2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onurO

Başvuru: 27.06.2018 - İstanbul
İstikamet: Düsseldorf
Eşim Alman vatandaşı

Hala bekliyoruz. Ses soluk çıkmayınca bunlardan, Ağustos sonunda artık yabancılar şubesine mail attık dediler ki "-bize 12 Temmuz'da mail attı konsolosluk, biz de evrakları yollayın dedik ama evraklarınız bize hala ulaşmadı. Yeniden konsolosluğa mail atıyoruz bu konuda."

42 gün ya!! 42 günde bir tutam evrak İstanbul'dan Almanya'ya gönderilmez mi? İnceleyecek olan Almanya, onayı verecek olan Almanya, burdaki konsolosluk sadece sekreterya işini yapıyor halbuki. Onlar da kulağının üstüne yatmaya alışmış. offoff:)

Bakalım şimdi İstanbul konsolosluğuna mail attık bi de. 1 haftadır cevap yok. Ne olcak göreceğiz... Güya yeni bir hayata başlıyoruz... Mutlu olmak gerekirken tüm keyfimi kaçırdılar, tüm planlar alt üst. Kış ortasına kaldık...

Kılıçarslan

Bende cuma günü başvurdum bakalım ne kadar sürecek 2 ayı gözden çıkardım burada yazılanları okuyunca

MerveCihan

Arkadaşlar Merhaba,

benim bir sorum olacak, bu barkod takip numarası ne tam olarak?

nerede geçiyor? bana konsolosluktaki mülakattan sonra bir kağıt verildi orda sayfanın tam neresinde? kaç haneli -.- bulamıyorum.

teşekkürler şimdiden.

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: MerveCihan - Eylül 10, 2018, 10:48:16 ÖÖ
Arkadaşlar Merhaba,

benim bir sorum olacak, bu barkod takip numarası ne tam olarak?

nerede geçiyor? bana konsolosluktaki mülakattan sonra bir kağıt verildi orda sayfanın tam neresinde? kaç haneli -.- bulamıyorum.

teşekkürler şimdiden.

Merhaba,

Verilen kağıdın sag ust köşesinde barkod olacak hemen onun altında diye biliyorum ben

MerveCihan

Merhabalar,

çok teşekkür ederim bendeki kodda 7 haneli var. sanırım bu. teşekkürler  okey:)

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: MerveCihan - Eylül 10, 2018, 11:36:50 ÖÖ
Merhabalar,

çok teşekkür ederim bendeki kodda 7 haneli var. sanırım bu. teşekkürler  okey:)

Rica ederim. Bugün mu başvurdunuz ?

MerveCihan

17.08 alman Konsolosluğu Ankara başvuru-Stuttgart Villingen'e
eşim alman vatandaşı. makina mühendisi kendimde almanca öğretmeniyim (bir faydası olur InşAllah)

bu arada arkadaşlar benim gibi Almanca geçmişi olan kişiler (almanca eğitim görenler için) A1 sertifikası istenmiyor. ben almadım, sadece mülakatta hep almanca konuştuk.

siz ne zaman başvurdunuz Kılıçarslan bey?

Kılıçarslan

Ben geçen cuma başvuru mu yaptım Essen'e gidecek bizim evraklar. Bende yüksek lisans yaptım. Umarım orada mesleğimi devam ettirebilrim.

MerveCihan

Eyalet eyalet değişiyor süreç biliyorsunuzdur. En yoğun şuan sanırım Köln ve Berlin.

rabbim herkesin yardımcısı olsun. Beklemek en zoru..

Kılıçarslan

Evet öyle rabbim herkesin yardımcısı olsun geç olsun güç olmasın yeterki. Okul konusunda süreci araştırdım denklige başvurmak gerekiyor imiş. Doktora içinde C1 istiyorlar sanırım 2 yılı bulur almam.

MerveCihan

Mühendislik ve Doktorluk alanları olmadığı sürece mutlaka denklik isteniyor.

onunu dışında C1 sertifkası ise (cidden zor bir eğitim) Türkiyeden alman daha mantıklı. Almanyadaki C1 kursları ciddi anlamda zor. Türkiyedekiler bir tık daha altı.

Örneğin benim mesleğim Almanyada denk değil. denk sayabilmek için eyalet tarafından belirlenen dersleri oturduğum yere en yakın uniye başvurup (kabul edilirsem) alabiliyorum. ve dediğiniz gibi 2 yılı buluyor bu süreç.

Kılıçarslan

Uzun bir süreç bizleri bekliyor o halde. Benim alanım ortacag tarihi bu nedenle biraz daha sıkıntılı diye düşünüyorum

MerveCihan

Almanyada Mesleklerin denk sayılabileceği hususlar.

uni okurken çift anadal yaptıysanız mesleğinizi denk saydırabilirsiniz bunun için sadece C1 dil sertifikası isteniyor. (almanyada ekstra bir eğitim istenmiyor)
bunun dışında mühendislik veya tıp alanında iseniz (mavi karta başvuru hakkın doğanlar) hiçbir şekilde çalışmanız için sorun yok diye biliyorum.

Kılıçarslan

Artık gereken ne ise yapacağız. En sağlıklı bilgiyi sanırım oranın bu işlerle ilgilenen kurumu verecek. Bu ara da sizin evraklar yabancı şubeye ulaşmış mı ?

MerveCihan

Ausländerbehörde sürekli meşgul, ulaşamıyor eşim. ben pek ümitli değilim (araya bayram felan girdiği için) uzar gibi geliyor bana.  :(

Kılıçarslan

Bende iki hafta bekleyecegim eşime bir sorduracagim sonra evraklar ulaşmış mı diye

MerveCihan

Merhaba arkadaşlar,

17.08 Cuma günü yaptığım başvuru henüz Almanya Stuttgart'a ulaşmamış :(
yine beklyeceğiz anlaşılan..