Coca Cola ve faydaları..!!!

Başlatan kazım, Haziran 04, 2006, 04:08:29 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kazım

Arkadaşlar hepimizin yakından tanıdığı bir içecek hakkında sizlerinde bilgi edinmesini arzu ettiğim bir yazı geçti elime, paylaşmak istedim.Yazıyı okuduktan sonra karar sizlerindir.

Coca Cola ve Faydaları!!!*
Büyük olasilikla az sonra okuyacaginiz bir çok seyi siz zaten daha
önceden biliyordunuz (!) ya da bilmeyenler "hadi canim, saçmalik
diyeceklerdir.
Eger öyle oldugunu düsünüyorsaniz, burada anlatilanlara inanmadiysaniz
denemesi bir cola parasidir.

Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi yeterli :)
Gelelim COCA COLA ve PEPSI ile ne gibi pratik isler yapabileceginize:

TUVALETI TEMIZLEMEK IÇIN:
Bir kutu kolayi klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve
sifonu
çekiniz. Koladaki sitrik asit hela basindaki lekeleri yok edecektir.
KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK IÇIN :

Arabanin tamponunu Coca Cola''ya batirilmis bir sigara paketinin
içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz
olacaktir.

AKÜ KUTUP BASLARINDA ÇAPAGI TEMIZLEMEK IÇIN:

Bir kutu kolayi kutup baslarina dokun ve bütün çapak yok olsun.

PASLANMIS BIR CiVATAYI SÖKMEK IÇIN :

Coca-Colaya batirilmis bir bezi
bir kaç dakika pasli civatayi uygulayiniz. Bir kaç dakika sonra rahatlikla
dönecek ve çikacaktir.

ELBISENIZDEKI YAG LEKESINI ÇIKARMAK IÇIN:

Bir kutu kolayi lekeli giyeceklerin üstüne bosaltin, deterjani ekleyin ve
her
zaman yikadiginiz gibi yikayin. Coca-cola yag lekelerinin yok olmasina
yardim edecektir.

Ayrica araba ön camlarindaki her türlü kus pisligi yapisan sinekler veya
agaçlardan dökülen toz , polen, yapiskan maddelerin cikarilmasi en iyi
madde COCA COLA + PEPSI

Haa...
isterseniz bu çok kuvvetli temizleyicinin geriye kalanini içersiniz. Bakin
bu da bir fayda. Fayda ise eger??? :)

Peki nedir bu Cola''nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile
kullanilabilmesinin sebebi?

Coca-Cola ve Pepsi''nin ortalama pH degeri 3.4 tur. Bu asidi de
disleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar
etkili olmasinin sebebi budur.
Aslina bakarsaniz Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyecegi
KARBONDIOKSIT içiyoruz. Hani su disari atmak için devamli nefes alip
verdigimiz, atmak için ugrastigimiz KARBONDIOKSIT...!

2001 yilinda Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek" diye
bir yarisma
yapildiginda, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde
herkesin gözü önünde ölen kisinin haberini duymussunuzdur . Neden öldü?
Çünkü çok fazla karbondioksit almisti ve kaninda yeterli oksijen yoktu.

Baska bir örnek: Kirilmis
disinizi bir sise Coca Cola''nin içine koyun ve 10 gün sonra bakin... Dis
10 günde büyük oranda erir. Halbuki disler ve kemikler ölümden sonra bile
en fazla dayanabilen organlarimizdir ... Bir sise kola içerek midenize ve
dislerinize ve bagirsaklariniza ne yaptiginizi bir düsünün...
Peki bunlari niye yazdik ve niye herkes okusun istiyoruz?
Bu Coca-Cola ve Pepsi ile ilgili gönderilen yazi; genç ürünüdür.
Bu yazi Internet üzerinden gönderilerek yayilmasi amaçlanmistir. Zaten
onlar da büyük kartellerden boyali medyadan ya da yaz eylemcisi kimi sivil
toplum örgütlerinden destek beklemiyorlar. Yoksa bu tiplere yaptiklari
parasal destegi ya da promosyon adi altinda verilen "sus" paylarini
vermezler.

Bu kadar zararli bir içecek nasil olurda bu kadar bilinçsizce
tüketilebilir ve biri
Amerikan firmasi olmak üzere bu sirketler bu kadar kar elde edebilir?

İste bu bilinçsizligi önlemek için  ne gerekiyorsa yapmamız lazım değilmi?

Sevgiler...

kazım

Bu yazıyı yanlış bölüme mi yazdım bilmiyorum.Eğer yanlış bölümde ise özür diliyorum.

Liebe Grüsse..

