2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Feneristt

Mercanx sizinki ne oldu onaylamışlar mı izinden önce

BombPlanted

Alıntı yapılan: mercanx - Haziran 01, 2018, 08:43:11 ÖS
valla öncelikle sunu söyliyim bu bekleyişi yaşayan bizler en ufak şeyden umutlanıyoruz vize elimize geçmeden de rahat etmeyiz. Ve Eşiniz alman vatandasımı ?
Ben aile birleşimi ile başvurmadım, üniversite öğrencisiyim türkiyede, almanyadaki üniversitelerle mailleştiğimde almanyada eğitimime devam edebileceğimi ama dil yeterlilik belgesi sunmam gerektiğini söylediler, dil kursuna kayıt yaptırdım yaklaşık 1 yıl kadar sürecek b2 ~ c1 seviyesine gelmem a1den başlayınca, tüm belgeleri sundum konsolosluğa dil kursu kaydımı, üniversite belgelerimi, annem berlinde çalışıyor onun maaş dökümünü ve ev adresini + alman hükümeti dil kursu için başvuru yapınca yaklaşık 8800 euro para yatırmanızı istiyor bir alman bankasına. Yani ne gerekiyorsa yaptım hiç eksik bir şey yok, ama bekletiyorlar hala, bilmiyorum ne olacak sonucu. Çok ciddi bir neden olmadıkça vize başvuruları reddedilmiyor dedi 2 farklı avukat ama yine insaflarına kalıyoruz konsolosluk memurlarının :/
Bakalım ne olacak.. Umarım gelir bu ay vizem de yazarım buraya

Fatihh18

Alıntı yapılan: BombPlanted - Haziran 01, 2018, 07:17:35 ÖS
Merhaba, ben tüm evrakları 23 martta teslim etmiştim, berlin yoğun olduğu için işlemler uzar demiştiler. Başvurumu sonra incelemek üzere arşive kaldırmışlar, 31 mayısta dosyamı tekrar işleme almışlar, 15 gün sonra ararsam bilgi verebileceklerini söylediler vize sürecine dair. Hani vizeni verdik yada vermedik diye bilgi veremeyebiliriz ama gelişmelerden haber veririz dediler.. Şimdi sorum şu :/ sizce çok umutlanmayayım mı? Uzun süredir bekliyorum vize için haziranın 20lerinde 3 aylık süreç dolmuş olacak, o yüzden 15 haziran gibi ararsan haber veririz deyince insan ister istemez bir umutlanıyor.. Sizce beklentileri düşük mü tutayım? :/

Kardesim benim 40 gunde geldi sorunsuz mektup falanda gitmedi almanyaya gitti evraklarim 1 hafta sonra okeylemisler hatta esim gittiginde esinin evraklari 2 ayi gecer cok yogunuz demislerdi esiniz devamli gitsin ustunde durun bende hic beklemiyordum birden geldi

Hrnmllgl

Alıntı yapılan: BombPlanted - Haziran 01, 2018, 07:17:35 ÖS
Merhaba, ben tüm evrakları 23 martta teslim etmiştim, berlin yoğun olduğu için işlemler uzar demiştiler. Başvurumu sonra incelemek üzere arşive kaldırmışlar, 31 mayısta dosyamı tekrar işleme almışlar, 15 gün sonra ararsam bilgi verebileceklerini söylediler vize sürecine dair. Hani vizeni verdik yada vermedik diye bilgi veremeyebiliriz ama gelişmelerden haber veririz dediler.. Şimdi sorum şu :/ sizce çok umutlanmayayım mı? Uzun süredir bekliyorum vize için haziranın 20lerinde 3 aylık süreç dolmuş olacak, o yüzden 15 haziran gibi ararsan haber veririz deyince insan ister istemez bir umutlanıyor.. Sizce beklentileri düşük mü tutayım? :/
Merhaba şimdi tabi detay bilmediğimiz için ancak tahmin yürütebiliriz ve 90 gün dilde gezen normal bir süreç Berlin ki sanırım en yoğun şehirlerinden birisi arşive kaldırmak işlemi sıraya koymak demektir ve sıran gelmiş onlarda değerlendirmeye almışlar şartların uygunsa tabi ki umutlanmalısın ama her duruma da hazır olmalısın Almanya konsolosluklarından yılda 270 BİN vize başvurus yapılıyor her türden bahsediyorum birde mülteci işlemleri var senin şansızlığın en çok göç alan şehirlerden birine başvurman olmuş. Gayet normal bi dönem yaşıyorsun canını sıkma İnşAllah' iyi sonuçların yakın zamanda gelir

hakan009

Arkadaşlar 4 mayıs da istanbuldan başvurdum bir ay oldu ancak ses seda yok Ahlen de ki yabancılar şubesi bakıyormuş bize fakat arıyoruz açan yok yardımcı olabilir misiniz buraya giden veya bilgisi olan var mı ?

