EĞER ARAZNIDA SEVDİĞİ ALMAN OLAN VARSA TÜRKİYEDE EVLENMEK İSTİYORSA BAşTA ÇOK ZOR GİBİ GELİYOR AMA UĞRAşINCA OLUYOR.TÜRKİYEDEKİ BAYANDAN BEKARLIK BELGESİ İKAMETGAH KİMLİK YADA PASAPORT FOTOKOPİ NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NOTER TASDİKLİ OLACAK BU BELGELER DAHA SONRA SEVDİĞİNİZE VERİYORSUNUZ YADA GÖNDERİYORSUNUZ ODA ORDAN EVLİLİK VE DOĞUM BELGESİ ALINACAK ALMAN OLAN KİşİNİN NOTER TASDİKLİ OLACAK VE EVRAKLARI GETİRECEKSİNİZ TÜRKİYEDE HEMEN VEYA 2 GÜN SONRA EVLENMİş OLUYORSUNUZ.TABİ BUNUNLA BİTMİYOR şİMDİ BEN ALMAN KURSUNU ARAşTIRIYORUM GRUPLA DERSLER VAR 4 5 AY SÜRÜYOR ÖZEL DERS VAR ALMAN HOCADAN KURSTAN 2 AY SÜRÜYOR KESİN KAZANMA şANSI ÇOK YÜKSEK DİYORLAR VE BAYAĞI PAHALI AMA NE YAPACAĞIZ BİZE OLAN ZAMAN VE PARA KAYBI OLUYOR OLSUN BİZ TÜRK MİLLETİ HER TÜRLÜ şEYİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE İNANIYORUM.BENDE SİZLERE ELİMDEN GELENLERİ YAPMAYA ÇALIşIRIM SİZDE BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM BİDE BELGEYİ ALMAK YETMİYORMUş KONSOLOSLUKTA SÖZLÜ SINAV VARMIş ARKADAşLAR ÖNEMLİ OLAN TEMELDEN İÇTEN SIRF ÖĞRENMEK İÇİN VE SEVDİKLERİMİZİN YANINDA OLMAK İÇİN MECBURUZ YUVAMIZ İÇİN ARKADAşLAR BEN BUNALDIM AMA VAZGEÇMEYEDE NİYETİM YOK OLAMYACAKTA 

yusuf_ss

merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak ;

benim eşimde almanyada... ama alman vatandaşı degil ben yakın zamanda start 1 sınavına girecegim, inşAllah bir çok kişi gibi bende başarılı olurum.soruma gelince eşim alman vatandaşı degil ve çalıştıgı yerdede maaşı ön görülen ücret kadar degil vede ayrı evi yok kefil yoluyla gitme olasılı varmı bilgisi olan arkadaş yazarsa sevinirim....

Nazire

Lütfen yazilarin hepsini büyük harflerle yazmayiniz

yakamoz55

Arkadaşlar herkeze selam ve saygılarımı sunuyorum dün yaşadığım bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum 1 ay önce eşimle karar verdik ben almanca dersini almanyada alma kararı verdik ve gereken bütün evrakları hazırladık ve dün randevumla konsolosluktaydım ve bir insanlık dışı bir davranışa tanık oldum hava buz gibi ve ben oraya ilk defa gittim çok kalabalık ama çoğu yaşlı insanlar turist için başvurada bulunacaklar kapıda alman bir yaşlı kadın var kadınları azarlıyo hatta küçük düşürücü sözler ediyo artık bunları bir kenara koyalım yaşlıbir teyze kapı açıkdı içeri doğru yürümeye başladı o kadın kapıyı yaşlı teyzenin suratına vurdu bir an ben kendimden geçtim ne oluyor burası amerikan hapishanesimi ne bu işkence herkeze bu şekilde muamele yapılıyo sonra ben içeri girdim bekledim sıra bana geldi evraklarımı verdim kadın direk sen almanyaya gidemezsin dedi neden dedim eksik hiç bir şeyim yok almanyada kurs yasak senin hakkın yok dedi benim hakkım var dedim yok dedi evrakları geri uzattı bana dedim hakkım vardır bana evrakları teslim ederseniz bu şekilde dedim kanunen bu kenuyu aşar sizin için iyi olmaz dedim sonra bana dedi senin eşin almanyada ve alman vatandaşı neden evlendinki sen dedi dedim evliliğin sebebi sevmek anlaşmakdır dedim başka ne sebebi olabilir dedim saçma bir sorusordunuz dedim kalktı birşeyler yapdı bir odaya girdi biriyle konuşdu geldi bana evrakların bir kısmını teslim aldı pasaportu aldı ve tamam gidin dedi başka bişey demedi bende kalktım geldim yani orada insana insan gibi davranmıyolar ve daha üzücü tarafı bizle muhattap olanların hepsi türk yani bizim vatandaşımız işte bu bizim ayıpımız bu gavurlar türkü türke takmayıda başarmışlar artık buda beni çok üzdü insanlık ayıbı bence neyse arkadaşlar nasıl cevap gelir bana bilmiyorum artık bekleyeceğiz eğer konu ile ilgili düşüncesi olan varsa benle paylaşırsa çook sevinirim teşekkürler..

