Aile Birlesimi Tecrube ve Yardimlar

Başlatan khoLpa$aLı, Aralık 29, 2007, 08:10:37 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TN

Selamlar.
Ben bu siteye yeni üye oldum ve yazılarınızı okuyorum.Bende sizler gibi Aile birleşimi için Almanca dersi alıyorum.Aslında bu kanun iyi mi kötü mü mantıklı mı mantıksız mı düşünemiyorum,ama kursa gidiyorum:)

lara70

werderm öyle bişey yok arkadaşım anlaşılan sen biraz sıkı memura rastlamışsın. almanyadan doğru söylemişler
öyle bişey yok üst makam yazı falan TC vatandaşı ise eğer bende yaşadım aynı şeyi nişanlımın nüfus fotokopisini verdim veya oradaki ikamet kağıdınıda gönderebilir sana , bende kendisinin  burda olmadığını ve hiç  burada yakın akrabası bulunmadığını söyledim nüfus fotokopisi ile çıkartıp verdi hemen.istersen başka bir nufüs müdürlüğünde dene birde biliyorsun artık sadece kendi yerindeki nüfustan çıkartma zorunluluğun yok bilgilerini.en azından istanbulda böyle tabi sen nereden yazıyosun bilmiyorum.

werderm

Lara70 verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.aynende dediğin gibi oldu.ben istanbuldayım.benim mahallemdeki nüfus müdürlüğü vermedi.kimlik fotokobisiyle vermem dedi.bugün kalktım gittim beyoğlu nüfus müdürlüğüne.fotokobisini verdim.anında evlenme ehliyet belgesini verdi:)çok sevindim o an,anlatamam.teşekkürler saygılar...

lara70

rica ederim werderm yardımcı olabildimse ne mutlu tabii.bundan sonrasında Allah yardımcın olsun .

monarch

mbarmeno

slm arkadaslr bu msjı kafası karışık olan ve kendi durumunun akıbetini merak eded arkadasları bilgilendirebilmek adına yazıyorum.ne derece faydalı olurum bilmiorum ama...öncelikle şunu belirtmek isterim bu vize,evraklar ve bekleme süreleri konusunda herhangi bir standart yok.kişiye,eşinin durumuna göre ve ilgili memurun kişisel insiyatifine göre değişiklik gösterebilen bi durum ne yazıkki.bu bağlamda senin evrakların ne zaman gitti?vizen kaç günde geldi?eşin alman vatandasımı?hangi evrakları istediler?gelir durumu ya da ev kontratı istedilermi? gibi biçok soru yersiz oluyo.tecrübelerim ne yazıkkı bana bunları ögretti.benim eşim alman vatandası.berlinde.20.02.2008de konsolosluga müraacat ettim 04,04,2008 de vizem geldi.yani 6 hafta diyebiliriz.eşimi çagırmadan mektupla sadece kimlik fotokopisini istemişler o da gönderdi.yani ne ev ne gelir hiçbiri sorulmadı.amaaaaaaaaa.bu örnek teşkil eden bi durum degil arkadaslar cunku kurs arkadaslarımdan iki kişinin eşi de alman vtndaşıydı fakat vizelerinin gelme süreleri degişikti ve hem ev hemde gelir durumu istemişlerdi.cok farklı örnekler var.dedigim gibi bi standart yok.yani işmiz cok zor.hepinizin sıkıntılarını yaşadım ve anlyorum nasıl zor bi durum oldugunu.damdan düşenin halinden damdan düşer anlar misali...Allah yardımcınız olsun.online oldugum süre içerisinde  msj atan arkadaslara yardımcı olmaya calısırım elimden geldigince.herkese kolay gelsin....

hakkiberber

meraba arkadaşlar 11 ocak 2008 de izmir konsolosluğuna aile birleşimi için vize başvurusunda bulundum almanyadan okey vermişler fakat üç ay oldu hala ses seda yok bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi teşekkür ederim

limonn

konsolosluk sayfasına bakıyormusun vize bölümüne..vizesi çıkanlar orada yazıyor ve gidip alman gerekiyor

