2020 vize bekleyenler ve alanlar

Başlatan Maid, Ocak 12, 2020, 09:39:49 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

leowoman

Alii

hamburg26

Alıntı yapılan: Molone - Mayıs 29, 2020, 02:32:21 ÖS
Size o olmadığımı ısrarla anlatmaya çalışarak yorum yapıyorum ama şimdide psikolog moduna girip yorum yapıyorsunuz. Ben Almanya'da değilim ayrıca.

Hangi konsolosluktan başvuru yaptin aile birleşimi icin

hamburg26

Alıntı yapılan: Molone - Mayıs 29, 2020, 03:04:35 ÖS
Mart'da İstanbul'dan başvurdum

Evraklarını kaçıncı kata teslim ettin

leowoman

leowoman

Alıntı yapılan: hamburg26 - Mayıs 29, 2020, 03:34:18 ÖS

Evraklarını kaçıncı kata teslim ettin

Hiç muhatap olunacak bir insan olmadığını iki sayfa boyunca kanıtlayan bu şahıs her kimse, buradaki kişileri kışkırtmaya calışan sahte bir hesap.
Hiç muhatap olmaya değmez...

hamburg26

Alıntı yapılan: leowoman - Mayıs 29, 2020, 07:13:31 ÖS
Hiç muhatap olunacak bir insan olmadığını iki sayfa boyunca kanıtlayan bu şahıs her kimse, buradaki kişileri kışkırtmaya calışan sahte bir hesap.
Hiç muhatap olmaya değmez...

Sizin ve benim mesajlarıma dakikasinda cevap veren sahte hesap iş konsoloslukla ilgili soruya gelince birden sesi kesildi. Bu konularla alakası olmayan sahte bir hesap olduğundan artık eminim. Dediğiniz gibi değmez bunla muhatap olmaya. Surda bilgi bekleyen eşini özleyen bunalmış insanlar var onlari rahatsız etmemek için bu sahte hesaba artık cevap vermeyeceğim

Akdemir51

Ortalık karışmış   bizim derdimiz bize yetiyor arkadaşlar .   Başka meselelere kafa yormayın  umarim  en kısa sürede ailemize kavuşuruz. 

leowoman

Merhaba herkese🍾🍾🍾
Gece gece yeni tahliye uçuşlarından haberdar olunca detayları paylaşmak istedim.
SunExpress 3-4 Haziran tarihlerinde Türkiye - Almanya, Almanya - Türkiye ve Londra hatlarında yeni tahliye uçuşları düzenliyor.
Karantina şartı yok. Türkiye'de belirti tespit edilirse hastaneye götürülme veya 14 günlük ev izolasyonu verme söz konusu olabilir.
Almanya çıkışlı uçuşlarda, Belçika, Hollanda, İsviçre, Avusturya gibi komşu ülkelerden gelen, o ülke oturumlu veya pasaportlu vatandaşlar, ayrıca Almanya'da oturumu olanlar alabiliyor.
Türkiye çıkışlı uçuşlarda sadece Türk vatandaşları yer alabiliyor.
El bagajı kısıtlaması var ve yolcular kendi maskelerini kendileri getirme zorunlulukları var.
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=-IAWka8ifzQ

Şimdiden vizesi günler önce ellerine ulaşmış, günlerdir uçuş haberi bekleyen arkadaşlara hayırlı yolculuklar diliyorum. Yolunuz açık olsun🙋🏻‍♀️
Canım İzmir, Güzel İzmir❤️
Haziran kapıya dayandı. Gözlerimi daha fazla yollarda koyma. Şu haziran ayında bırak ben de gideyim...
Her sene gelicez incir altında midye, dostlar fırınında sabahları çıtır çıtır mis kokulu boyozundan yemeye, alsancakta çizgi roman dükkanlarını alt üst etmeye, tekrar geleceğiz sevgi yoluna,kordonboyuna, asansöre... hem ben Ephesus u bir daha görmeden durabilir miyim?

hamburg26

Alıntı yapılan: leowoman - Mayıs 30, 2020, 02:28:13 ÖÖ
Merhaba herkese🍾🍾🍾
Gece gece yeni tahliye uçuşlarından haberdar olunca detayları paylaşmak istedim.
SunExpress 3-4 Haziran tarihlerinde Türkiye - Almanya, Almanya - Türkiye ve Londra hatlarında yeni tahliye uçuşları düzenliyor.
Karantina şartı yok. Türkiye'de belirti tespit edilirse hastaneye götürülme veya 14 günlük ev izolasyonu verme söz konusu olabilir.
Almanya çıkışlı uçuşlarda, Belçika, Hollanda, İsviçre, Avusturya gibi komşu ülkelerden gelen, o ülke oturumlu veya pasaportlu vatandaşlar, ayrıca Almanya'da oturumu olanlar alabiliyor.
El bagajı kısıtlaması var ve yolcular kendi maskelerini kendileri getirme zorunlulukları var.

