DEUTSCH START A1 Sınavı 25 tane mektup örnegi.

Başlatan koksaltunc, Kasım 24, 2007, 08:33:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karakartalali

Alıntı yapılan: dee - Mayıs 12, 2008, 02:52:27 ÖÖ
Arkadaslar, cogu mektupta gördüm kafam karıstı, esime sordum. Können Sie mich bitte vom Bahnhof abholen... olacakmıs. Yani mir degil mich!
evet öyle şeyler oluyor,bana iletildiğinde'de böyleydi.yanlışların nedenini bilmiyorum.

maviay

arkadaslar bende cuma günü b2 sinavi yazicam mektup örnekleriniz cok iyi ama benim sinav icinbiraz kisa biraz daha uzun örnekleriniz varsa süper olucak simdiden tesekkurler

karakartalali

Alıntı yapılan: dee - Mayıs 12, 2008, 02:52:27 ÖÖ
Arkadaslar, cogu mektupta gördüm kafam karıstı, esime sordum. Können Sie mich bitte vom Bahnhof abholen... olacakmıs. Yani mir degil mich!
evt mich ( beni) olur beni alabilirmisin diyor. çünkü:)

karakartalali

Alıntı yapılan: zorro - Mart 17, 2008, 08:30:22 ÖS
bu mektuplara yazılan cevaplar dogrumu acaba.bana bıraz karısmıs gıbı geldı
arkadaşım mektup cevapları doğru ama bir kaç yerde yazım yanlışı var.onları düzeltip mektup cevaplarına çalışırsanız yapabilirsiniz.aslında kısa da deil.çünkü bizden istenilenleri veriyoruz.

Dilhas

1. Ich kann dir morgen die Stadt nicht zeigen. 
   ve Stadtbesichtigung beraber yaziliyor arkadasim
  Mit freundlichen Grüssen

2. Wohnung
   Könnt ihr mir sofort Antworten.

3. am noktasiz arkadasim

Basarilar

karakartalali

Alıntı yapılan: Dilhas - Haziran 02, 2008, 01:06:20 ÖS
1. Ich kann dir morgen die Stadt nicht zeigen. 
   ve Stadtbesichtigung beraber yaziliyor arkadasim
  Mit freundlichen Grüssen

2. Wohnung
   Könnt ihr mir sofort Antworten.

3. am noktasiz arkadasim

Basarilar

teşekkür ederim.:) :)

Dilhas

Birsey degil varsa sorularin sora bilirsin, sinav kacindaydi haziran demistin dimi?

karakartalali

Alıntı yapılan: Dilhas - Haziran 02, 2008, 02:41:50 ÖS
Birsey degil varsa sorularin sora bilirsin, sinav kacindaydi haziran demistin dimi?
haziran 11 de. kafamı kurcalayan bir sorun var.bazı mektup örnekleri kısa geliyor ve 30 kelimenin altında, ama bir yandanda istenileni yazdıktan sonra sorun olmayacağını düşünüyorum.:)

Dilhas

hmm, 30mu olmasi lazim, ozaman mesela arkadasina mektup yaz diyorsalar basta mesela Nasilsin? diye sora bilirsin en azindan 30 doldurursun, iste bu yüzden banada kisa geldigi icin hocana sor demistim diyorum ya böyle kücük hileyle nasilsin, görüsürüz filan bilmem neyle doldura bilirsin....

karakartalali

Alıntı yapılan: Dilhas - Haziran 02, 2008, 04:32:26 ÖS
hmm, 30mu olmasi lazim, ozaman mesela arkadasina mektup yaz diyorsalar basta mesela Nasilsin? diye sora bilirsin en azindan 30 doldurursun, iste bu yüzden banada kisa geldigi icin hocana sor demistim diyorum ya böyle kücük hileyle nasilsin, görüsürüz filan bilmem neyle doldura bilirsin....
evt bende öyle yapmaya çalışıyorum. teşekürler. yani en az 30 kelime olcak.30 kelime yeterli diyorlar.:)

ucuk

:END:RU

ben biliyorum rusca, cevirebilirim ama biraz sacma oluyor..cevirdigin zaman bizim alisageldigimiz mektup orneklerinden biraz farkli oluyor.. cok sasirdim nerden buldunuz bu mektuplari..
 1=kiz arkadasinizi kendi evinize davet ediyosunuz, belirli bi zamanda, program ayarlayiniz..
2=arkarasina mektup, ben onu tren istasyonundan alip gelemiyorum,cunku calismaliyim,ama o benim evime otobusle gelebilir, adres;...  benim esim evde olacak...

kaderim

arkdaşlar meraba  ben yeni üye oldum bu almnca sınavı çok canımı sıkıyor 4 aydır kursa gidiyorum kursta herşeyi vemediler yeterli mi sizce martta sınavım var 16 sında  benim i.in dualarınızı bekliyorum

NİLSENAM

Alıntı yapılan: kaderim - Şubat 13, 2009, 09:08:18 ÖSarkdaşlar meraba  ben yeni üye oldum bu almnca sınavı çok canımı sıkıyor 4 aydır kursa gidiyorum kursta herşeyi vemediler yeterli mi sizce martta sınavım var 16 sında  benim i.in dualarınızı bekliyorum

kaderim bence  yeterli gelir....ama seninde çalışman gerekir.....sitemizde sınav soru benzerleri mevcuttur.....

ordanda yararlanabilirsin....hiç canını sıkma çünkü sorular çok basit,rahat ol.....

Allah yardımcın olsun....başarılar....

Gökan

Hepinizin emegine saglik cok ama cok tesekkür ediyorum googlede cok arama yapip saatlerimi harcamistzim böyle örnekler bulabilmek icin harikasiniz tekrardan tesekkürler

karakartalali

Bu sitede emeği geçen herkeze teşekkürler...

ahmetsenol

Arkadaslar mektuplarinizin cogu yanlis yada eksik..Oncelikle  mektuplarin adres  tarih  baslik yazilmasi gerekiyorve B1 icin cok kisa mektuplar..Benceemin olan arkadaslar mektuplarini paylassin  yoksa  yanlis bilgilenmeden dolayi   herkes yanlis yapabilir.Tesekkürler..