Almanca A1 Aile Birleşimi Sınavına Girenlerin Tecrübeleri

Başlatan mavigece, Kasım 07, 2007, 06:48:03 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SEYHAN69

dün sınava girdim.hiç heycanım yoktu.gayet rahattım.öğretmenler gayet ilgili ve güleryüzlüydüler.büyük umutlarla gittiğim sınavım sınav anında kabusa dönüştü.kimsenin moralini bozmak istemezdim ama lesen bölümü çok zordu.2 ay kurs aldım ve elimde bir çok döküman var.Gethenın kurs kıtapcıgı dahil.ama lesen bölümünde o kadar cok çalışmama ragmen o kadar farklı sorular ve farklı kelimeler vardıkı.yanıtları bırbırınden ayırabılmek cok zordu.hiç o hotel farklılıgı yada internetten alış veriş yapabilmek ıcın yada resturanda gecen konular yoktu.tamamen farklıydı.hatta şüpheye düştüm yanlış sınava kayd oldumda yanlısmı gırıyorum dıye.
mail konumsa
Arbeitstelle:
Bir haftadır yeni bir işiniz var.siz arkadasınız David'e bir mail yazacaksınız.
ARBEİT...... Seit wann?
Kollegen?
Aufgaben?
tabi bir biirbirine benzer yaklasık 20,30 mail görmüştüm.ama hiç buna rastlamamıstım.Arbeitstelleyi çözmem baya bir zamanımı aldı.tam olarak anlamadıgım için doğrulugundan emin değilim.

Lieber David,
Wie geht es dir?İch habe eine woche eine neue Arbeit.İch arbeite von 08,00 bis 06,00 Uhr.İch habe viele kollegen und soll ich viele Aufgaben machen.Bitte rufe ich mich.
bis dann
mit freındlich grüssen
deine freundın ......

diyerek uydurdum tabi.çünkü anlıyamamıştım.en iyi oldugum konu lesen ve mail yazmaydı aslında.neyse sakın sprechenden korkmayın hem çok basit hemde yardımcı oluyorlar.eğerki cevap veremedıysen öğretmen eliyle izah ederek hatırlatmaya çalışıyordu benım gurubumdakilere.
Benim ilk sınavımdı ama gelenler çoğu 3 yada 4. sınav.onlar daha şok içindelerdi.gittikçe daha zorlaşmış dıye.sınavdan memnun olanlar 2 yada 3 dü ve inanamadım duyduklarıma.Alman kitabevınde kurs alıyorlarmıs ve orda bır yurt varmış orda kalıyorlarmıs.bir gün önce hocaları 8 tane mail vermiş bunlardan biri kesin çıkacak diye.ve 8. mail çıkmış.leseni çerez gibi yapmışlar.
Size tavsiyem sınavınıza henz vaktınız varsa Ankarada Alman kitabevının hazırladıgı alıştırma kıtaplarını alın yada kursa para harcıycakssanız maddi durumunuzu ayarlayıp direk oraya gıdın ordan alın.1 aylık kurs veriyolarmış ve zehir gibiler.yanlız sunuda duydum öğrencılerınden goetheyle bağlantıları varmış bir şekilde.

arkadaslar biri mailime bakıp yorum yaparsa çok sevınıırm.şimdi bunalımdayım yanlısmı sayılıyor doğrumu anlıyamadım.yazanlarda benımkınden pekde farklı yazmamışlar.

birde formum çok kazıktı resmen.
bundan sonra daha neye çalışabılırım nasıl çalışabılırım diye düşünüyorum.sonucum gelsin biraz ara verip Ankaraya giderim sanırım.çünkü adamların çalıştırdıgı kızlar tam puan bekliyorlar.şaka gibi değilmi.

başarılar.

gungor99

arkadaşım ben gungor  bana emailde atabilirsin bertugdalan@yahoo.com ben ayın 19 da  teste  girdim geçen gün yani inannın  en kolayı  sözlü en zor olan  herkesin zorlandığı hören und schreiben ve  mektup konusu şuydu februarda  iznim var reise biroya  yaz email  yer  ismi unuttum ilçe yazıyo  ve  soru  1   adress hotel   2  urlaub in februar  3   infornationen sehenwürt görülcek yerler  wetter ve kış sporları hakkında  bilgi almanı istiyolar

SEYHAN69

puanlamalar hakkında nerden bilgi alabilirim.bana link yollıyabılır mısınız?bulamadım çünkü kendim.en azından tahmınen ortalama  ne kadar puanım merak ediyorum.

SEYHAN69

talay68

yardımcı olmayı çok isterdim seyhan kendi adıma söylüyorum ben de sınava girdim ama bizim sınavımız çok farklı ben avusturya integration fonunun hazırladıgı sınava girdim benim de sınav puanlamaları hakkında merak ettiklerim var
ben de hören bölümünde zorlanmıştım
inşAllah başarılı olmuşsundur... :)

fmk

ARBEİT...... Seit wann?
Kollegen?
Aufgaben?
tabi bir biirbirine benzer yaklasık 20,30 mail görmüştüm.ama hiç buna rastlamamıstım.Arbeitstelleyi çözmem baya bir zamanımı aldı.tam olarak anlamadıgım için doğrulugundan emin değilim.

Lieber David,
Wie geht es dir?İch habe eine woche eine neue Arbeit.İch arbeite von 08,00 bis 06,00 Uhr.İch habe viele kollegen und soll ich viele Aufgaben machen.Bitte rufe ich mich.
bis dann
mit freındlich grüssen
deine freundın ......

