kim bilecek

Başlatan schwartz, Eylül 04, 2007, 05:52:49 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

schwartz

İş Başvurusu

şirketin insan kaynakları yöneticisi, iş başvurusuna gelen adaylara bir soru sormuş;
“Sorunun doğru cevabı yok, vereceğiniz cevap sizi tanımamızda etkili olacak. Karanlık, yağmurlu bir gece, yağmur yağıyor, fırtına var, gök gürlüyor ve siz sabaha karşı iki sularında yalnız ve ıssız bir yolda araba kullanıyorsunuz. Araba iki kişilik. Biraz ilerde otobüs durağında üç kişi bekliyor. Birincisi doktor, daha önce hayatınızı kurtarmış. İkinci kişi, çok yaşlı ve hasta. Soğuktan ölmek üzere. Üçüncüsü, aşık olduğunuz ve bugüne kadar söyleme fırsatı bulamadığınız kişi. Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişiye yer var. Böyle bir durumda ne yapardınız?”

(bir kisi ise aliniyor ve sizce o kisinin dogru cevabi nedir?)

yücel

QUELLE35

Bu bir iş başvurusu olduğu için cevabım doktor olur du .Duygularımla karar verirsem ikinci kişi ;D

Sonsuzluk Yolcusu

Bence  de 2. numara olani alirdim.

MuhaяяeM

Ben arabadan insem, direksiyona doktor geçse diyecem ama, birincisi doktorda ehliyet var mı, ikincisi arabadan inmek serbest mi?

nisanur

2.yi alırdım tabiki yazık

QUELLE35

arkadaşlar bu bir iş görüşmesi sorusu değil mi?İş başvurularında duygusal cevapların
tercih edileceğini sanmıyorum ,yanılıyor muyum?

berkantt35

bunun cevabı şöyle olabilir : arabayı doktora verip hasta adamı alıp gider ve hayat kurtarır bu durumda doktorada yağmurlu bir havada iyilik etmiş olurum .bende bayan la kalır sıcak bir yere giderim  bence boyle

gökkuşağı

2. kişiyi alırdım ,doktorun görevi hayat kurtarmak benim hayatımı kurtarmış olabilir ama orada durumu kötü olan kişi 2.kişi.

toricelli

2. şahsın çok hasta olduğu söyleniyor. Otobüs beklediklerine göre oraya arabayla gelmemişler. Çünkü arabaları olsaydı içinde oturur veya arabayla giderlerdi. O halde bu kişiler durağa yürüyerek geldiler. Hasta ve yaşlı bir kişide çok uzaktan yürüyerek gelemiyeceğine göre kaldıkları yer yakın olmalı. Yani ben hastayı arabayla evine geri götürürken diğerleri yürüyerek hastanın evine gelebilirler.

Gece sabaha karşı saat ikide otobüs geçiyorsa oldukça medeni bir ülkede yaşıyor olmalılar. Böyle bir ülkede hastanın veya doktorun evden telefonla ambülans çağırması gerekirdi.

Bütün bunları yok sayarsak, doktor hasta ile ilgilenebilir ve ben üçüncü şahsı alırım.

Veya çalışkan ve işine bağlı biri olarak gece sabaha karşı ıssız yerlerde işim olmaz. Her akşam düzenli bir şekilde erkenden yattığım için böyle bir durumla karşılaşmam olanaksızdır.

Veya arabam iki kişilikte olsa, dururken dört kişi içine sığışabilir, orada otobüsü bekleyebiliriz.

LLG   

QUELLE35

Toricelli tebrik ederim mantıklı ayrıntılı ve çok güzel bir cevap.Cevabın ne kadar ayrıntılı düşündüğünü gösteriyor.

toricelli

Quelle35, teşekkür ederim,
Ama buna rağmen doğru cevabın ne olduğunu henüz bilemiyoruz.

Selamlar,   

QUELLE35

Doğru cevap yok zaten arkadaşım  selamlar.

yücel

schwartz dostun,
sordugun sorunun cevabini verde bakalim cevaba en yakin kimmis....
yoksa konu kabak tadi vermeye basladi...

schwartz

cevaba en yakin ulasan kisi muharrem arkadasimiz kutlarim onu

cevap:araba iki kisilik arabayi doktora veririm benim hayatimi kurtardigi gibi yasli adaminda hayatini kuratara bilir ben ise otobus duraginda kalir hic askimi solemedigim bayana yada erkege askimi ilan ederdim orda ve birlikte otobusu beklerdik

MuhaяяeM

İşte bu..
İş başvurumuz kabul edildiyse benim yeni mesleğim nedir o halde?  :D

schwartz

halkla iliskiler diyelim ;)