Almanya'ya Aile Birleşimi icin Gidecek Olanların Dikkatine!!

Başlatan gurkanf, Eylül 21, 2007, 12:40:17 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sevval

Alıntı yapılan: ozlemin - Şubat 25, 2008, 05:50:30 ÖS
Benimde vardı sertifikam tömerden ama kabul etmiyorlar.Goethenin sınavına girmek zorunlu imiş
Bisi degil. Ama hic bi zamanan karamsarliga dusmeyin :-[ ;)

gezgin07

Bir sorum daha olacak;
AİLE BİRLEşİMİ: Aile birleşimi (Alman veya Almanya’da yaşayan bir yabancı eş ile) konusunda her iki eş için prensip olarak asgari 18 yaş sιnιrι geçerli olmaktadιr. Böylece erken yaşta zorla evlendirilmiş kadιn ve genç kιzlarιn Almanya’ya gelmelerinin engellenmesi amaçlanmaktadιr. Bununla birlikte bundan sonra, özellikle aile birleşimi çerçevesinde ülkeye gelecek olan kadınların Almanya’da uyum süreçlerini kolaylaştırmak için, Almanya’ya giriş yapmadan önce basit Almanca dil bilgilerinin kanıtlanması gerekmektedir. Beklenen en basit seviyede Almanca bilgileri, örneğin “Eğitim durumunuz nedir?” veya “Bu aralar çalışıyor musunuz”? gibi sorulara cevap verebilmek gibi. Uyum gereksinimleri belirgin bir şekilde az olan yabancılar, dil bilgilerini kanıtlama zorunluluğundan muaf tutulurlar. Bu, örneğin üniversite ve yüksek okul diploması olan kişiler için geçerlidir. Mülteci statüsüne sahip kişiler, Avrupa Birliği vatandaşlarι ve Almanya’ya daha önce de vizesiz giriş yapabilen yabancιlarιn eşleri için bazι istisnalar geçerlidir. Alman vatandaşι olan bir eşle yapιlan aile birleşiminde de belirli şartlar altιnda kendi geçimi sağlama şartı aranabilir.

şeklinde kosolosluğa ait bir yazı okudum.Bu dil bilme şartı sadece bayanlarımı kapsıyor ve üniversite mezunu olmak bu işi çözüyormu?

ozlemin

Sevval arkadaşım sağol desteğin için ama ben girdim sınava 83 ile kazanmışım,vize başvurumuda yaptım,şimdi tek gereken şey sabır...

wersader

Arkadaşlar ben A1 sertifikasını aldım ve nişanlım Almanyada alman vatandaşı nikahı orada yapacağız ...
ama nasıl yaapcağız valla hiç bilmiyorum..
bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yani ben burdan Almanyaya gidip niaşnlımla Almanyada resmi nikah yapacağım bunun nasıl olduğunu bilen varsa lütfen bildiklerini benimle paylaşşsın...
şimdiden çok çok teşekkürler ederim..

sevval

Alıntı yapılan: ozlemin - Şubat 26, 2008, 11:19:13 ÖS
Sevval arkadaşım sağol desteğin için ama ben girdim sınava 83 ile kazanmışım,vize başvurumuda yaptım,şimdi tek gereken şey sabır...
Öncelikle tebrikler sinavi basariyla gecdigin icin. Evet haklisin simdi sabirla beklemen lazim. insAllah güzel haberler alirsin. :angel: :D

as

Alıntı yapılan: wersader - Şubat 29, 2008, 02:31:35 ÖS
Arkadaşlar ben A1 sertifikasını aldım ve nişanlım Almanyada alman vatandaşı nikahı orada yapacağız ...
ama nasıl yaapcağız valla hiç bilmiyorum..
bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yani ben burdan Almanyaya gidip niaşnlımla Almanyada resmi nikah yapacağım bunun nasıl olduğunu bilen varsa lütfen bildiklerini benimle paylaşşsın...
şimdiden çok çok teşekkürler ederim..