NalanW

Kesinlikle denemek lazim ilginc geldi bana ama ben su kismini anlayamadim..
AKÜ KUTUP BASLARINDA ÇAPAGI TEMIZLEMEK IÇIN:

Bir kutu kolayi kutup baslarina dokun ve bütün çapak yok olsun.

Bu capak ne oluyor?

kazım

Merhaba Nalan Hanım.!
Arabaların akümülatörlerinde iki tane kutup başlığı var.Anot(+),Katot(-). artı ve eksi diye. Bu başlıklar zamanla çok miktarda oksitlenir.(küf bağlar) ve elektrik akımını zorlaştırır.Bunu temizlemek için biz hep sıcak su kullanırız.Ama bundan sonra coca cola yı da deneyeceğim.
sevgiler..!

Ashtoret

Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler, kazım...

kazım

İlgilendiğiniz için ben de teşekkür ederim.

NalanW

kazım

Birşey değil. Bir nebze de olsa,sağlığımızı düşündürebildimse eğer,mutluluk duyarım.

sevgiler..!

MuhaяяeM

COCA COLA'NIN GELİRLERİNİN
YARISININ İSRAİL ORDUSUNA
GİDECEĞİ GEÇEN SENE CNN TÜRK'DE COCA COLA TÜRKİYE
GENEL MÜDÜRÜ
TARAFINDAN
CANLI YAYINDA AÇIKLANMISDI. BU ARADA İSRAİL
ORDUSUNA GELİRLERİNİN
YARISINI
YOLLAYAN DİĞER MARKALARDA KATILDI; NESTLE,
TIMBERLENK, NESCAFE GİBİ
BÜYÜK
MARKALAR. CARROFUER'DA VE TANSAş'DA FRANSIZ
şİRKETİ OLARAK GELİRLERİNİ BU
ZULUM ORDUSUNA BAĞIşLAMAKTALAR. BU KONUDA BİZLER
DUYARLI OLABİLİRİZ
AMA BU
YETMİYOR. MARKA DÜşKÜNÜ BİR GENÇLİK OLDUĞU
SÜRECE BU FİRMALARIN
TÜRKİYEDE
EKMEKLERİNE YAĞ SÜRÜLECEKTİR. LUTFEN UYANALIM VE
UYARALIM.

Prof.Dr.Turan Karadeniz

Karadeniz Teknik Üniversitesi
Ordu Ziraat Fakültesi

Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı

Ordu

Not:Yukarıdaki yazı www.ensevgiliye.net adlı siteden alınmıştır.

aybastili ekrem

El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi'nin haram olduğunu açıkladı.

Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, CocaCola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi’yi içmemeye davet etti. Bu tür gazlı içeceklerin insanlar için zorunlu şeyler olmadığını belirten Meclis, zor durumlarda “Zarûretler haramı mübâh kılar” kaidesi gereğince domuz, içki ve ölü etinin dahi sadece ölünmeyecek kadar yenilmesine izin verildiğini açıkladı. Meclis, böyle bir zorunlu durum olmadığına göre Müslümanların bu tür ferahlatıcı içeceklerden uzak durmalarını önerdi. Ürdün'de geçen gün uzun zamandır yapılan araştırma sonucu yapılan açıklamada, Coca Cola ve Pepsi'nin domuz'dan yapılmış bazı katkı maddeleri içerdiği açıklanmıştı.

Coca Cola ve Pepsi geçtiğimiz hafta Hindistan’da içinde zehirli bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı.

Kaynak: https://www.akhbaralaalam.net/haber_detay.php?haber_id=92

freund

Papa sadece dini lider değil 

Papa 16. Benedikt’in İslamiyet’i eleştiren sözleri İslam dünyasında büyük tepki yarattı. İslam dünyası, Papa’nın özür dilemesini istiyor. Papa 16. Benedikt’in İslam dünyasında infial yaratan sözlerine ilişkin olarak Alman Radyolar Birliği’nden Gregor Hoppe’nin yorumu:

“Papa 16. Benedikt’in memleketi Bavyera’yı ziyareti kötü bitti. Papa’nın kendisi de bunda etkili oldu. Önceden şunu söylemekte yarar var: 16. Benedikt de söylediklerinin iyice dinlenmesine muhtaç. Başkalarından alıntıladığı sözlerin, Papa’ya aitmiş gibi algılanmaması ya da öyle sunulmaması gerek.

Nitekim Papa 16. Benedikt, bu sefer de 14. yüzyılda hüküm sürmüş olan Hristiyan Bizans İmparatoru 2. Manuel Paleologos’un, Farsi bir bilginle girdiği diyalogdan alıntı yaptı. Bunu yapmasının iki nedeni vardı: Bugünden farklı olarak, geçmiş zamanlarda dinler veya kültürlerarası tartışmaların mümkün olduğunu göstermeye; ayrıca, daha önce de sayısız kez yaptığı gibi, şiddet ve inancın birlikte gidemeyeceğini anlatmaya çalıştı.

