Almanya’da Nikah

Başlatan Atase, Haziran 28, 2018, 03:14:52 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Atase

Merhaba Arkadaşlar,

Almanyaya ıkı kez gitme fırsatım oldu gittik gezdik gördük felan kız arkadaşım alman vatandaşı ama türk çifte vatandaş, ailevi nedenlerden dolayı türkiyede nikah yapamıyoruz. Almanyada nikah yapıp akabinden tr ye sonmedenn orada kalmak için neler yapmalıyım. Bilgisi olan lütfen donuş yapabılırmı.

Tşkler

fuk_18

almanya nikah icin belgeler lazim ama her halukarda türkiyeye dönmeden kalamazsin almanyada,aile birlesimine basvurman lazim a1 aldikdan sonra  türkiyede alman konsoloslugunda

Atase

Kardeşim kız arkadaşım ordakı nufus müdürlüğüne gittti oradakı  bayan A1 sertifikası ve gerekli belgeler olunca almanyda nikah  yapıp kalabılır  demiş bi form vermiş bunu ıkınız doldurun vize başvurusu yapsın demiş nikah için

fuk_18

deneyin daha önce yabancilar dairesi geri donün türkiyeden yapin diyorlardi onu diyen memurdan yazili belge alin cunku ilerde sorun olcak zaten

Morslipdon

Alıntı yapılan: Atase - Haziran 29, 2018, 10:38:38 ÖÖ
Kardeşim kız arkadaşım ordakı nufus müdürlüğüne gittti oradakı  bayan A1 sertifikası ve gerekli belgeler olunca almanyda nikah  yapıp kalabılır  demiş bi form vermiş bunu ıkınız doldurun vize başvurusu yapsın demiş nikah için

bende almanyada kısa sürede evlendim fakat yabancılar dairesine başvurduk orda vizenin  değişimi için tr ye dönmem gerektiğini belirtti. ayrıca beni çok sevmişki bir açık olgunu dönmeden tr ye bir şekilde halledersin bir x firması yada tanıdığınız işyeri sahibi sizinle iş sözleşmesi yaparsa formaliteden tr ye göndermeyiz vizenizi veririz burdan diye belirtti. aklında olsun

rustem34

Evlilik amaci ile alınan Aile Birlesimi vizesi var. A1 vs aliyorsun. Evlilik tarihini esiniz oradan aliyor ve siz de buradan konsolosluktan basvuruyorsunuz. Aile birlesiminden biraz uzun surdugunu soyleyenler var. Ama alanlar cok var. Buradaki esas, oturum alabilmen icin ilgili tarihte nikah yapmis olman. Eger nikah olmaz ise aldigin vize sadece turist vizesi gibi olur.