Fatihh18

Alıntı yapılan: hakan009 - Haziran 02, 2018, 03:18:06 ÖÖ
Arkadaşlar 4 mayıs da istanbuldan başvurdum bir ay oldu ancak ses seda yok Ahlen de ki yabancılar şubesi bakıyormuş bize fakat arıyoruz açan yok yardımcı olabilir misiniz buraya giden veya bilgisi olan var mı ?

Sikma canini daha 1 ay olmamis telefonla yakalamaniz cok zor gitmeniz lazim bende senin gibi ses seda yok diyordum 40.gunde birden geldi dert etme gelir vizen

mercanx

Alıntı yapılan: Feneristt - Haziran 01, 2018, 10:40:15 ÖS
Alıntı yapılan: mercanx - Haziran 01, 2018, 08:38:53 ÖS
süper bi haber işte bak öyle kolay değil red gelmesi sevindim . Peki eşin ne yapıcak şimdi ?
[/quote
Efendim eşim haftaya devam etmek istediği okula gidicek ordan belge alıcak onu yabancılar şubesine vericwk adamların sadece bunu şart koşmular galiba maaş filan sıkıntı yapmamışlar demekki anladığım kadarıyla 😊
Bencede yani eşin sonuçta alman vatandası istemeye hakları yok bence önümüzdeki hafta belli olur gibi geliyor bana onay verirler  okey:)

mercanx

Alıntı yapılan: Feneristt - Haziran 01, 2018, 10:48:06 ÖS
Mercanx sizinki ne oldu onaylamışlar mı izinden önce
Yok benimki onaylandı benim merak ettiğim konsolosluğa bildirdimi olmuştu eğer bildirmediyse önümüzdeki haftaya kaldı, dün ben aradım istanbuldaki konsoloslugu işlem sona yaklaşmış dedi demekki bildirmişler. Şimdi ne zaman gelir pasaportum onu bekliyorum insan bunda daha sabırsız oluyor biran önce gelsin istiyor :D

Fatihh18

Alıntı yapılan: mercanx - Haziran 02, 2018, 10:26:46 ÖÖ
Yok benimki onaylandı benim merak ettiğim konsolosluğa bildirdimi olmuştu eğer bildirmediyse önümüzdeki haftaya kaldı, dün ben aradım istanbuldaki konsoloslugu işlem sona yaklaşmış dedi demekki bildirmişler. Şimdi ne zaman gelir pasaportum onu bekliyorum insan bunda daha sabırsız oluyor biran önce gelsin istiyor :D

Mercan gelirse ne zaman gitceksin ? Dügünü yaptiniz mi

mercanx

Alıntı yapılan: Fatihh18 - Haziran 02, 2018, 11:13:39 ÖÖ
Mercan gelirse ne zaman gitceksin ? Dügünü yaptiniz mi
Evet bizim herşeyimiz tamam biz herşeyi yaptık şuan sadece gitmek kaldı. Fatih sana pasaport geldi dimi ?

Fatihh18

Alıntı yapılan: mercanx - Haziran 02, 2018, 12:17:33 ÖS

Evet bizim herşeyimiz tamam biz herşeyi yaptık şuan sadece gitmek kaldı. Fatih sana pasaport geldi dimi ?

Geldi geldi dolapta 5 temmuzu bekliyor ya:). Gelir bayramdan önce senin vizen onayladiysa sonra gidersin insAllah

mercanx

Alıntı yapılan: Fatihh18 - Haziran 02, 2018, 12:25:26 ÖS
Geldi geldi dolapta 5 temmuzu bekliyor ya:). Gelir bayramdan önce senin vizen onayladiysa sonra gidersin insAllah'
o kadar beklicekmisin bilet mi almıştın ? Bide benimki onaylandıda konsolosluktan kaç düne gelir acaba bilgin varmı? ???

