Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lewo_58

kholpaşalı görüşebilirmiyiz adresin mailimde tam çıkmamış

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: lewo_58 - Ocak 24, 2008, 06:55:57 ÖS
kholpaşalı görüşebilirmiyiz adresin mailimde tam çıkmamış
tabiki msn adresim yazıyor profilimde ekleyebilirsin görüşürüz.

lewo_58

khoLpa$aLı

reyhangul

Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Ocak 24, 2008, 05:19:16 ÖS
Alıntı yapılan: nujin - Ocak 23, 2008, 09:30:07 ÖS
Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Ocak 18, 2008, 02:51:48 ÖÖ
Arkadaslar bu uyarıdır

Sınav belgenizle beraber evrakları içeri verdiginizde
Sizi tekrar konsolosluk cagırıyor
ve 2 kişi size almanca sorular soruyor
İsminiz,yasınız,esinizin ismi,nerde dogdun,tarihi,
nerden geliyorsun,hangi kursa gittin,falan gibi sorular sorup almancanızı test ediyor..
Bugün arakadsımın görüsmesi vardı bunlar tekrardan sorulmus..

hayır öyle bir durum yok ben kendim gittim ve benimle birlikte 20 ye yakın kişi vardır sertifikası olanların hiç birine almanca soru sormadılar ...tekrar çağırdıklarında da sana sertifikanın aslını veriyuorlar .sonra Almanyadan cvp gelince biz size pasaportunuzu eve gödneririz dediler.başak da bir sorun yokkk
istisnalar da olabilri bilmiyorm

Valla Vize başvurusundan 1 hafta snra arkadasım cagrıldı ve ona sorular sormuslar.
Bizi anlamanız yeterli almanca olarak demişler
Ve eşinize kagıtlar ulaşınca size vizeniz olumyu yada olumsuz haber verilir demişler.
gorusmeye ıkıncı kez herkes cagırılıyor mu?a1 belgesı verılıyor ıkıncı gorusmede yazılmıs benım dun ılk gorusmemde belgemın aslını verdıler ve anlamadıgım bır husus 3 resım ıstıyorlar ama bana 1resmımı gerı verdıler.dıger ıkı resımde basvuru formuna yapıstırdık.ılk gorusmesı olmasına ragmen bazı kısılere sorular sordular ama bana ılk evlılık mı dısında hıc bırsey soru sorulmadı.kolay gelsın

koksaltunc

Slm arkadaslar bunlar biryandanda sistemi test ediyor olabilirler acaba gercekdende bişeyler ögreniyorlarmı diye cünkü sistem yeni ve başarılı olunup olunmayacagı test ediliyor deniyor,ona görede ilerde karar verilecek deniyor.ama sorulan sorularda bizi baglayıcı bişey yok siz ögrenmemişsiniz diyemezler çünkü sertifika delildir.

nujin

Alıntı yapılan: reyhangul - Ocak 24, 2008, 08:38:44 ÖS
  gorusmeye ıkıncı kez herkes cagırılıyor mu?a1 belgesı verılıyor ıkıncı gorusmede yazılmıs benım dun ılk gorusmemde belgemın aslını verdıler ve anlamadıgım bır husus 3 resım ıstıyorlar ama bana 1resmımı gerı verdıler.dıger ıkı resımde basvuru formuna yapıstırdık.ılk gorusmesı olmasına ragmen bazı kısılere sorular sordular ama bana ılk evlılık mı dısında hıc bırsey soru sorulmadı.kolay gelsın
evet arkadaşım bende senin le aynı durumu yaşadım.bana da pek soru sormadılar .sadece ikinizinde ilk evliliği mi ve eşin kaç yıldır orda ve nasıl gitti .bu sorulardan başka bir soru sormdılar bana.ve ikinci görüşmede de bana sertifikamı ve bir resmimi geri verdiler .sonrada bize almanyadan haber gelince pasaportu göndeririz dediler

serseri_61

selam arkadaşlar,köksal abi nasılsın sınav sonucun gelmiştir sanırım inşAllah kazanmışsındır abi.Sonuç ne oldu,bizimle paylaşmak istermisin...

