Ders 22: Almanca İyelik Zamirleri

Başlatan almancax, Mart 27, 2006, 05:53:22 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AtLantis

Cok saolun Gute nacht :D Auf Wiedersehen

clever84

BU KONUYU HAZIRLAYAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN GERÇEKTEN ÇOK MAKBULE GEÇİYORLAR YARIMLARINDAN DOLAYI HERKESE TEşEKKÜRLER.

beyazkurtt

süpersiniz ya vAllahi böyle almanca anlatan bir yer görmedim.iyiki varsiniz

allkann

Ne kadar teşekkür etsem azdır sizlere.Kendimi şanslı buluyorum bu siteyi bulduğuma.Ellerinize sağlık.

ozge06

:D ;Diste simdi tam detayli olarak anladim.anlamistim ama bu kadar kafama girmemisti.yani hitab ettigin seye göre kullaniyoruz.yani örnek.......die schwester.. meine,deine oder ihre schwester.....der vater,,das haus.....sein,unser oder euer vater und haus seklinde oluyor evet en takildigim konu buydu coooooooooookkkkkk tesekkürler anladin :D ;)

Xy.

Örneğin kral benim demek istiyorum.

König meine mi demem lazım ? :)

QUELLE35

şöyle olmaz mı?

Ich bin König..

khoLpa$aLı

xTro

Derslerin devamı gelecek mi ders 23 ne zaman?
merakla dört gözle bekliyoruz...;)

smc-403

temel gramer bilgilerinide sorunsuz atlattım sadece ezberlemesi kaldı :D

berkcan

çok hoş hepinize teşekkür ederim.

MeRiM

Slm bende tesekkur ediyorum, cunki sorular soruluyor ve cevaplari okurken bile aradigimizi bulabiliyoruz yada bildiklerimizi yeniden tekrarliyoruz soru cevap sekli cok guzel ve cok yardim ediyor cok tesekkur ederim emegi gecenlere.

vuslat_

çokkk güzel olmuşş elinize sağlıkkkkkkkkk emeğinize sağlık :)))

(LALEZAR)

Alıntı yapılan: derwisch - Şubat 21, 2007, 03:15:43 ÖS
Alıntı yapılan: gokas61 - Şubat 21, 2007, 02:52:00 ÖS
hee anladım yani sein dediğimizde kime ait olduğunu buluyoruz ama ihren dediğimizde sadece bi arkadaşı varmış onu yanında getircekmiş oluyor diilmi? yani dediğin gibi sein eigenen freund olsaydı doğru olacaktı

"sein" erkekler icin iyelik zamiri...
"ihr" hanimlar icin...
"Ihr" bizim "Siz" dedigimiz ikinci tekil kisi icin nazik bicimli iyelik zamiri...

Diyelim ikimiz konusuyoruz ve Ayse'den bahsediyoruz:
"Ich habe ihren Freund gesehen."  biz sizinle pek iyi tanismadigimiz icin nazik bir ifadeyle "sizin arkadasinizi" diyorum.

Sonra Ayse'yle karsilasiyoruz:
"Frau Ayse, ich habe Ihren Freund gesehen." burada  "Ihren"... Ama dikkat edin büyük yaziliyor. Eger Ayse'yle samimi olsak söyle derdim "deinen Freund"

Yine ben bir baskasiyla karsilasiyorum ve ona sizin arkadasiniz olan Murat'tan bahsederek:
"Ich habe seinen Freund gesehen." diyorum.

Umarim olmustur. Önemli olan arkadasin bir erkege mi, hanima mi, ya da kendisine "siz" diye hitap ettigimiz bir arkadasimiza ya da müdürümüze filan mi ait oldugu...

LG
derwisch

arkadaşım verdiğin bilgiler için çok tşk ederim ama aklıma bişi takildı ..

bayan için sizin(nazik hitapta) Ihre,

ve erkek sizin derken sein kullanılmıyormu??

sizin yazınızda kırmızıyla gösterdiğim gibi ihren Freund ,seinen Freund yazmışsınız bunun nedeni nedir ?

birde bayan sizin derken eure freund kullanabilirmiyiz?

yardımcı olursanız sevinirim..

Garcinia

Temel Alman'ca gramerini oldukca net bir sekilde anlatmışsınız. Güzel bir tekrar oldu. Teşekkür ederim.

mekin2000

Muhrrem Bey selamlar
üye olduktan bu yana dersleri takip ediyorum bunun yanında farklı forum veya sitelere de biraz göz attım, şunu söyleyebilirim ki sizin hazırlamış olduğunuz tüm bu datalar gerçekten çok güzel, çok eğtici ve öğretici. hiç üşenmeden bir çok konuyu bir çok örneklerle anlatmışsınız, gerçekten çok güzel. insan diğerleriyle olan farkı da görünce çok daha iyi anlıyor.

Size çok teşekkür etmenin yanı sıra sizin de yarar sağlayabileceğiniz bir diğer teşekkür şekli de "Allah Razı Olsun" demek  olablir, bu nedenle ben de size tüm içtenliğimle ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN diyorum. Allah gönlünüze göre versin inşAllah. :)
Çok teşekkürler.

MuhaяяeM

Görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için biz teşekkür ederiz :)