Ders 19: Almanca İsmin -e Hali (Dativ Konu Anlatımı)

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 03:09:51 ÖÖ

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AtLantis

Cok tsk ederim herkese saolun

remzi55

tesekkürler ellerinize saglik

pınar yaşar

slm,daha önce kursa gitmiştim inanın burda anladıklarımın %10 bile anlamamıştım çok teşekkür ederim ellerinize saglık tek kelimeyle harika

tan_umut_91

:) çok sağolun güzel hazırlanmış bende çoğul,i ve e hallerinde takılıyorum neyse herkese kolay gelsin hazırlayanlara için Danke Zehr Schön

iboz

guten nacht das site ist viel schön und ıch liebe deutschland und .....

mmeelliiss

pekii susi ye derken nasıl diyebiliriz
örneğin anke susiye kitabı anlattı. ordaki susiye nasıl olcakk

yazyagmuru001

anke hat zum susiye das buch erzählt
(anke sisiye kitabi anlatti)

TEBESSÜM

Ben isvicrede kaliyorum ve 3 ay kursa gittim burdanda faydalniyorum ve gayet güzel hazirlayanlara cok tesekkür ederim:laugh:

black00

cok kolay anlasilabilir ve detayli. DANKESCHÖN!

demir40

Arkadaşlar ne zamandan beri böyle bir site arıyordum, çok beğendim ellerinize sağlık

ozge06

tamda kursta gördümüz konu bu konuyu anlamistim ama sizin sayenizde daha genis bi sekilde anladim cünkü kurstaki öretmenimiz bize almanca der anlattigi icin tam detayini anlayamiyordum ama burda türkce örnekleride görünca tam olarak anladim cook tesekkürler emeginize saglik.... ;) ;) :D :laugh:

seca

ooo süper yaaa arkadaşlar almancaa dersiini anlatmak zor ve sıkıcıdır normalde... gercekten birçok hocadan daha güzel açıklayarak anlatmışsınız... çok teşekkr ederiz

hadi bakalım

ya görünüşe göre herkes anlamış ama ben neden keine Frau keiner Frau oluyorken keine Bank keinen Banken olduğunu anlamadım.yani neden keine, keiner değil de keinen oluyor?cevap için şimdiden teşekkürler...

seca

bak der---dem oluyoo dimi...das---dem oluyoo... buda tamam...die---der oluyor bu da tamam...

der-dem
das-dem
die-der

bide çoğul isimler varya onlarında artikeli die oluyor her zaman.
das kind-die kinder..

hııı işte bu çoğul die artikelleri e haline dönüşürken den +n alıyor.

yani dei  -den oluyor ya.... birde ismin sonuna bir tane "n" harfini konduruyorsun das ist alles ok..

zB.. BİR ÖRNEK VERELİM

DİE KİNDER -çocuklar--------DEN KİNDERN-çocuklara
DİE LEHRER..öğretmenler........DEN LEHRERN...öğretmenlere.

simdilik benmde öğrendiklerim bunlar. tabi daha ince noktaları vardır ama galiba sorunun cevabı bu.yararı olduysa cevabımn sevinirim.

intelligent

e hali konusu karışık ama sizin sayenizde çok kolay .Konuyu çok açık ve anlaşılır anlatmışsınız.Çok saolun.

erenrecep

Çok güzel bir anlatım ama maalesef zor bir konu.

tuğçe_beçıt

hersey için çok teşekkürler arkadaşlar 1 aya kalmazz konuşuruuzz