Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: umutzehra - Nisan 30, 2008, 11:58:28 ÖÖ
arkadaşlar eşim biraz evvel telefon açtı istenen kagıtları yabancılar polisine götürmüştü ve polis biraz şerefsiz çıkmış akla gelmiyecek sorular sormuş bizim hanımda sorulara net cevap verememiş bilmiyom artık sonuç olarak bana ne gönderecekler ama ben burda vize başvurusunda bana bişey sormamışlardı acaba bilgisi olan varmı sadece eşime soru sormuşlar beni çagırmamışlardı acaba bilgisi olan arkadaşalr cevabını red mı verirler vize sonucunu bakalım moralimizi iyice bozdular bilgisi olan arkadaşalrın yardımını bbekliyorum
ya inşAllah bir problem çıkmaz :(
insan o adamların karşısında bildiğinide unutur vallaa... ???

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: yalcin55 - Nisan 30, 2008, 07:06:17 ÖS
arkadaslar bugün geldi eşime mektup,eşimden sadece neyle gecindiginin belgelerini istemişler yani ev ve gelir istenmemiş cünkü 3 aylık maas dekontu felan yazmıyomus sadece neyle gecindigini sormuslar bilgisi olan arkadaslar durumuma cevap yazsın lütfen
iyi
ya çok sevindim. zaten eşinin durumunu bildikleri için sorun çok şükür çıkarmamışlar. gerçekten çok sevindim:)

yalcin55

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 30, 2008, 07:33:38 ÖS
Alıntı yapılan: yalcin55 - Nisan 30, 2008, 07:06:17 ÖS
arkadaslar bugün geldi eşime mektup,eşimden sadece neyle gecindiginin belgelerini istemişler yani ev ve gelir istenmemiş cünkü 3 aylık maas dekontu felan yazmıyomus sadece neyle gecindigini sormuslar bilgisi olan arkadaslar durumuma cevap yazsın lütfen

ya çok sevindim. zaten eşinin durumunu bildikleri için sorun çok şükür çıkarmamışlar. gerçekten çok sevindim:)
duygu bende senin düşündügün gibi düşünüyorum insAllah bakalım bi sorun yok kagıtlarım 18 günde ulaştı hemen hemen,ve istedikleri belge zor bise değil Allahım herkese yardım etsin su son işi yani eşim istenilen belgeyi de teslim etsin Allahın yardımıyla sonra gerisi Allahın ilahi taktiri

werdermm

hiç bişey olmaz.vizeni 20 gün içinde alırsın yalçın

yalcin55

Alıntı yapılan: werdermm - Nisan 30, 2008, 08:39:54 ÖS
hiç bişey olmaz.vizeni 20 gün içinde alırsın yalçın
inşAllah werderm ya Allah hepimize yardım etsin

yalcin55

arkadaslar eşime gelen mektupta gelir ispatı diye yazıyomus tam türkçesi buymuş belgenin ne miktar nede süre yazıyomus yani 3 aylık maaş dekontu felan degil yani nasıl bu durumda ne yapabilirim ben eşim alman vatandası ve devletten yardım alıyor ve ailesnin yanında kalıyor bizden istedikleri bel ne anlama geliyor yani anlayamadım cevap bekliyorum arkadaslar
bilenler lütfen yazsınlar

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: yalcin55 - Nisan 30, 2008, 10:13:24 ÖS
arkadaslar eşime gelen mektupta gelir ispatı diye yazıyomus tam Türkçesi buymuş belgenin ne miktar nede süre yazıyomus yani 3 aylık maaş dekontu felan degil yani nasıl bu durumda ne yapabilirim ben eşim alman vatandası ve devletten yardım alıyor ve ailesnin yanında kalıyor bizden istedikleri bel ne anlama geliyor yani anlayamadım cevap bekliyorum arkadaslar
bilenler lütfen yazsınlar
peki devletden yardım aldığını oradaki belediyenin haberi vardır. acaba belediyeden buna dair bir kağıt alamazmısın...?

