Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

firdevs

AMİNN AMİNNN AMİNNNNN :) vAllahi merakla bekliyorum senin kadar heyecanlandım

kadiy

merhaba arkadaşlar benim bi kaç sorum olucak vize başvuru formunda bazı sorular var kafamı karıştırdı cevaplarsanız sevinirim 
1)Almanya fedaral cumhuriyeti için hastalık sigortanız varmı diyo buna hayır diyoruz dimi yoksa alınmasımı lazım?
2)Almanya fedaral cumhuriyetinde ne kadar kalmak istiyorsunuz? diyo burayada süresiz yazıyoruz doğrumudur cevaplarsanız sevinirim

SELİN

slm herkese.benn martta sınava girdim ve kazandım fakat daha düğünümüz olmadı.düğünüm nasipse 1.ayda olacak.size sorum;ben ne zaman vizeye başvurmalıyım?eşim alman vatandaşı ve işçi. söylenilen belgelerden başka belgeler istiyorlarmı?ben şimdiden vizeye başvursam ve  1. aya vize istiyorum desem kabul ederlermi?bir başka sorumsa ;iki aydır almanca öğrenemiyorum yani evde ders çalışamıyorum ama A2 sertifikasını almak istiyorum biliyorum çalışmam gerek.ne yapacağım bilmiyorum sorularıma cvp verirseniz memnun olurum k.i.b Allaha emanet olun.iyiakşamlar

umutzehra

yıldız 58 ne oldu geldimi kargo biz senden daha fazla heyecanlandık inan

yildiz58

yok umutzehra beklyirouz hala INSALLAH gelecek bekliyoruz hayirlisi olsun

muzikisyen

arkadaşlar vize başvurusunda verecegımız  ıkametgah  musadesı  formunu  almanca doldurcaksınız.

soru:

1)Almanya fedaral cumhuriyeti için hastalık sigortanız varmı diyo buna hayır diyoruz dimi yoksa alınmasımı lazım?
2)Almanya fedaral cumhuriyetinde ne kadar kalmak istiyorsunuz? diyo burayada süresiz yazıyoruz doğrumudur cevaplarsanız sevinirim

cevap:

1-eger  eşiniz orda çalışıyo  ıse  sız  otomatık  olarak  onun sıgortasından  faydalanabılıyosunuz(aynı  turkıyedekı  gıbı)eşimden dolayı  sigortalıyım diyosunuz.
2-evet  süresiz  yazıyosunuz  ama  almanca olarak.

Allah herkesın  gönlüne  göre  versin

smc-403

Alıntı yapılan: kadiy - Mayıs 30, 2008, 05:14:52 ÖS
merhaba arkadaşlar benim bi kaç sorum olucak vize başvuru formunda bazı sorular var kafamı karıştırdı cevaplarsanız sevinirim 

arkadaşım konsolosluğun yanında büro var onlar o formu 20 ytl ye dolduruor istersen 20 ytl için boş yere riske sokma

smc-403

arkadaşlar benimde bi sorum olacaktı ben randevu falan aldım ve tüm evrakları temin ettim pazartesi günü randevum var konsoloslukta bana ne gibi sorular yöneltirler  yakın zamanda giden arkadaşlar bişlgilendirirse sevinirim

muzikisyen

gecen  pazartesi 2  arkadaşım  vızeye  gırdı.1 arkadaşıma  hiç bişey  sormamışlar.diğerine;nerde tanıştınız,nasıl  görüşüyosunuz(tlf,msn) kim evlilik teklif  etti,düğün yaptınız mı,düğününüzde tahmını  kaç kişi  vardı v.b sorular  sormuşlar.kişiden  kişiye  sorular  degışıyo.ımam  nıkahı yaptınız mı.nıkahta  kım şahıdınızdı  gıbı  sorularda soruluyo.bende  çarşamba  günü  gırecem  vızeye.hayırlısı.bu arada  ıkı  arkadaşımında  eşlerı  alman  vatandaşı.

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: muzikisyen - Mayıs 30, 2008, 06:46:37 ÖS
gecen  pazartesi 2  arkadaşım  vızeye  gırdı.1 arkadaşıma  hiç bişey  sormamışlar.diğerine;nerde tanıştınız,nasıl  görüşüyosunuz(tlf,msn) kim evlilik teklif  etti,düğün yaptınız mı,düğününüzde tahmını  kaç kişi  vardı v.b sorular  sormuşlar.kişiden  kişiye  sorular  degışıyo.ımam  nıkahı yaptınız mı.nıkahta  kım şahıdınızdı  gıbı  sorularda soruluyo.bende  çarşamba  günü  gırecem  vızeye.hayırlısı.bu arada  ıkı  arkadaşımında  eşlerı  alman  vatandaşı.

Dikkat et sanada gelin arabanızın plakasını sorabilirler hiç çıkmamış bir soru :)     ;D

smc-403

benim eşimde alman vatandaşı imam nikahı yaptınızmı die neden soruolorki yada ona nasıl bi cevap vermemiz lazım sıralamamı yapmak lazım

kirsehir7

Alıntı yapılan: smc-403 - Mayıs 30, 2008, 07:04:26 ÖS

benim eşimde alman vatandaşı imam nikahı yaptınızmı die neden soruolorki yada ona nasıl bi cevap vermemiz lazım sıralamamı yapmak lazım
esinle sorulara ayni cevap vermeye dikkat et.simdiden anlasdin bence

kirsehir7

Alıntı yapılan: smc-403 - Mayıs 30, 2008, 06:23:08 ÖS
arkadaşlar benimde bi sorum olacaktı ben randevu falan aldım ve tüm evrakları temin ettim pazartesi günü randevum var konsoloslukta bana ne gibi sorular yöneltirler  yakın zamanda giden arkadaşlar bişlgilendirirse sevinirim
galiba sen yeni basvurcaksin.ozaman soru sormuyolar.sadece evraklari veriyosun.daha sonra cagirip soru soruyolar.

muzikisyen

ımam nıkahını  gerçek  evlılık için  soruyo olabılırler.anlaşmalı  nıkah yapan bırı neden ımam  nıkahı  yapsın kı?.cevaplarınızın  dogrulugundan  cok bence  eşınızın  cevapları  ıle  tutarlılık  gösterıp  göstermediğine bakıyolar.

cihangir

yıldız58 ne oldu ya vizen gelmedimi daha??upskargo hastalanmış ondandır.
inanki seni çok iyi anlıyorum gerçekten insan çok heycan yapıyor ve kafaya takıyor.yıldız gelir gelmez unutma yaz.inankibizde sıkıntıyla vizeni bekliyoruz.sanki vizemiz çıkmış gibi oluyoruz

yildiz58

E$imin vizesi cikti ALLAHA sükürler olsun...

cihangir