Elbette kimse de kendisinin ve temsil etmekte olduğu Katolik Kilisesi’nin, -İslamiyet de dahil- dinlerarası diyalog ve saygıdan yana tavır aldığından şüphe edemez. Hatta Vatikan içinden, 16. Benedikt’in bu son sözleriyle selefi Papa 2. Jean-Paul ile iyice ayrı düştüğünü ileri sürenler oldu. Ne var ki, 16. Benedikt de, tıpkı selefi 2. Jean-Paul gibi, İslamiyet, Musevilik ve Hristiyanlık arasındaki derin bağa sık sık vurgu yapıyor.   

Söylediklerinin tarihi doğruluğu ve iyi niyetinden kuşku duyulmasa bile, Papa’nın böyle bir ziyarette, sadece sözlerini doğru analiz edebilecek bir avuç ilahiyatçıya seslenmediğini unutmamak gerek. Katolik Kilisesi’nin lideri olarak Papa’nın söylediklerini dünya kamuoyu dinliyor.

Medya dünyasında bazı cümlelerin metnin bütününden ayıklanması, koparılması olağandışı bir durum değil. Ama Papa da bunu biliyor. Özellikle de çatışmaların yaşandığı böyle kritik zamanlarda, kendisine dikkatle kulak veren aşırı hassas ve hatta kimi kötü niyetli kişilere hazırlıklı olmalı.

Papa, sadece Katolik Kilisesi’nin değil, aynı zamanda Vatikan devletinin de lideri. Bir devlet adamı olarak da dünyada yaşanan kültürler ve dinler çatışmadan, Muhammed karikatürleri etrafında koparılan fırtınadan bihaber olması imkansız. Ve her dinde, çatışma çıkaracak bahane arayanların mevcut olduğunu da pekala biliyor.

Mısır’daki Müslüman Kardeşler Örgütü, Pakistan Parlamentosu, Almanya ve Fransa’daki İslam konseyleri, Papa’nın alıntı sözleriyle dinlerarası diyaloğa yarardan çok zarar verdiğini belirtti. 16. Benedikt’in yaklaşık on hafta sonra ziyaret etmeyi planladığı Türkiye’de bir rahip, Hz. Muhammed karikatürlerinden rahatsızlık duyduğu ileri sürelen 17 yaşındaki bir genç tarafından öldürüldü...

Elbette kimse Papa’ya ne söyleyip ne söylememesi gerektiğini dikte edemez. Ama Papa da artık, sadece bir din bilgini olmadığını, bir devlet adamı ve dini bir kurumun lideri olduğunu kavramalı.”

Gregor Hoppe 

kaan_91

gerc biliyodum ama yinede teşekkürler kazım ;)

kazım

toricelli

yıllarca çocuklarıma coca cola pepsi gibi içecekleri ve mc donalds gibi fastfood
şirketlerin kötülüklerini anlattım ve onların bilinçlenmesini sağladım. çevremde bunu anlamayan bir sürü insan vardı, bana biraz alaycı bakıyorlardı (yüzüme karşı birşey demeselerde ben anlıyordum) onlara en baştaki yazıyı okumalarını tavsiye edeceğim. biz ailece ilke olarak bu tür ve buna benzer şirketlerin ürünlerinden uzak duruyoruz. herkese tavsiye ederim. konuyu açan arkadaşa da teşekkürler!

Nazire

Cola gibi icicekleri özellikle tatli olan icicekleri hic bir zaman almam evime, tek aldigim tatli icicek olarak meyva suyu oluyor. Bu ivir zivir yiceklerden de nefret ediyorum, insani sadece sisiriyor, ve sagligina zarar veriyor. Fakat insanin etrafi maalesef bu tip yiceklerle, iciceklerle beslenen insanlarla dolu. Ve Aurupa gibi hizli yasanan bir devlette otomatikman bizlerde hizli yasayip, sagligimiza zarar veriyoruz istemesek de.

smyrna

Nezamandır konuya yazı yazmamak için diremdim ama olmuyor itiraf ediyorum bende içiciyim  :D
  Biliyorum yararı yok ve zararı var ama işte sigarayı bırakmış ben kolayı bırakamıyorum bununla beraber alkolde almam, ama gel gelelim buna söz geçiremiyorum...

Nazire

Benimde hosuma gitmiyor degil, acaip hosuma gidiyor, tatli olan hersey, colada buz gibi icince, nefis oluyor,  ama yinede eve almiyorum ki, hususi, icmek zorunda kalmam, ve tatlilardan bu sekilde uzak durmus olurum.