yücel

Alıntı yapılan: yakamoz55 - Ocak 10, 2008, 02:23:10 ÖS
Arkadaşlar herkeze selam ve saygılarımı sunuyorum dün yaşadığım bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum 1 ay önce eşimle karar verdik ben almanca dersini Almanyada alma kararı verdik ve gereken bütün evrakları hazırladık ve dün randevumla konsolosluktaydım ve bir insanlık dışı bir davranışa tanık oldum hava buz gibi ve ben oraya ilk defa gittim çok kalabalık ama çoğu yaşlı insanlar turist için başvurada bulunacaklar kapıda alman bir yaşlı kadın var kadınları azarlıyo hatta küçük düşürücü sözler ediyo artık bunları bir kenara koyalım yaşlıbir teyze kapı açıkdı içeri doğru yürümeye başladı o kadın kapıyı yaşlı teyzenin suratına vurdu bir an ben kendimden geçtim ne oluyor burası amerikan hapishanesimi ne bu işkence herkeze bu şekilde muamele yapılıyo sonra ben içeri girdim bekledim sıra bana geldi evraklarımı verdim kadın direk sen Almanyaya gidemezsin dedi neden dedim eksik hiç bir şeyim yok Almanyada kurs yasak senin hakkın yok dedi benim hakkım var dedim yok dedi evrakları geri uzattı bana dedim hakkım vardır bana evrakları teslim ederseniz bu şekilde dedim kanunen bu kenuyu aşar sizin için iyi olmaz dedim sonra bana dedi senin eşin Almanyada ve alman vatandaşı neden evlendinki sen dedi dedim evliliğin sebebi sevmek anlaşmakdır dedim başka ne sebebi olabilir dedim saçma bir sorusordunuz dedim kalktı birşeyler yapdı bir odaya girdi biriyle konuşdu geldi bana evrakların bir kısmını teslim aldı pasaportu aldı ve tamam gidin dedi başka bişey demedi bende kalktım geldim yani orada insana insan gibi davranmıyolar ve daha üzücü tarafı bizle muhattap olanların hepsi türk yani bizim vatandaşımız işte bu bizim ayıpımız bu gavurlar türkü türke takmayıda başarmışlar artık buda beni çok üzdü insanlık ayıbı bence neyse arkadaşlar nasıl cevap gelir bana bilmiyorum artık bekleyeceğiz eğer konu ile ilgili düşüncesi olan varsa benle paylaşırsa çook sevinirim teşekkürler..

InsAllah hakkinda hayirlisi cikar dostum. Teyzenin yasadiklarida gercekten üzücü bir olay...
Onlarin amaclari belli: Türklerin veya yabancilarin Almanyaya girmemeleri... Ve bunun icinde ugrasiyorlar..

Benim anlamadigim birkac nokta var.
Yazmissin ki; eşimle karar verdik ben almanca dersini Almanyada alma kararı aldik...
1. Almanca belgen var mi?
2. Ben Almancayi Almanyada ögrenmek istiyorum dediginde senden A1 belgesi istemiyor mu?

