2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ezggg

Alıntı yapılan: kenandonmez1 - Ocak 25, 2018, 09:13:22 ÖS
Bugün yurtiçi kargodan mesaj geldi.
Kargonuz en geç 29.01 pazartesi elinize ulaşır diye.
Umarım bi sıkıntı çıkmaz bekliyorum.
hayirlisi olsun esiniz Türk vatandasi mi?

kenandonmez1

Alıntı yapılan: Ezggg - Ocak 25, 2018, 10:02:43 ÖS
hayirlisi olsun esiniz Türk vatandasi mi?
Hayır Alman vatadaşı.

kenandonmez1

Bugün vize elime ulaştı.

05 Ocak 2018 İzmirden başvuru yapmıştım.
23 Ocakta eşime mektup gelmiş ve ikahmetgah belgesini istemişler.
24 Ocakta eşim ikahmetgahı teslim etmiş.Ve onaylamışlar.
25 Ocakta vizem çıkmış.
26 Ocak yani bugün elime ulaştı.

Vize bekleyen herkese şimdiden Allah sabır ve biran önce ailelerinin yanına gitmeyi nasip etsin.

dmjazyY

dun pasaportu aldim cok sükür vizem gelmis 27.01.2018 tarihinden itibaren vize vermisler darisi bekleyenlerin basina insAllah biran once hayirlisiyla eslerine kavusurlar.

Ctnbsr

Merhabalar

Eşim Almanya Bonn'da çalışıyor.

Yarın evraklarımı İstanbul Konsolosluğa vericem nasipse. Ancak İDATA dan gelen maildeki belgelerden başka ek belge talep ediyolar mı süreci yaşayan var mı ? Yazdıkları belgelerin Almanca'ya tercümesini istiyolar mı? Her fotokopi için noterden onay talep ediyolar mı? Yazdığım şekilde hazır değilse randevum yanar mı ? şimdiden teşşekkür ederim

Hakans

Alıntı yapılan: Ctnbsr - Ocak 30, 2018, 02:25:40 ÖS
Merhabalar

Eşim Almanya Bonn'da çalışıyor.

Yarın evraklarımı İstanbul Konsolosluğa vericem nasipse. Ancak İDATA dan gelen maildeki belgelerden başka ek belge talep ediyolar mı süreci yaşayan var mı ? Yazdıkları belgelerin Almanca'ya tercümesini istiyolar mı? Her fotokopi için noterden onay talep ediyolar mı? Yazdığım şekilde hazır değilse randevum yanar mı ? şimdiden teşşekkür ederim
1.ilk başvuruda İADATA dan gelen maildeki belgeden başka belge istemiyorlar.Eğer gerekirse sizi arıyorlar veya eşinize yabancılar polisi arayıp ek belge talebinde bulunuyor.
2.Benden daha sonra arayıp eşime ait Vukuatlı Nüfus kayıt örneğinin Almanca tercümesini istediler.Yeminli tercümana yaptırdım.Aslıyla beraber, kargoyla gönderdim.Noterden tasdik ettirmedim.
3.Hazırladığınız belgelerle beraber, 2 şer adet fotokopilerini de götürün. Apostil veya Noter tasdik istemiyorlar ilk başvuruda.
4.Her hangi bir eksiklik olursa,aynı gün içerisinde veya sonra götürebilirsiniz.Randevunuz yanmaz.
Hayırlı olsun ,en kısa zamanda sevdiklerinize kavuşmanız dileğiyle...

Ctnbsr

Alıntı yapılan: Hakans - Ocak 30, 2018, 03:31:40 ÖS
1.ilk başvuruda İADATA dan gelen maildeki belgeden başka belge istemiyorlar.Eğer gerekirse sizi arıyorlar veya eşinize yabancılar polisi arayıp ek belge talebinde bulunuyor.
2.Benden daha sonra arayıp eşime ait Vukuatlı Nüfus kayıt örneğinin Almanca tercümesini istediler.Yeminli tercümana yaptırdım.Aslıyla beraber, kargoyla gönderdim.Noterden tasdik ettirmedim.
3.Hazırladığınız belgelerle beraber, 2 şer adet fotokopilerini de götürün. Apostil veya Noter tasdik istemiyorlar ilk başvuruda.
4.Her hangi bir eksiklik olursa,aynı gün içerisinde veya sonra götürebilirsiniz.Randevunuz yanmaz.
Hayırlı olsun ,en kısa zamanda sevdiklerinize kavuşmanız dileğiyle...

Çok teşekkür ederim :)

Alanyatolga

16.02.2019 iZmirden 11 nolu gişeden başvurduk bakalım.hiç almanca sorıu sormadı vede 1 lira bile almadılar acaba ne zaman mektup gider ve nasıl takip edebilirim

Ctnbsr

Alıntı yapılan: Alanyatolga - Şubat 20, 2018, 12:24:14 ÖÖ
16.02.2019 iZmirden 11 nolu gişeden başvurduk bakalım.hiç almanca sorıu sormadı vede 1 lira bile almadılar acaba ne zaman mektup gider ve nasıl takip edebilirim

para almamaları imkansız ama? Orda bir sıkıntı var emin misiniz?