serseri_61

Köksal abi başka bir konuda açıklamışsın sonucunu çok üzüldüm abi ya bende kazanamadım ama benimkinden daha fazla üzüldüm çünkü seninki üçüncü olmuş aynı yerdeydik beni hatırlarsan sonuç belli olunca yaz demiştim abi benimde sonuç geldi 52 de kalmışım bende bugün tekrar randevu aldım 18 şubata yine aynı gireceğiz yani benim sınav saat 16 da

RABİA schafer

günaydınlar herkese vAllahi herkes ayrı birşeyler söylüyor kafamız karma karışık neyse herşey olacağına varır derim ne diyelim hayırlısı olsun derim kholpşalıya sesleniyorum bana verdiği bilgiler için azda olsa tşk ederim kholpaşalı seninle msnde görüşme imkanımız varmı yanlış anlama sadece bazı konularda bana fikir vermen açısından tabiiki sada uygunsa beni eklermisin

nero43

selam arkadaşlar uzun zamandır üyeyim ama ilk defa yazıyorum.Yanlış bölüme yazıyorsam kusura
bakmayın yeni konu açmak istemedim.arkadaşlar Almanya'da yaşayan şu an işsizlik parası alan bir kişinin Türkiye'ye izine gelebilmesi için işsizlik kurumundan izin alması gerekiyor mu?Bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap verirse çok sevinirim.Herkesin Allah yardımcısı osun.

khoLpa$aLı

evet Arbeitsamdan izin alman lazım

Sidal_Yaren

İkinci Görüsmeye ilk müracattan kac gün sonra cagrıyorlar?
Yani sertifikanızı ilk müracattan kacgün sonra teslim ediyorllar.

nujin

Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Ocak 25, 2008, 06:27:04 ÖS
ikinci görüşme dediğim aynı gün içinde evrakları verdiğinde 1 saat sonra tekrar çağırırız diyorlar ya ondan bahsediyorum ...farklı bir gün tekrar çağırmıyorlar seni..

Sidal_Yaren

Alıntı yapılan: nujin - Ocak 25, 2008, 10:39:49 ÖS
Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Ocak 25, 2008, 06:27:04 ÖS
ikinci görüşme dediğim aynı gün içinde evrakları verdiğinde 1 saat sonra tekrar çağırırız diyorlar ya ondan bahsediyorum ...farklı bir gün tekrar çağırmıyorlar seni..

Bana öyle birşey yapılmadı
İçeriye kagıt verdim 5 yada 6 soru soruldu Türkçe sonra gidebilirsniz denildi.
20 Gün oldu ses seda cıkmadı..benimle aynı gün giden arkadasım 1 hafta sonra tekrar cagrıldı almanca soru sormuslar ve yollamıslar onuda.Anlamıyorum neye göre uygulama yapılıyor

Kalebodur

Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Ocak 26, 2008, 01:30:28 ÖÖ
...Anlamıyorum neye göre uygulama yapılıyor

Keyfî uygulama. Ordaki memurların bir görevide almanyadaki yabancı asıllıların kendi içlerinde yine almanyadan evlenmelerini sağlamak. Bunuda insanları konsolosluk kapılarında bezdirerek yapıyorlar, çünkü biliyorlarki orada yaşanan kısa bir sürede birçok gurbette yaşayanlar tarafından duyuluyor. Zorluklarını gurbetteki insanlarımıza gösterip Türkiye'den eş getirmenin önüne geçmek istiyorlar.

Sebeb? Avrupa nüfusunun İslamlaşmasının önüne geçmek ve avrupada olanlarıda dejenere etmek, dinlerinden, asıllarından soğutup batılı kalıbına sokmak.

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: RABİA schafer - Ocak 25, 2008, 08:30:09 ÖÖ
günaydınlar herkese vAllahi herkes ayrı birşeyler söylüyor kafamız karma karışık neyse herşey olacağına varır derim ne diyelim hayırlısı olsun derim kholpşalıya sesleniyorum bana verdiği bilgiler için azda olsa tşk ederim kholpaşalı seninle msnde görüşme imkanımız varmı yanlış anlama sadece bazı konularda bana fikir vermen açısından tabiiki sada uygunsa beni eklermisin

tamamdır arkadaşım ekledim yardımcı olabileceğim kişiler varsa eğer profilimde msn adresim yazılı ekleyebilirler.