Almanca dil sinavi(DSH)

Başlatan zegroz, Mayıs 05, 2006, 09:17:51 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zegroz

örnek sinav... üniversiteye giris icin bir sart.. 3 seviyeden olusuyor DHS-1 yüksek okullar icin DHS-2 Uni DHS-3 en iyi derecesi yani 1=orta 2=iyi 3=süper
5 bölüm:
1. Hörverstehen
    Text (pdf-Datei)
    Aufgabenblatt (pdf-Datei)
2. Leseverstehen
    Text (pdf-Datei)
3. Textproduktion
4. Wissenschaftliche Strukturen
5. (bölüm sözlü mülakat)
https://www.sz.tu-bs.de/pruefungen-und-zertifikate/dsh/musterpruefung/

aksoh

peki bu sınav  ne kadr zor acaba ??
yani kaç aylık bi çalışmanın ürünü oalrak geçilebilir...

KelebekGibi

zegros sayfa acilmiyo yaa,hata verdi bende.Bende bakacaktim ne derecede bir sinavmis diye..

derwisch

selam,

arkadaslar farkli bir web adresi önerebilir miyim...

"https://www.uni-saarland.de/sonstige/studienkolleg/dsh_bsp.htm"

ben bizzat denedim, kontol etim. güzel bi seyyyy... ;)

istanbul1985

zegroz

Buyrun arkadaslar yeni birkac  tane daha,

https://wwwalt.uni-wuerzburg.de/zsm/Downloads/DSH_Musterpruefung.pdf

https://www.uni-kassel.de/sprz/deu_lernen/dsh/mp_dsh/dsh/HVText.pdf

yukardakinide degistirdim calisiyor..

zegroz

yukardaki soru icinde, bu sinavi basarmak icin en az bir sene gerekiyor.. (en azindan ben 10 aylik bir kursla sifirdan basardim)
iyi sanslar...

delfina

arkadasim nasil bir kurs yaptin da bu testi basardin ya,bende 6 aylik bir dil kursu yaptim ve uzun zamandirda bu dil uzerine calisiyorum ama hic gozum kesmedi...calisma tarzindan biraz bahsedebilirmisin  selamlar

yücel

zegroz

merhaba,

benim gittigim kurs, bir dil okulunun verdigiydi.. gercekten güzel bir tarzlari vardi. kursa 3 tane kitaplari ve bu kitaplarin örneklerle pekistirilmis 3 tane yardimci kitaplari vardi.. günde en az 3 saat calistim, hergün ögrendigim kelimeleri kartlara yazip bos zamanlarimda onlari ezberledim.. ve bol bol makaleler okuman lazim( bu sinavla ilgili olan)..

simdide informatik(bilgisayar mühendisligi)  okuyorum..

yardimci olabilecegim konular olursa yardimci olurum, bol sanslar...

delfina

sagol zegros tabiki sorularim olacak simdiden tesekkur ederim.selam

k@r@h@n

https://www.dsh-termin.de/11.php?id=1

Arkadaslar bu yukaridaki adresten, Dsh sinavlarinin, ne zaman ve nerede yapilacaklarina dair bilgilere ulasabilir, ve bu sinav örneklerini (Herunterladen) kismindan indirebilirsiniz..

Kolay gelsin..Iyi calismalar..

mcrsuleyman

warum

moncici

Alıntı yapılan: zegroz - Nisan 07, 2007, 09:06:22 ÖS
merhaba,

benim gittigim kurs, bir dil okulunun verdigiydi.. gercekten güzel bir tarzlari vardi. kursa 3 tane kitaplari ve bu kitaplarin örneklerle pekistirilmis 3 tane yardimci kitaplari vardi.. günde en az 3 saat calistim, hergün ögrendigim kelimeleri kartlara yazip bos zamanlarimda onlari ezberledim.. ve bol bol makaleler okuman lazim( bu sinavla ilgili olan)..

simdide informatik(bilgisayar mühendisligi)  okuyorum..

yardimci olabilecegim konular olursa yardimci olurum, bol sanslar...
[/quot

merhaba..ben 2 yıldır Almanya da yaşıyorum..ve yaklaşık 5 aydır VHSde yani dil okulunda okuyorum..ama çocuğum olduğu için galiba biraz da tembellik den öğrenemediğimi yada çalışamadığımı düşünüyorum..kimi zaman oluyor herşey aklımda süper kimi zaman da en kolay şeyleri bile unutmuş oluyorum..bana ne yapmam gerektiği konusunda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..çünkü başarmak istiyorum..!

3,14

--> DSH

Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang ausländischer Studienbewerber

In der „Deutschen Sprachprüfung für den Hochschulzugang ausländischer Studienbewerber“ (DSH) weisen ausländische Studienbewerberinnen und –bewerber ausreichende Deutschkenntnisse nach, um ihr geplantes Fachstudium an einer deutschen Hochschule aufzunehmen und erfolgreich abzuschließen. Die Hochschule Darmstadt bietet seit dem Wintersemester 98/99 die Abnahme der DSH an. Die Prüfung besteht aus einem schriftlichen und einem mündlichen Teil. Der schriftliche Teil gliedert sich in folgende Abschnitte:

a) Verstehen und Bearbeiten eines Lesetextes
b) Verstehen und Bearbeiten wissenschaftssprachlicher Strukturen (Grammatik)
c) Verstehen und Bearbeiten eines Hörtextes
d) Vorgabenorientierte Textproduktion

Im Anschluss an die schriftliche Prüfung findet die mündliche Prüfung statt, in der die sprachliche Kommunikationsfähigkeit im Mittelpunkt steht.

DSH-Musterklausur-Hochschule Darmstadt Leseverstehen
DSH-Musterklausur-Hochschule Darmstadt Hörverstehen
DSH-Musterklausur-Hochschule Darmstadt Wissenschaftsprachliche Strukuren
DSH-Musterklausur-Hochschule Darmstadt Textproduktion
Grafik zur Textproduktion "Treibhausgase"

somebig

Arkadaslar sifirdan baslayipta bu sinavi gecenin ben elinden opeyim harbiden cok zor  amaaaaa bunu yazanda insan ve bizim o insandan hic bir farkimiz yokkk ama neden olmuyorr....... Arastirdim neden olmuyor diye insani basaridan eden tek seyin (ATALETSIZLIK) yani eylemsizlik diye lanet bi sey oldugunu ogrendim insan ataletini yendigi zaman basariya ulasma olasiligi % 100 bakin kucuk bi ornek : mesela ben bu almancayi ogrenmek universitede okumak istiyorum ok. neden okumak istedigimi biliyorum , almancayi neden ogrenmek istedigimi biliyorum . nasil ogrenecegimi biliyorum , ogrendigim zaman ne elde edecegimi biliyorum , ogrenmedigimde ne olacagini biliyorum , ogrenmenin kolay oldugunu yani bi sekilde ogrenecegimide biliyorum amaaaaaaaa gel gelelim ogrenemiyorum arkadaslar beni ve sizleri engelleyen bu lanet ATELETSIZLIK-EYLEMSIZLIK  arkadaslar bu eylemsizlik bizden guclu olamaz gelin onu yenelim basaralim mukafatimizi alalim saygilar ....