MAVIMARTI

selam arkadaslar, ben daha önce aile birlesimiyle almanyada 2 sene kaldim... önce bu kanunlar yoktu. simdi yabancilar yasasi cok degismis. simdi yine almanyada yasayan bir türk vatandasiyla 29 subatta evlendik. yeni yasalar hakkinda bilgisi olanlar lütfen beni cevaplasin. 1. Esim bir ay öncesine kadar sosyal yardim aliyordu ama simdi 1750 euro burut maasli 6 ayi deneme süresi olan 1 yillik sözlesmeyle ise girdi. ve 1 ayi tamamladi yabancilar polisine 1 aylik gelir belgesiyle birlikte yillik sözlesmesiyle giderse (ve ayrica devlet dairesinden emekli bir kefilimizde var) sorun cikartirlarmi? 2. Bizim ikimizinde daha önce evliligimizin olmasi sorun yaratiyormu.. alman yabancilar subesi bu konulara dikkat ediyorlarmi? buarada Hamburg eyalet yasalari hakkinda bilgisi olan varmi.?(yabancilar yasasi) 5 mayista izmirde konsloslukta randevum var evraklarimin hepsi tamam. Bir sorun cikmazsa vizem yaklasik olarak kac gunde gelebilir acaba?

timur2

slm yalçın55 kafana takma eşin alman vatandaşıysa sorun çıkarmazlar.polise nezaman gidicek peki.benim eşimde gidicek de oda alman vatandaşı.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: MAVIMARTI - Mayıs 01, 2008, 12:36:25 ÖÖ
selam arkadaslar, ben daha önce aile birlesimiyle Almanyada 2 sene kaldim... önce bu kanunlar yoktu. simdi yabancilar yasasi cok degismis. simdi yine Almanyada yasayan bir türk vatandasiyla 29 subatta evlendik. yeni yasalar hakkinda bilgisi olanlar lütfen beni cevaplasin. 1. Esim bir ay öncesine kadar sosyal yardim aliyordu ama simdi 1750 euro burut maasli 6 ayi deneme süresi olan 1 yillik sözlesmeyle ise girdi. ve 1 ayi tamamladi yabancilar polisine 1 aylik gelir belgesiyle birlikte yillik sözlesmesiyle giderse (ve ayrica devlet dairesinden emekli bir kefilimizde var) sorun cikartirlarmi? 2. Bizim ikimizinde daha önce evliligimizin olmasi sorun yaratiyormu.. alman yabancilar subesi bu konulara dikkat ediyorlarmi? buarada Hamburg eyalet yasalari hakkinda bilgisi olan varmi.?(yabancilar yasasi) 5 mayista izmirde konsloslukta randevum var evraklarimin hepsi tamam. Bir sorun cikmazsa vizem yaklasik olarak kac gunde gelebilir acaba?
arkadaşım 2. evliliği olanlara baya zorluklar çıkarttıklarını biliyorum. en azından türkiyedeki konsolosluklardaki durum böyle. bizler görüşmeye yarım saat alınıyorsak 2. evliliği olanlar 1.5  saat felan alınıyor. ama yinde sen tam bilgisi olan bir arkadaştan fikir al derim.ama TR de gördüklerimi paylaşmak istedim :)

timur2

slm duygu senin durumun nedir vize de hangi aşamadasın

MAVIMARTI

selam arkadaslar, ben daha önce aile birlesimiyle Almanyada 2 sene kaldim... önce bu kanunlar yoktu. simdi yabancilar yasasi cok degismis. simdi yine Almanyada yasayan bir türk vatandasiyla 29 subatta evlendik. yeni yasalar hakkinda bilgisi olanlar lütfen beni cevaplasin. 1. Esim bir ay öncesine kadar sosyal yardim aliyordu ama simdi 1750 euro burut maasli 6 ayi deneme süresi olan 1 yillik sözlesmeyle ise girdi. ve 1 ayi tamamladi yabancilar polisine 1 aylik gelir belgesiyle birlikte yillik sözlesmesiyle giderse (ve ayrica devlet dairesinden emekli bir kefilimizde var) sorun cikartirlarmi? 2. Bizim ikimizinde daha önce evliligimizin olmasi sorun yaratiyormu.. alman yabancilar subesi bu konulara dikkat ediyorlarmi? buarada Hamburg eyalet yasalari hakkinda bilgisi olan varmi.?(yabancilar yasasi) 5 mayista izmirde konsloslukta randevum var evraklarimin hepsi tamam. Bir sorun cikmazsa vizem yaklasik olarak kac gunde gelebilir acaba?

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: timur2 - Mayıs 01, 2008, 12:41:48 ÖÖ
slm duygu senin durumun nedir vize de hangi aşamadasın
timur ben o aşamalarıı atlattım  çok şükürr :)
vizem çıktı haat 9unda uçuyorum bileee  ::)

MAVIMARTI

gözün aydin duygu... darisi bizim basimiza...

duygu_0354_duygu

timur2

gözün aydın duygu kaçgün sürdü peki

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: timur2 - Mayıs 01, 2008, 12:58:01 ÖÖ
gözün aydın duygu kaçgün sürdü peki

benim 25 gün sürdü. ama genellikle 1-3 ay arası. yani 25 günde çıkması çok nadir birdurum