arkadaşım bende nikahı almanyada yapacagım şuan vizeye başvurdum bekliyorum.sormak istediklerini sor elimden geldigi kadar yanıtlamaya calışırım

mertdost

sevgili dostlar  bende  suan kurstayim 2.kur  korkulacak hiç bir sey yok  kulaktan dolma bilgilerle  kafaniz  karisip  üzülmeyin //  ögretmenler  hepsi harika  çok güzel ögretiyorlar  iyiligimiz için//  bizlerde  caba vermeli   verileni almaliyiz//  mademki eslerimize kavusacagiz  mücadeleden yılmamaliyiz//  bu ayın  21 de    bizim sinav baslayacak  çok eglenceli   kendinize olan güveni  kaybetmeyinn  sevgiler  saygilar 

05umut

arkadaşlar ben umut t.dağlıyım ben de  gastelerde   bi  yazı okudum viler falan kalkıyormuş  ama  sadece   aile  birleşimi iiçin gidenler için   mesala ben evlenipte  gidecem bana  hiç bişey sormuyorlar sadece eşin çalışsın ve  sana   bi davetiye  yolasın ozmana  çok rahatlıkla  gidebiliyormuşun bilemem  siz   duydunuzmu? açaba  ALLAH HERKEZİN YARDIMCISI OLSUN

05umut

ozlemin   SENİN İşİN  BİTMİ ADş   YÜRÜ ALMAYA  SENİ BEKLİYOR   ALLAH  YOLUNU AÇIK ETSİN  MUTLULUKLAR 

ozlemin

Umut çok sağol iyi dileklerin için.Benim ilk başvurum red edldi.Bu ikinci başvurum inşAllah bu sefer sorun çıkmaz

pirat

Arkadaslar istanbuldaki konsooslugun internet sitesinde deneme sinavi sorulari var kendinizi test etmeniz icin.Ama hic Almanca bilmeyenler icin tabiki zor,yani kursa gitmeden basarmak zor,ama orta seviyede Almancasi olanlar icin tabiki basit bir test

pirat

Arkadaslar bu vize konusuna gelince vize mize kalkmaz Almanya ya buna inanmayin,Turkiye yillardir Avrupa birligine aliniyor biliyorsunuz bunu gibi birsey,bir Turk vatandasi Alman hukumetine dava acacakmista,kazanacakmista falan filan okadar gucu varsa zaten Almanya vizesi alir bu adam yahu komik haberler bunlar

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: gezgin07 - Şubat 26, 2008, 05:40:16 ÖS
Bir sorum daha olacak;
AİLE BİRLEşİMİ: Aile birleşimi (Alman veya Almanya’da yaşayan bir yabancı eş ile) konusunda her iki eş için prensip olarak asgari 18 yaş sιnιrι geçerli olmaktadιr. Böylece erken yaşta zorla evlendirilmiş kadιn ve genç kιzlarιn Almanya’ya gelmelerinin engellenmesi amaçlanmaktadιr. Bununla birlikte bundan sonra, özellikle aile birleşimi çerçevesinde ülkeye gelecek olan kadınların Almanya’da uyum süreçlerini kolaylaştırmak için, Almanya’ya giriş yapmadan önce basit Almanca dil bilgilerinin kanıtlanması gerekmektedir. Beklenen en basit seviyede Almanca bilgileri, örneğin “Eğitim durumunuz nedir?” veya “Bu aralar çalışıyor musunuz”? gibi sorulara cevap verebilmek gibi. Uyum gereksinimleri belirgin bir şekilde az olan yabancılar, dil bilgilerini kanıtlama zorunluluğundan muaf tutulurlar. Bu, örneğin üniversite ve yüksek okul diploması olan kişiler için geçerlidir. Mülteci statüsüne sahip kişiler, Avrupa Birliği vatandaşlarι ve Almanya’ya daha önce de vizesiz giriş yapabilen yabancιlarιn eşleri için bazι istisnalar geçerlidir. Alman vatandaşι olan bir eşle yapιlan aile birleşiminde de belirli şartlar altιnda kendi geçimi sağlama şartı aranabilir.

şeklinde kosolosluğa ait bir yazı okudum.Bu dil bilme şartı sadece bayanlarımı kapsıyor ve üniversite mezunu olmak bu işi çözüyormu?
merhaba gezgin07 .... bende üniversite mezunuyum ama hayır ister ol yada olma sınava girmen gerekiyor. bende girdimm....

