2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dagdelen62

Alıntı yapılan: funmanias - Kasım 29, 2018, 01:23:24 ÖS
resmi süre 3 ay vize beklemesinde diye biliyorum 3.ay bitince ne oldu diye sorabiliyor mail atabiliyorsun. TR hangi konsolosluktan yaptıysan başvuruyu bie e-mail atıp dene bakalım bi şansını sana ilk başta verdikleri bir kağıt varya onunda resmini çek eke koy yada ordaki numarayı yaz e mail e bi dene bakalım belkı bi faydası dokunur :/
bendeki şans kimsede yok  halayy:)

funmanias

Alıntı yapılan: Dagdelen62 - Kasım 29, 2018, 02:20:48 ÖS
bendeki şans kimsede yok  halayy:)

Umarım okadar beklemem ben yılbaşına almanyada gireceğime inanıyorum bakalım ;D

Berk420

Ben de 26 Kasım'da İzmir'de başvuruyu gerçekleştirdim sonunda ve bekleme sürecine geçtim :D

Hangi kargo ile gelicek? Hatırladığım kadarıyla orada bana UPS kargo poşetini değil de, başka bir firmanın poşetini verdiler...
Takip edilecek bir numara da vermediler, ne yapacağım bilmiyorum...

funmanias

Alıntı yapılan: Berk420 - Kasım 29, 2018, 02:42:49 ÖS
Ben de 26 Kasım'da İzmir'de başvuruyu gerçekleştirdim sonunda ve bekleme sürecine geçtim :D

Hangi kargo ile gelicek? Hatırladığım kadarıyla orada bana UPS kargo poşetini değil de, başka bir firmanın poşetini verdiler...

benim randevu saat 9 da idi ama beni 11 de aldılar sıra bir türlü gelmedi  :-\ yurt içi kargo poşeti verdiler bize. bakalım..

Sende aile birleşimi için gidiyorsun değilmi ?

Eşin alman vatandaşımı ? işi varmı ? nerde kalıcaksınz ? maaşı yeterlimi v.s ? Hangi şehire gidiceksin

Ayrıntıları paylaşırmısın bakalım birimizden birine gelirse ona göre süre hesabı falan yaparız kendi çapımızda :D

Berk420

Alıntı yapılan: funmanias - Kasım 29, 2018, 02:45:16 ÖS
benim randevu saat 9 da idi ama beni 11 de aldılar sıra bir türlü gelmedi  :-\ yurt içi kargo poşeti verdiler bize. bakalım..

Sende aile birleşimi için gidiyorsun değilmi ?

Eşin alman vatandaşımı ? işi varmı ? nerde kalıcaksınz ? maaşı yeterlimi v.s ? Hangi şehire gidiceksin

Ayrıntıları paylaşırmısın bakalım birimizden birine gelirse ona göre süre hesabı falan yaparız kendi çapımızda :D

Evet o poşeti verdik ama numara filan verilmedi. Nereden takip edicez acaba :D Mesaj atarlar tahminimce...
Eşim alman vatandaşı, işi var, ilk başta Wittgert da kalıcaz ailesinin yanında ama sonra Berlin'e taşınıcaz. Maaşı yeterli sanırım :D
Senin durumlar nasıl hocam? Bakalım ilk kime çıkıcak :D merakla bekliyorum gerçekten  halayy:)

funmanias

Alıntı yapılan: Berk420 - Kasım 29, 2018, 03:12:53 ÖS

Evet o poşeti verdik ama numara filan verilmedi. Nereden takip edicez acaba :D Mesaj atarlar tahminimce...
Eşim alman vatandaşı, işi var, ilk başta Wittgert da kalıcaz ailesinin yanında ama sonra Berlin'e taşınıcaz. Maaşı yeterli sanırım :D
Senin durumlar nasıl hocam? Bakalım ilk kime çıkıcak :D merakla bekliyorum gerçekten  halayy:)

eşim alman işi var maaşı yeterli ailesi ile kalıcaz 3+1 evleri var 85 m2 sanırım gerekli olan şartların hepsi olması gerektiği gibi

ben A1 sertifikasını alıp onuda koydum daha önce 3 kere almanyaya giriş çıkış yaptım 2016 dan bu yana 2 tanesını beyane ttim ama 1 tanesi eski pasaportumda kaldı.

Bakalım bekliyoruz. Takip no vermediler fakat kargoya verilince sms gelicek bize ordan takip edeceğiz bakalım nezaman çıkıcak bende  düsseldorf tarafonda olucam essen bottrop da :)

Berk420

Alıntı yapılan: funmanias - Kasım 29, 2018, 03:16:31 ÖS
eşim alman işi var maaşı yeterli ailesi ile kalıcaz 3+1 evleri var 85 m2 sanırım gerekli olan şartların hepsi olması gerektiği gibi

ben A1 sertifikasını alıp onuda koydum daha önce 3 kere almanyaya giriş çıkış yaptım 2016 dan bu yana 2 tanesını beyane ttim ama 1 tanesi eski pasaportumda kaldı.