Şimdiden vizesi günler önce ellerine ulaşmış, günlerdir uçuş haberi bekleyen arkadaşlara hayırlı yolculuklar diliyorum. Yolunuz açık olsun🙋🏻‍♀️
Haziran kapıya dayandı. Gözlerimi daha fazla yollarda koyma. Şu haziran ayında bırak ben de gideyim...
Her sene gelicez incir altında midye, dostlar fırınında sabahları çıtır çıtır mis kokulu boyozundan yemeye, alsancakta çizgi roman dükkanlarını alt üst etmeye, tekrar geleceğiz sevgi yoluna,kordonboyuna, asansöre... hem ben Ephesus u bir daha görmeden durabilir miyim?

İzmir'i gözümüzde canlandirdiniz. Hayırlısıyla bı haber gelseydi bu hafta hem ucuslar hemde vize hakkında.

Türkiye içi uçuşlar pazartesi başlıyor Perşembe demişlerdi önceki açıklamada. İnşAllah yurtdışı da 15 nde başlar. Herkes eşine kavusur

Akdemir51

Merhaba  bugün almis olduğumuz duyumlara gore istanbul konsolosluğu bazı  schengen vizelerini göndermiş.   + ı datanin  sitesinde   vize işlemleri kısıtli  olarak devam etmektedir  yazıyor.  Gelen schengen vizelerin basim tarihi 2 ay öncesine ait. Büyük ihtimalle vizeleri basıyorlar ama pasaportu göndermiyorlar diye dusunuyorum.  2 ay önce basmış.oldugun vizeli pasaportu elinde neden tutasinki  ?  Istanbul konsolosluğunu anlamış değilim.   Vize bölümü calismiyor  deniliyor ama  vize işlemleri kısıtli olarak devam etmektedir  diyorlar.   Artık hergun ups bakmaktan hayatımın bir parçası oldu  diyebilirim. Pasaportumu  teslim alayim  ups yi hayatımdan silicem.  Umarım.en kısa sürede gönderirler.    15 haziranda yasakların kalkmasini  umuyoruz.  Vizeleri şimdiden göndermeleri lazim.  Aksi halde ciddi bir yığılma söz  konusu olabilir.  1 hafta 10 güne kalmaz yeni vize  schengen ve ulusal basvurlari  alınmaya başlar diye dusunuyorum  tabiki bu yasaklar ile ilgili kesin karar verilmesi gerekli.  15 haziranda kaldırmayı düşünüyorlar ise bunu 10 gün önceden aciklamalari  lazim. Millet ona göre  plan yapıyor.  14 haziranda diyemezler yarın yasakları kaldiriyoruz  diye çok ciddi bir yığılma olacaktır aksi halde.  Özetle  toparlamak gerekirse  beklemeye devam ediyoruz .  Ama son günler inanıyorum eli kulagindadir.

hamburg26

Alıntı yapılan: Akdemir51 - Haziran 01, 2020, 04:51:20 ÖS
Merhaba  bugün almis olduğumuz duyumlara gore istanbul konsolosluğu bazı  schengen vizelerini göndermiş.   + ı datanin  sitesinde   vize işlemleri kısıtli  olarak devam etmektedir  yazıyor.  Gelen schengen vizelerin basim tarihi 2 ay öncesine ait. Büyük ihtimalle vizeleri basıyorlar ama pasaportu göndermiyorlar diye dusunuyorum.  2 ay önce basmış.oldugun vizeli pasaportu elinde neden tutasinki  ?  Istanbul konsolosluğunu anlamış değilim.   Vize bölümü calismiyor  deniliyor ama  vize işlemleri kısıtli olarak devam etmektedir  diyorlar.   Artık hergun ups bakmaktan hayatımın bir parçası oldu  diyebilirim. Pasaportumu  teslim alayim  ups yi hayatımdan silicem.  Umarım.en kısa sürede gönderirler.    15 haziranda yasakların kalkmasini  umuyoruz.  Vizeleri şimdiden göndermeleri lazim.  Aksi halde ciddi bir yığılma söz  konusu olabilir.  1 hafta 10 güne kalmaz yeni vize  schengen ve ulusal basvurlari  alınmaya başlar diye dusunuyorum  tabiki bu yasaklar ile ilgili kesin karar verilmesi gerekli.  15 haziranda kaldırmayı düşünüyorlar ise bunu 10 gün önceden aciklamalari  lazim. Millet ona göre  plan yapıyor.  14 haziranda diyemezler yarın yasakları kaldiriyoruz  diye çok ciddi bir yığılma olacaktır aksi halde.  Özetle  toparlamak gerekirse  beklemeye devam ediyoruz .  Ama son günler inanıyorum eli kulagindadir.

Merhaba İstanbul konsolosluğu ramazan bayram öncesi bir iki gün hareketlendi bugünkü paskalya bayram tatilleriyle beraber bir haftadır yine durgunlar ama yarın itibariyle hareketlenme olacaktır. Ayın 15 nde aksilik olmazsa inşAllah ucuslar açılacak. Dediğiniz gibi 14 ne kadar bekleyecek halleri yok bu hafta hem konsololuklar hem Almanya dışişleri bakanı bir açıklama yapacaktır

Akdemir51

Thy  basın müşaviri  yahya ÜSTÜN  twitter hesabından yurt dışı uçuşların 18 haziran tarihinde açılacağını belirtmiş. 

Gamişş

Alıntı yapılan: leowoman - Mayıs 30, 2020, 02:28:13 ÖÖ
Merhaba herkese🍾🍾🍾

Bugün araştırdım. Kendi olduğum ildeki sun express şubesini aradım ya oturumun olması lazım yada alman vatandaşı vize olmaz dedi. Ayrıca 3-4 yer yok dedi. Ankara konsolosluğu aradım durumu anlattım gidebilirsiniz kimlik ve pasaport yeterli dedi. Sun express genel müşteri hizmetlerini aradım onada durumu anlattım konsolosluk gidebilirsiniz dediyse gidersiniz dedi. İzmirden aldım bileti 4ne yarın yola çıkacağım hayırlısı artık bakalım. 😏

Alii

Merhaba arkadaslar izmirden bir Haber varmi vizesi gelen veya duyum alan varmi?

Silverfish

Merhaba arkadaşlar.
Vize bekleyen ve bu meşakatli yolda eşlerine kavuşmaya çalışan herkesin Allah yardımcısı olsun ve sevdiğine kavuştursun.
Arkadaşlar benim şu anda size danışacağım konu farklı niye buraya açtım hem o konu hakkında bir argümana rastlamadım ve sitenin en aktif konusu burada geçiyor hem de hepinizin başından geçen A1 sertifikası hakkında.
Pandemi dolayısıyla önceliği bekleyenlere vermişler. 1 temmuza kadar anladığım kadarıyla
Öncelik onlarda buraya kadar tamam anlaşılır bir durum.ama arkadaş sabah 9'da arıyorum(acılış saati) 10.sıradasınız diyor bant kaydı neredeyse 45 dakika bekliyorum ve sıkılıp kapatiyorum. Arkadaşlar sizde de böyle miydi?yani bu kadar zor mu buradan sınav tarihi randevusu almak.yoksa bu pandemiye mi özel bu yığılma olayı?benim bildiğim bir tek Goethe Enstitü yetkili,başka var mı A1 sertifikasını alabileceğim yer?Biz daha sertifika almak için sınav tarihi almaya bu kadar uğraşıyorsak, gerisini düşünemiyorum bile:)
hakikatten sizi anlıyorum ne zorlu süreçlerden geçmişsiniz. arkadaşlar tahmini ben 1 yada 2 ay sonrasına randevuyu alabilir miyim? bu konudaki tecrübelerinizi ve varsa daha kısa yıldan randevu alma tekniklerini benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

hamburg26

Alıntı yapılan: Silverfish - Haziran 03, 2020, 10:34:22 ÖÖ
Merhaba arkadaşlar.
Vize bekleyen ve bu meşakatli yolda eşlerine kavuşmaya çalışan herkesin Allah yardımcısı olsun ve sevdiğine kavuştursun.
Arkadaşlar benim şu anda size danışacağım konu farklı niye buraya açtım hem o konu hakkında bir argümana rastlamadım ve sitenin en aktif konusu burada geçiyor hem de hepinizin başından geçen A1 sertifikası hakkında.
Pandemi dolayısıyla önceliği bekleyenlere vermişler. 1 temmuza kadar anladığım kadarıyla
Öncelik onlarda buraya kadar tamam anlaşılır bir durum.ama arkadaş sabah 9'da arıyorum(acılış saati) 10.sıradasınız diyor bant kaydı neredeyse 45 dakika bekliyorum ve sıkılıp kapatiyorum. Arkadaşlar sizde de böyle miydi?yani bu kadar zor mu buradan sınav tarihi randevusu almak.yoksa bu pandemiye mi özel bu yığılma olayı?benim bildiğim bir tek Goethe Enstitü yetkili,başka var mı A1 sertifikasını alabileceğim yer?Biz daha sertifika almak için sınav tarihi almaya bu kadar uğraşıyorsak, gerisini düşünemiyorum bile:)
hakikatten sizi anlıyorum ne zorlu süreçlerden geçmişsiniz. arkadaşlar tahmini ben 1 yada 2 ay sonrasına randevuyu alabilir miyim? bu konudaki tecrübelerinizi ve varsa daha kısa yıldan randevu alma tekniklerini benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Merhaba

Öncelikle Goethe den kayit olmak bu kadar zor değildi . İllaki 1 ay içerisinde sınava girebilirdin. Fakat şimdi covid herşeyi mahvetti kayıtlar ne kadar çabuk dolar ne zaman sınava girebilirsin sıkı şekilde takip etmelisin.
Goethe dışında osd varmış burdan sertifika alıp vize gorusmesine gidenleri duydum orayida araştırabilirsin.

Vize randevusu ile ilgili gerçekçi konuşayım. Martin 18nden Mayıs sonuna kadar vize randevusu olanlar var bunlara öncelik verildiğini düşünürsek yeni başvuruya sıra gelmesi uzun sürebilir 3 ay sonrasına ancak alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Özetle başvuru ve sonuclanma aşaması derken iyi ihtimalle 6 ay gibi bir süreyi gözden cikart kendini en uzun sureye hazırla işin kısa biterse ne âlâ.