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: gezgin07 - Şubat 25, 2008, 05:12:29 ÖS
slm arkadaşlar genelde vize başvurusu yapanlar veya sonuç bekleyenler yazmışlar.Ben de aynı durumdayım ama henüz vize başvurusunda bulunmadım.Önce bir araştırayım dedim,prosedür nasıl işliyor onu bilmek istedim. Yazdıklarınıza şöyle bir göz attım ve tam olarak bir belirsizlik var,istenilen evraklar olsun,dil bilme zorunluğu olsun veya orda yaşayan eşin maddi durumu konusunda olsun.Ben evrakları tamamlamaya çalışıyorum şimdilik ve sizlere bir kaç sorum oalcak.Öncelikle dil sınavı hakkında;sertifaka zorunluluğu kesin varmı? ( istisnalar varmış bir yerde okudum,üniversite mezunu olmak veya eşinin oturumunun üst derece olması gibi),daha yolun başındayım ve farkındayım bu vize işi çok uğraştıracak beni.Benim biraz olsun almanca bilgim var ve 2 sene önce aldığım almanca sertifakam var bu olayı çözebilirmi onuda merak edyorum ve red edilmekten korkuyorum açıkcası.İkinci sorum; randevu aldım diyelim en fazla 15 gün sonrayamı verirler acaba randevuyu? Üçüncü sorum; ilk defa vize başvurusunda bulunanlar için emniyetten pasaportla ilgili ekstra evrak istiyorlarmı? ilginize tşkler ve kimse sorunlarla karşılaşmasın dileğiyle
merhaba gezgin07. bildiklerim doğrultusunda sana yardımcı olayım. ilk başta önceden sertifika aldım diyorsun. bu sertifika eğerki normal bir halk eğitimin sertifikasıysa yani göthee nin kendi yapmış olduğu sınav sertifikası deilse kabul etmiyorlar.  ama diyorsunki biliyorum ben vize başvuru sırasında bikaç arkadaşlarda girmemiş bu sınava baya soru sordular arkadaşları baya terlettiler. çünkü seni ölçüyorlar zor soru soruyorlar ve bilmediğin anda gönderiyorlar seni olmadı sertifaika alman lazım diye. ama elinde bu göthee nin sertifikası olmuş olsa almanca bile sormuyorlar. nede olsa bu vatandaş bu sınavı geçmiş biliyordur diye. yani bana sormadılar. diğier bir konu ise bende üniversite mezunuyum ama kabul etmediler ve girmek zorunda kaldım. üniversite mezunu olup olmadığına bakmıyorlar bile.  pasaport meselesine gelince bende ilk defa vizeye başvurduğum için emniyetten çıkardım fazla uzun sürmüo zaten. getirmen gereken evrakları zaten konsolosluktan randevu aldığında memur söylüyor sana yada internettende temin edebilirsin. ama sakın eksik getirme geri gönderiyorlar.  neyse hadi  bakalım hayırlısı... umarım yardımcı olmuşumdur....

monarch

specific bende vizeye başvurdum bendende sadece a1 sertifikası istediler bende 2 ci başvurmamda verdim içeri sertifikayı ve beni almanca konuşturmadılar ok gidebilrisin dediler okadar

gezgin07

teşkürler  duygu yardımcı olduğun için bugün yarın randevu alacağım hayırlısı artık.

tecrübeli

slm arkadaşlar biraz almanca biliyorsanız öz güveninizle birlikte konsolosluğa başvurun boşuna zaman kaybetmeyin ve almanca için istekli olduğunuzu gösterin.ben öyle yaptım ve nisan ayında başvurdum önce a1 istediler ama bakın ben derdimi anlatabiliyorum falan dedim sonunda kabul ettiler.şimdi kağıtlarımın kopisi gitmiş almanyaya asılların gitmesini bekliyoruz.kopilerinde yani giden evraklarda ise a1 testi gerekli diye yazmıyormuş.önemli olan sizin gayret gösterdiğinizi konsoloslukta ispar edip görevli türkçe konuşsa bile siz elinizden geldiği kadar almanca konuşmaya çalışın işin aslı bu.tabiki sertifikanın olması iyi bişey ama şansınızıda denemeyi unutmayın bişey kaybetmezsiniz ve tecrübe kazanmış olursunuz.