75€ vize başvuru ücreti almaları gerekiyor çünkü

yeniceri57

eger esiniz alman vatandasi ise para alinmamaktadir. mektup 2 hafta icerisinde gidecektir. ancak sürecin Sona ermesi 90 günü bulabilir.

Alıntı yapılan: Alanyatolga - Şubat 20, 2018, 12:24:14 ÖÖ

Ctnbsr

Doğru Türk vatandaşı olduğu için şartlandırmışım kendimi :)

Caner1

Arkadaslar almanyada 3 aylik aile vizesini uzattigimizda pasaportun bitisine gore veriyorlarmis sorum su almanyadaki turk konsoloslugu pasaportu yeniliyormu yoksa trye gelmek zorundamiyiz trye gelmemiz zorunlu ile tekrar almanyaya gidis sureci nasildir

yeniceri57

Almanya daki konsolosluk pasaportu yenileyecektir.Türkiye ye gelmenize gerek yok.  ancak dikkat edilmesi gereken husus mutlaka randevu alinmasidir. Internet sitesinden pasaport icin nelerin gerektigine bakabilirsiniz.

Alıntı yapılan: Caner1 - Şubat 20, 2018, 01:45:18 ÖS
Arkadaslar Almanya'da 3 aylik aile vizesini uzattigimizda pasaportun bitisine gore veriyorlarmis sorum su Almanya'daki turk konsoloslugu pasaportu yeniliyormu yoksa trye gelmek zorundamiyiz trye gelmemiz zorunlu ile tekrar almanyaya gidis sureci nasildir

Caner1

Alıntı yapılan: yeniceri57 - Şubat 20, 2018, 04:00:29 ÖS
Almanya daki konsolosluk pasaportu yenileyecektir.Türkiye ye gelmenize gerek yok.  ancak dikkat edilmesi gereken husus mutlaka randevu alinmasidir. Internet sitesinden pasaport icin nelerin gerektigine bakabilirsiniz.
tesekkur ederim sagolun

seremo

Herkese merhaba,
öncelikle ne güzel yermis burasi  :) hersey yazilmis anlatilmis, 3 gündür cikamiyorum forumdan.. sagolun. ben de nisan ayi itibariyle sürece baslayacagim. biraz uzun oldu galiba ama, neyse..

3 yildir birlikte oldugum alman vatandasi kiz arkadasimla nisan ikinci hafta evlenecegiz. ve ardindan almanya  aile birlesimi vizesi(familienzusammenführung) icin islemlere baslayacagim. 
su an Berlin'deyim. dil kursu icin 90 gün turist vizesiyle 1 Ocak 2018'de geldim 30 Mart 2018'de dönüyorum. türkiye'de 6 ay boyunca a1, a2 ve b1 kurslari aldim. bir yandan da turist olarak 2 kere iki hafta süreyle berlin'e girip ciktim. simdi de b1 kursunu tekrar aldim burada ve mart sonunda bitiyor. kalan bir ayimda da b2.1'i bitirip dönecegim istanbula 30 mart'ta. Ardindan esas sürec basliyor.

Istanbul'da önce a1 dil sinavina girip  belgeyi alacagim. su an berlin'de yapmak istedim ama burada maalesef sadece goethe sinav yapiyor o da 3 ayda bir, ona yetisemiyorum. istanbul'da ösd'den alacagim, nisan ilk haftadan sonra sinavlar var. sonra vize icin istenen belgeleri toplayip, istenmemesine ragmen eski pasaportumu, diplomami, hatta bulursam dogum belgemi bile ekleyerek vize icin basvuracagim. Forumlarda 15 kisiden birinden mutlaka basvuru sonrasinda eksik belge olarak istemisler. Su an kiz arkadasimin belgelerini de topluyoruz. kira kontrati, 3 aylik maas bordrosu, dogum belgesi, kimlik fotokopisi ve saglik sigortasi. istenilen belgelerde kimlik fotokopisi veya pasaport diyor. esimin pasaportu yok, yenisini almak da burada 2 hafta kadar sürüyor, kimlik yeterli mi yoksa pasaport isine de girsek mi bilemedim. istanbul'da nikah sonrasi ilk is nüfus müdürlügünden "Uluslararasi evlenme belgesi" alacagim. bunun sisteme dusmesi icin ne kadar beklemem gerekir bilemiyorum ancak bir haftayi gecmeyecegini düsünüyorum.Nisan sonuna gelmeden belgeleri teslim edecegim konsolosluga. umarim hayirlisi olur.
herkese sevgiler

seremo

az önce söylemedim ama kafaniza takilan akliniza yatmayan bir seyler varsa söyleyin lütfen, akil almaya geldim. herkes icin hayirlisi olur umarim, bekleyenlere sabir dilerim.

Alanyatolga

Alman kimliği yeterli dostum senden harç parasıda almıcaklar budada sınavlar goethe ayda bir yapılıyor 350 tl civarı rakamlar.