stuttgart30

Arkadaşlar pasaport geldi 25.04.2018 de başvurdum 38. günde geldi, ne ordan ne burdan bişi istemediler şirkette çalışırken ups getirdi çok şükür bu süreçte bitti inşAllah herkesin işlemi en kısa zamanda hallolur ve eşine kavusur  dance:) dance:) yuppi:) yuppi:)

stuttgart30

Alıntı yapılan: BombPlanted - Haziran 02, 2018, 12:16:44 ÖÖ
Ben aile birleşimi ile başvurmadım, üniversite öğrencisiyim türkiyede, almanyadaki üniversitelerle mailleştiğimde almanyada eğitimime devam edebileceğimi ama dil yeterlilik belgesi sunmam gerektiğini söylediler, dil kursuna kayıt yaptırdım yaklaşık 1 yıl kadar sürecek b2 ~ c1 seviyesine gelmem a1den başlayınca, tüm belgeleri sundum konsolosluğa dil kursu kaydımı, üniversite belgelerimi, annem berlinde çalışıyor onun maaş dökümünü ve ev adresini + alman hükümeti dil kursu için başvuru yapınca yaklaşık 8800 euro para yatırmanızı istiyor bir alman bankasına. Yani ne gerekiyorsa yaptım hiç eksik bir şey yok, ama bekletiyorlar hala, bilmiyorum ne olacak sonucu. Çok ciddi bir neden olmadıkça vize başvuruları reddedilmiyor dedi 2 farklı avukat ama yine insaflarına kalıyoruz konsolosluk memurlarının :/
Bakalım ne olacak.. Umarım gelir bu ay vizem de yazarım buraya

valla kardeşim ben ordan yüksek lisans kazanmışl ve işlemleri halletmiş biri olarak söylüyorum avukata boşuna para verirsin danışmanlık şirketi hallediyor zaten önce okul kabulu sonra vize hallediceksin annen ordaysa garantör parası yatırmana gerek yok o kefil olduğu zaman dönemleri bekliyosun sadece daha detaylı bilgi istersen özelden konuşuruz burası aile birleşimi sayfası olduğu için bu konuda meşgul etmiyim :)

stuttgart30

Alıntı yapılan: hakan009 - Haziran 02, 2018, 03:18:06 ÖÖ

evrakların ulaştığını öğren bence yeter ses çıkmaması daha iyi küt diye pasaportun geliyo :)

BombPlanted

Alıntı yapılan: Hrnmllgl - Haziran 02, 2018, 03:09:33 ÖÖ
Merhaba şimdi tabi detay bilmediğimiz için ancak tahmin yürütebiliriz ve 90 gün dilde gezen normal bir süreç Berlin ki sanırım en yoğun şehirlerinden birisi arşive kaldırmak işlemi sıraya koymak demektir ve sıran gelmiş onlarda değerlendirmeye almışlar şartların uygunsa tabi ki umutlanmalısın ama her duruma da hazır olmalısın Almanya konsolosluklarından yılda 270 BİN vize başvurus yapılıyor her türden bahsediyorum birde mülteci işlemleri var senin şansızlığın en çok göç alan şehirlerden birine başvurman olmuş. Gayet normal bi dönem yaşıyorsun canını sıkma İnşAllah'' iyi sonuçların yakın zamanda gelir
Teşekkür ederim iyi dileklerin için, istedikleri her türlü evrağı temin ettim, yani hiç bir sorun görünmüyor aslında konsolosluğu aradığımda da genelde hemen veriyorlar dil kursu için yapılan başvuruları ama sizinkini tekrar araştırmak istemişler bekleyeceksiniz araştırma bitene kadar dediler, ilk başvuru tarihim aralıktaydı istedikleri evrakları toplayana kadar 3 ay geçti en son martta görüşmeye gittim konsolosluğa bakalım artık haziranda 3 ay oluyor bu ay umutluyum, aman geç olsun da güç olmasın umarım bekleyen herkes alabilir vizesini.
Bu arada mülteci konusunda hak veriyorum size, konsolosluktaki görüşmelerimde türkten çok mülteci vardı -,-"  :-\ bu devirde suriyeli olmak lazım  :-[

mercanx

Alıntı yapılan: stuttgart30 - Haziran 02, 2018, 01:18:10 ÖS
Arkadaşlar pasaport geldi 25.04.2018 de başvurdum 38. günde geldi, ne ordan ne burdan bişi istemediler şirkette çalışırken ups getirdi çok şükür bu süreçte bitti inşAllah' herkesin işlemi en kısa zamanda hallolur ve eşine kavusur  dance:) dance:) yuppi:) yuppi:)
Aa süper cok sevindim ya halayy:)ne zaman onay geldi kaç günde geldi ve ups ne zaman getirdi  :)