Seyhan69 mektupun hic de kötü degil bunu cok samimiyim. Mektup konusunu anlamdigini söylüyorsun ama mektupu yazmisin

mit freundlichen grüssen /deine freundin... "mit freundlichen grüssen" daha resmi mektuplarda kulaniliyor deine freundin demen yeterliyi ama bunun sana arti puan getirecegini sanmiyorum. Sinavin kriterlerini bilmiyorum ama mektupun gayet basarili.

SEYHAN69

işin doğrusu sınavda moralim bozulunca yazmış olmak için yazdım.lesen bölümü okadar karışıkdıki en umutlu oldugum bölümde zorlanınca mail konusu bır türlü çözemedim.yani sınavda uzun uzun metinleri koymuslar ve doğrumu yanlısmı soruyorlar.tamam ama tercüme et cevap ver zaman çok az geldi bana.bu maili yazarken sadece ikinci cümleye göre cevap vermeye çalıştım.moral verdiğin için saol bakalım onlarda böyle düsüncekmi.

ahmetpamuk

arkadaslar benım sınava hazırlandıgım zaman bızım ılce de halk egıtımın verdıgı bı ucretsız kurs vardı oraya gıttım hafta sonu 2 gun gunde 4 saat benım le bırlıkte gelen akadaslar il 1 satlık yol da ozel kursa gıttıler ve hafta sonuda  ilçe de kı ucretsız kursa gıdıyolardı benımle beraer neyse sınava gırdık sadece ben kazandım önemlı olan ıstemek.ayrıca ogretmenımızın verdıgı bı formul vardı mektupta sadece oyle yaptım ve 73 puan aldım mektun konusunu anlamssanız bıle konuyu sadece zamır lerı ve fıllerı kendınıze gore cekın mutlaka puan alırsınız .aşşah kolaylık versın

ahmetpamuk

pardon ALLAH kolaylık versın dıyecektım

SEYHAN69

tebrikler arkadaşım ama benim konusma ve söyledıgın gibi mail yazmada problemim olmadı.slesen ve hörendı.bende Mersinde beledıyenın vermiş oldugu ücretsiz başlangıç kursuna gittim ve ne öğrendiysem orda öğrendim bitince bir özel kursa başladım o 1 ay sürdü.hocadan.hocamız anca özel hayatından bahsedıyordu yada sınavıı kaç kişiye kazandırdıgından.sonra birde bakmışsın vakıt dolmuş.gidiyor.2 saat sürmüyordu ders.bende bıraktım o yuzden bıraktım. bende kendı ımkanlarımla kıtaplar,cd ler  ve netten eldeettiğim soru örnekleriyle çalıştırıgm.
demek istedıgım sınava yenı hazırlanmaya başlayan arkadaslar ben cok ıyıyım şu kadar öğrencıye sınav kazandırdım laflarına kanmayın.en iyi fikri öğretmenden cok öğrencıler bilir.bir kursa gidince çaktırmadan ordaki öğrencılerden biraz istatıstık yapın.zamanınız paranız ve emeğiniz boşa gitmesin.

SEYHAN69

beklemek ne kötü.çok çalıştım hıç heycan yapmadım ama sınavım çok kötü geçti.cevapsız soru bırakmadım.sanırım salıya kadar beklıyeceğim çünkü sadece pazartesileri posta günüymüş.artık carpıladıklarımdan toplam 15 doğru cıkarsa hören ve lesendan kazanabılirım.yoksa buralardayım daha

Adse

Bunu seni rahatlatmak icin söylemiyorum buna inan, sinavi cok kötü gecipte gecer not alan insanlar biliyorum. Eger genel olarak sinavinizda gayret varsa kalmiyorsunuz zaten. Genede Basarilar.

SEYHAN69

adse çok saol.boşluktayım şu an.hayırlısı

fmk

cok üzgünüm... nisanlim sinavi gececemis 44 puan almis hayal kirikligina uradim

SEYHAN69

yazık ya üzüldüm.bu sınavın güzelliğiyle kolaylıgıyla ılgılı hikayeler gecmısde kaldı sanırım.bence gerçekten zorluydu.umarım önümüzdeki sınav başarır.alamn kitabevınden son sınav sorularının oldugu kıtapları almayı dusunuyorum hatta onlardan kurs almayı.hazırladıkları bütün öğrencıler full yaptık dediler.hatta alman kitabevınden bir öğretmenın kardeşi goethede öğretmenlık yapıyormuş.8 mailden biri çıkacak demiş ve gerçekten cıkmış.sınav çıkışı söyledıler.zaten sınavı iyi geçen sevinenler sadece onlardı

fmk

bende söylicem artik su fit fürs goethe Zertifikat A1 kipabini alsin bir ay boyunca bununla calissin bakalim ümit dünyasi belki bir ise yarar
Allah sonumuzu hayirli etsin..

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Eylül 24, 2008, 11:39:07 ÖÖ
beklemek ne kötü.çok çalıştım hıç heycan yapmadım ama sınavım çok kötü geçti.cevapsız soru bırakmadım.sanırım salıya kadar beklıyeceğim çünkü sadece pazartesileri posta günüymüş.artık carpıladıklarımdan toplam 15 doğru cıkarsa hören ve lesendan kazanabılirım.yoksa buralardayım daha

canim yaa moralini bozmaa bu dünyanin sonu diil yaa...
tekrar girersinn cok sükür insAllahta kazanirsinn
canini sikma olurmu  ;)