PRÄTERITUM (imperfekt) (Gön:Nalan)

Başlatan Editör, Ocak 12, 2006, 01:54:06 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafa40

BIRAZ daha aciklamamali ve biraz fazla örnekli olsa anlamasi daha kolay olacak tesekkür ederim :-[ ???

yücel

Alıntı yapılan: mustafa40 - Haziran 20, 2007, 12:12:56 ÖS
BIRAZ daha aciklamamali ve biraz fazla örnekli olsa anlamasi daha kolay olacak tesekkür ederim :-[ ???

selam,

neyi tam anlayamadin yardimci olmaya calisalim...

mustafa40

Gecmis zamanlari özellikle ´´di´ gecmis zaman örnekleri cogaltirmisiniz lütfen  tesekkürler ::)fiiler degisimemi ugruyor hepsimi cümlede kulanilirken

mustafa40

imperfekte bütün fiiler degisiyomu yazilisi okunusu nasil oluyor teskkürler :embarassed:

yücel

Alıntı yapılan: mustafa40 - Haziran 21, 2007, 10:05:16 ÖÖ
imperfekte bütün fiiler degisiyomu yazilisi okunusu nasil oluyor teskkürler :embarassed:

Evet bütün fiiller Präteritum (imperfekt) da degisiklige ugrarlar. Dolayisiyla yazilislari ve okunuslari farkli olur tabiki...

Örnegin :   .......................................   kommen       fiili,

Präsens ( simdiki Zaman )                               - kommen             Ör: Ich komme               - Geliyorum
Präteritum / Imperfekt ( Gecmis zaman )   - kam                     Ör: Ich kam                      - Geldim
Perfekt ( yakin gecmis zaman)                      - ist gekommen   Ör: Ich bin gekommen     - Geldim

Bilmem anlatabildim mi?

yücel

Alıntı yapılan: mustafa40 - Haziran 21, 2007, 09:49:11 ÖÖ
Gecmis zamanlari özellikle ´´di´ gecmis zaman örnekleri cogaltirmisiniz lütfen  tesekkürler ::)fiiler degisimemi ugruyor hepsimi cümlede kulanilirken

Selam Dostum,

Präteritum diye arama yaparsan konu hakkinda bir cok konu bulabilirsin. Ama ben sana bir tanesini vereyim, bak , takildigin nokta olursa, yardim eden arkadaslar cikabilir...

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=1681.msg8842#msg8842

K_utSAL_

arkadaslar ben size bu konuda aciklama isterim präteritum ve perfekt zaman arasinda malesef sizin bildiginiz gibi fark yok degil fark var ama bunu anlamak icin almanca konusan bir irkin icinde yasiyor olmaniz lazim evet türkceye cevirirsek ayni gibi ama fark su :
ich kam dediginiz zaman ben biraz önce geldim yani olay cok yakin bir zamanda yasinmistir
ich bin gekommen  desek ben geldim ama cok yakin bir zaman degil türkcedeki dili gecmis zaman denk gelir
ich war gekommen dediniz zaman ise ben cok önceden gelmistim  türkcedeki dili gecmis zamanin hikayesine denk gelir saygilar..

osmanyılmaz20

SANA şÖYLE YARDIMCI OLABİLİRİM ALMANCA DİLİNDEKİ GECMş ZAMANLARDA YANİ PRATERİTUM YAZI DİLİ OLARAK BİLİNİR (GAZETE,DERGİ, VS...)
PERFEKT İSE KONUSMA DİLİ OLARAK BİLİNİR İNSANLAR ARASI GECEN DİALOGLARDA KULLANILIR.
KAFANI KARISTIRMAK İSTEMYORM HER İKİ GECMİş ZAMANDA AYNI YOLA CIKIYO ANLAMLARI AYNI YANİİ...
ich ging....gittim
ich bin gegangen.....gittim

eger anlamadıysan daha kapsamlı anlatabilirim...

fbsahin

jugokopat

Bakin arkadaslar bunlar normal düzeydeki konular.. Ileride cok daha agirlari gelecek..
Böyle cümle mi olur böyle cümle mi kurulur diyeceksiniz.. 2-3 fiili göreceksiniz ayni cümlede (yardimci fiil haric).
Ama sonuna kadar devam edin ;)
konulari düzenli ilerleyip devam ettikce önceki konulari kavriyorsunuz...
Herkese iyi calismalar ümidinizi kaybetmeyin..
unregelemäsig leri ezberleyin gerisi düzenli zaten ;)
200 tane falan war toplam.. on binlercenin icinde hicte cok degil cokmus demeyin... ;)

Konuyu anlatan arkadasa da cok tesekkürler..

talay68

bu konuda yani fiillerin prateritum ve perfekt deki hallerini ögrenmek isterseniz almanca bilgi bankası bölümündeki düzensiz fiillere bakabilirsiniz

şevval su

sudee_

Slm aslinda perfekt ve präteritum cumlere baktiginiz zaman cokda kafa karistirici olmadigini goreceksiniz kolay gelsin

sayilmaz

Alıntı yapılan: jugokopat - Ağustos 20, 2008, 10:26:47 ÖS...........
unregelemäsig leri ezberleyin gerisi düzenli zaten ;)
200 tane falan war toplam.. on binlercenin icinde hicte cok degil cokmus demeyin... ;)

Konuyu anlatan arkadasa da cok tesekkürler..

arkadaşlar benimde almanca bilgim çok az ama
arkadaşımızın söylediklerine katılıyorum
günde 6-7 adet düzensiz fiil ezberlediğinizde  bir ay içinde (zamana yayarak) düzensiz fiilleri çok kolay ezberlersiniz...aksi halde sırtınızda bir kambur olarak kalıyor...
şekil 1A=ben yaşadım :) byby:)