Bakalım bekliyoruz. Takip no vermediler fakat kargoya verilince sms gelicek bize ordan takip edeceğiz bakalım nezaman çıkıcak bende  düsseldorf tarafonda olucam essen bottrop da :)

Eşimizin Alman olması kolaylık sağlayacak diye düşünüyorum... A1 sertifikasını ben de koydum. Almanya'ya girip çıkıp yapmanın da +sı var tabii. Ben de Kabin Memuru idim, 1 Kasım da bıraktım. Belki o da efektif olur.
En yakın zamanda gelmesi dileği ile...  ya:)

funmanias

Alıntı yapılan: Berk420 - Kasım 29, 2018, 03:18:42 ÖS

Eşimizin Alman olması kolaylık sağlayacak diye düşünüyorum... A1 sertifikasını ben de koydum. Almanya'ya girip çıkıp yapmanın da +sı var tabii. Ben de Kabin Memuru idim, 1 Kasım da bıraktım. Belki o da efektif olur.
En yakın zamanda gelmesi dileği ile...  ya:)

kesinlikle kabin memurluğunun etkisi olur diye düşünüyorum bende ortalama şartlarda 3. haftanın içerisinde evrakların almanya ya varması ve eşimize yabancı bürosundan telefon yada mektubun gitmesi lazım 10-14/12/2018 tarihlerinde bakalım  :)

Mustafa.Köln

Arkadaşlar pasaportum şuan elime ulaştı. Haftaya cumartesi gidiyorum Almanya'ya.İnşAllah hepinizin vizeleri tez zamanda gelir.

02.10.2018 tarihinde Ankara'dan Köln için başvurdum.
21.11.2018 tarihinde benim E-mail adresime eşimin adına mail yolladılar ve sadece Alman Kimlik fotokopisini E-mail veya posta ile yollamasını istediler, aynı gün E-mail ile gönderdik.
28.11.2018 tarihinde pasaportum kargoya verildi.
29.11.2018 tarihinde pasaportum elime ulaştı.
Eşim Alman vatandaşı ve çalışmıyor hatta devletten yardım alıyor arkadaşlar bunu ayriyeten belirtmek istedim belki bazı arkadaşların işine yarayabilir.

Berk420

Alıntı yapılan: funmanias - Kasım 29, 2018, 03:56:54 ÖS
kesinlikle kabin memurluğunun etkisi olur diye düşünüyorum bende ortalama şartlarda 3. haftanın içerisinde evrakların almanya ya varması ve eşimize yabancı bürosundan telefon yada mektubun gitmesi lazım 10-14/12/2018 tarihlerinde bakalım  :)

Umarım... Bekleyip göreceğiz :D Şansımız yaver gitsin...

Alıntı yapılan: Mustafa.Köln - Kasım 29, 2018, 04:16:11 ÖS
Arkadaşlar pasaportum şuan elime ulaştı. Haftaya cumartesi gidiyorum Almanya'ya.İnşAllah' hepinizin vizeleri tez zamanda gelir.

21.11.2018 tarihinde benim E-mail adresime eşimin adına mail yolladılar ve sadece Alman Kimlik fotokopisini E-mail veya posta ile yollamasını istediler, aynı gün E-mail ile gönderdik.
Eşim Alman vatandaşı ve çalışmıyor hatta devletten yardım alıyor arkadaşlar bunu ayriyeten belirtmek istedim belki bazı arkadaşların işine yarayabilir.

Süper! Hayırlı uğurlu olsun! Yeni hayat yolunda güzellikler diliyorum. Her şey istediğiniz gibi gider umarım  alkis:)

Dagdelen62

Alıntı yapılan: funmanias - Kasım 29, 2018, 02:25:49 ÖS
Umarım okadar beklemem ben yılbaşına almanyada gireceğime inanıyorum bakalım ;D
:) ben de o zaman kadar giderim diye düşünüyorum inşAllah da daha erken giderim umarım hepimiz gideriz 🙏

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Berk420 - Kasım 29, 2018, 02:42:49 ÖS

ben de izmirden başvuru yaptım orada yurtiçi kargo var ve takip edemiyoruz malesef mesaj yolluyorlar pasaport gelince o zaman haberimiz oluyor ondan önce malesef bi haber alamıyoruz

Berk420

Alıntı yapılan: Dagdelen62 - Kasım 29, 2018, 04:32:35 ÖS
ben de izmirden başvuru yaptım orada yurtiçi kargo var ve takip edemiyoruz malesef mesaj yolluyorlar pasaport gelince o zaman haberimiz oluyor ondan önce malesef bi haber alamıyoruz

Teşekkürler  byby:)

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Mustafa.Köln - Kasım 29, 2018, 04:16:11 ÖS
Arkadaşlar pasaportum şuan elime ulaştı. Haftaya cumartesi gidiyorum Almanya'ya.İnşAllah' hepinizin vizeleri tez zamanda gelir.

hayırlı olsun darısı bizim başımıza inşAllah 🙏

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Berk420 - Kasım 29, 2018, 04:34:25 ÖS
Teşekkürler  byby:)
rica ederim burda herkes bişeyleri öğrenmek istiyor yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana başımdan geçenleri anlatıyorum bakalım beklemek çok zor ama elimizden başka da bişey gelmiyor rabbim tez zamanda eşlerimize kavuştursun inşAllah 🙏

Ela.a

@Mustafa.Köln Pasaportunuz saat kacta geldi aksamustu 4 5 gibi mi ?

Berk420

Vizesini alıp oraya giden/gitmiş olanlardan ricam...
Oraya gittiğinizde resmi işlemler ile ilgili neler yaptınız? Benim bildiğim en önemli olay; "Ausländerbehörde" ye gidip ikametgahı almak. Onun dışında neler önemli? Ve verebileceğiniz herhangi bir tavsiye var mıdır? Buna/şuna dikkat edin diyebileceğiniz?