RABİA schafer

SLM ARKADAşLAR BEN RABİA BENDE BUGÜN ÜYE OLDUM
BANADA YARDIMCI OLURMUSUNUZ BEN EVLENDİM EşİM ALMAN TÜRK DEĞİL AİLE BİRLEşİMİ ÇOK UZUN ZAMN BEN KONSOLOSLĞU ARADIM BUGÜN BANA TURİST VİZESİ OLARAKDA BAşVURU YAP DEDİLER BENDE EşİME DEDİM DAVETİYE GÖNDERECEK BANA 90 GÜN KALABİLİRMİşİM BEN ORAYA GİTTİMİ HEMEN OKULA GİDECEM BAKALIM HAYIRLISI BU KONUD YORUM YAPARSANIZ SEVİNİRİM ÇÜNKÜ ÇOCUMU BURDA DEĞİL EşİMİN YANINDA DÜNYAYA GETİRMEK İSTİYORUM

Nazire

Arkadaslar biktim artik büyük harflerle hepsini yazmayin diye ikaz etmekten.

RABİA schafer

nazire şimdi oldumu neden bıktınki büyük harflere kusura bakma devamlı iş yerinde olduğum için klavye yi yazıları hep büyük harfle yazmak zorundayım o yüzden neden sinir oldun anlamadım bu arad tanıştığıma memmun oldum unutmayalım burda hepimiz birbirimize destek vermek zorundayız iyi günler nazireceim kib hoşckal

yücel

Alıntı yapılan: RABİA schafer - Ocak 10, 2008, 02:54:44 ÖS
SLM ARKADAşLAR BEN RABİA BENDE BUGÜN ÜYE OLDUM
BANADA YARDIMCI OLURMUSUNUZ BEN EVLENDİM EşİM ALMAN TÜRK DEĞİL AİLE BİRLEşİMİ ÇOK UZUN ZAMN BEN KONSOLOSLĞU ARADIM BUGÜN BANA TURİST VİZESİ OLARAKDA BAşVURU YAP DEDİLER BENDE EşİME DEDİM DAVETİYE GÖNDERECEK BANA 90 GÜN KALABİLİRMİşİM BEN ORAYA GİTTİMİ HEMEN OKULA GİDECEM BAKALIM HAYIRLISI BU KONUD YORUM YAPARSANIZ SEVİNİRİM ÇÜNKÜ ÇOCUMU BURDA DEĞİL EşİMİN YANINDA DÜNYAYA GETİRMEK İSTİYORUM

Turist vizesiyle almanya ya gidip orda bir kursa baslayip baslayamadigini bilmiyorum...
Neden Aile birlesimi olarak vize basvurusu yapmiyorsun?

SONAY79

merhabalar
a1 sınavına hazırlandığım günden beri siteyi takip ediyorum ve sınavı kazanırsan buruya mutlaka yazacam ve diğer arkadaşlara yardımcı olacam diye söz vermiştim kendi kendime
3 aylık hazırlanma döneminden sonra sınava girdim ve 98 puan aldım.bu haftada konsolosluğa başvuru yaptı. sınav veya başvuru hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirm.

bahar46

slm sonay79 sen sınava nasıl hazırlandın nerde kursa gıttın sınav zormuydu ve neler cıktı sınavda sımdıden tskr

SONAY79

ben sınava amkara da girdim
sınava alman kültür merkezinin 12 haftalık kursuna girerek hazırlandım sınav abartıldığı kadar zor değil sakın gözünüz korkmasın çok basit ki bende sınavdan önce aynı kaygıları yaşuyordum. ama kursa latılmak haricinde a1 start deutsch diye bir kitap ve bir cd den hazırlandım sınava 2 hafta kala ve almanca bilen bi arkadaşım bu konuda bana çok yardımcı oldu ama emin olun o kadar zor değildi kursa katılanlar arasında seviyesi çok düşük olanlar bile en az 65 puan aldı.
sınav 4 aşamalı
duyduğunu anlama
okuduğunu anlama
mektup yazma
ve sözlü
okuduğunu anlama çok kolay sözlüde mektupta biraz duyduğunu anlama zor. ama sınav soruları hafta hafta değişiyo
eğer kursa gidemeyeceksen bu bahssettiğim kitabı mutlaka al 100/100 faydasını görürsün ve geçer puan alacak kadar yeterli olur
kursa gitmen çok şey değiştirmiyo
rica ederim

dero

arkadaşlar sınav randevumu aldım.25 ocakta istanbulda sınava giricem Allahın izniyle.daha önce sınava giren arkadaşlardan yardım istiyorum.sorular genelde nelerden oluşuyor sırasıyla bana yazarsanız çok sevinirim.şimdiden heyecanlıyım ne yapacağımı bilemiyorum.sınava hazırlanan ve girecek olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum