yardım vize için

Başlatan habibanli, Mayıs 11, 2007, 11:55:14 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

clever84

Alıntı yapılan: kadri - Şubat 07, 2008, 07:17:45 ÖS
Selam arkadaşlar benim sorum şu.vize başvurusuna bulunduktan sonra eşimle beni mecburi çagıracaklarmı? Birde eşim Alman vatandaşı şuan çalışmıyor sorun olurmu açaba

Eşin gerçekten almansa çağırırlar eyer türkse çağırmazlar ama en az 5-6 ay beklersın. Senı oyle oyalarlar keske esın ıse gırseydı önce, belkı 1-2 ay daha kısa tutarlardı

gezgin07

slm arkadaşlar.Ben de aynı durumdayım ama henüz vize başvurusunda bulunmadım.Önce bir araştırayım dedim,prosedür nasıl işliyor onu bilmek istedim. Yazdıklarınıza şöyle bir göz attım ve tam olarak bir belirsizlik var,istenilen evraklar olsun,dil bilme zorunluğu olsun veya orda yaşayan eşin maddi durumu konusunda olsun.Ben evrakları tamamlamaya çalışıyorum şimdilik ve sizlere bir kaç sorum oalcak.Öncelikle dil sınavı hakkında;sertifaka zorunluluğu kesin varmı? ( istisnalar varmış bir yerde okudum,üniversite mezunu olmak veya eşinin oturumunun üst derece olması gibi),daha yolun başındayım ve farkındayım bu vize işi çok uğraştıracak beni.Benim biraz olsun almanca bilgim var ve 2 sene önce aldığım almanca sertifakam var bu olayı çözebilirmi onuda merak edyorum ve red edilmekten korkuyorum açıkcası,orda yaşamayı seçiğimize göre bu dili bilmek zorundayız zaten.İkinci sorum; randevu aldım diyelim en fazla 15 gün sonrayamı verirler acaba randevuyu? Üçüncü sorum; ilk defa vize başvurusunda bulunanlar için emniyetten pasaportla ilgili ekstra evrak istiyorlarmı? ilginize tşkler ve kimse sorunlarla karşılaşmasın dileğiyle

ATAAN

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.