Parcada bir cumleyi anlamadim....

Başlatan kartal2, Mayıs 23, 2007, 04:27:30 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kartal2

merhaba. asagidaki metinde Sie ist immer noch weg. cumlesini anliyamadim. sie burada neyi gosteriyor. Elternden baskasi olamaz gibi. o zaman da sie sind demek gerekmiyor muydu? tesekkurler.

Am Dienstag habe ich mein Zimmer aufgeraumt.Ich habe vier Stunden telefoniert. Meine Eltern waren ziemlich sauer. Sie ist immer noch weg.

bersem

Eltern basında mein oldugu icin sadece Eltern demiyor basında mein var ve bu tekil sie de bunu kasdedior tekil oldugu icin fiil ist olmus

umarım yardımcı olabilmisimdir  :)

Olympustk

Alıntı yapılan: kartal2 - Mayıs 23, 2007, 04:27:30 ÖS
merhaba. asagidaki metinde Sie ist immer noch weg. cumlesini anliyamadim. sie burada neyi gosteriyor. Elternden baskasi olamaz gibi. o zaman da sie sind demek gerekmiyor muydu? tesekkurler.

Am Dienstag habe ich mein Zimmer aufgeraumt.Ich habe vier Stunden telefoniert. Meine Eltern waren ziemlich sauer. Sie ist immer noch weg.
weg sein : ortalıkta olmamak
immer noch : halâ
Salı günü odamı toparladım. İki saat telefonla konuştum. Anne-babam çok üzgündü. O hala kayıp/ortalıkta yok.
Buradaki "sie" kaybolan bir şeyi ifade ediyor. Ailedeki bireyler bu şeyi bulmaya çalışmış. Ama o hala ortalarda yok. Metnin sadece bu cümlelerden oluşmadığı kesin. Metnin geneline bakmanı tavsiye ederim. Olayı o zaman çözersin.