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: limonn - Nisan 17, 2008, 06:21:50 ÖS
konsolosluk sayfasına bakıyormusun vize bölümüne..vizesi çıkanlar orada yazıyor ve gidip alman gerekiyor
limonn sen hangi siteden bakıyorsun? ben bulamıyorum. tam olarak açıklassana. bende bi bakayım :)

Delall

Arkadaslar Ankara konsoloslugunun sayfasina öyle bir uygulama yok, sadece izmir ve istanbul barkod numaralariyla sonuclanan vizeleri yayinliyor.
Yani ankaradan müracaat edenler bosuna aramasin.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: Delall - Nisan 17, 2008, 07:03:46 ÖS
Arkadaslar Ankara konsoloslugunun sayfasina öyle bir uygulama yok, sadece izmir ve istanbul barkod numaralariyla sonuclanan vizeleri yayinliyor.
Yani ankaradan müracaat edenler bosuna aramasin.
evet arkadaşım ya anlamıyorumki ne saçma şey. giriyorum giriyorum zıkkım çıkmıooo :(

Acıvatan

Slm arkadaşlar vizeniz onaylanıpta pasaportunuz ups ye size ulaşdırılmak üzere teslim edildiginde ups sizin çep tlf mesaj çekiyor.bence bu mesajı bekleseniz aradada ups nin sitesinden baksanız sizin için daha iyi olur sanırım.ÇOk panik yapmayın relax olun  :)eninde sonunda bir sonuç alacagız hepimiz. Bu söylediklerim Ankara konsoloslugu için geçerli.

limonn

duygu ben izmir için bakıyorum..gerçi vizeçıkmamışsa veya red se bi anlamıda yok.sadece çıkanlar yazıyor (birde mail atabilirsin cevaplıyorlar)

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: limonn - Nisan 17, 2008, 09:18:48 ÖS
duygu ben izmir için bakıyorum..gerçi vizeçıkmamışsa veya red se bi anlamıda yok.sadece çıkanlar yazıyor (birde mail atabilirsin cevaplıyorlar)
ben mail attım. ama mail sayfasında aynen şunlar yazıyor.
lütfen pasaport hakkında ve vize işleminiz hakkında soru sormayınız cevap verilmiycektir ::)
adamlar zaten başta yazmışlar. hiçbirbilgiye ulaşılamıyor.tabi bu ankara için geçerli. neyse aramaktan başka bi çare yokk gibii  ::)

şems

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 17, 2008, 10:18:30 ÖS
Alıntı yapılan: limonn - Nisan 17, 2008, 09:18:48 ÖS
ben mail attım. ama mail sayfasında aynen şunlar yazıyor.
lütfen pasaport hakkında ve vize işleminiz hakkında soru sormayınız cevap verilmiycektir ::)
adamlar zaten başta yazmışlar. hiçbirbilgiye ulaşılamıyor.tabi bu ankara için geçerli. neyse aramaktan başka bi çare yokk gibii  ::)
aaaaa duygu neden cevapvermıyorlar.ben vize işlem surecını hep ıstanbul alman konsolosluğu wep sayfasından takıp ettım.10 mail falan atmışımdır heralde ama hepsınede cevap verdıler...

mustafa_atik

Herkese selamlar arkadaslar benim evraklar almanyaya ulasmisti gecen hafta persembe gunu esim teslim etmisti gerekli evraklari haftaya bidaha gel demislerdi ve dun gitti gittiginde tamam demisler biz evraklari dun yolladik demisler ama bide köln lafi gecmis esim pek anlamamis evraklar konsoloslugami gonderiliyor ordan yoksa birdaha incelenmek icin kölnde biyeremi gidiyor bilginiz varsa bi yardimci olun pazartesi buyuk ihtimal ellerine ulasir onlarda biraz bekletirler gibi demis bence esin arayip konsolosluktan durmadan sormasin cunki giciklarina giderse islemleriniz dahada uzatirlar demis ben elimden geleni yaptim bundan sonra bi yardimim dokunmaz is konsolosluga kaldi demis

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: mustafa_atik - Nisan 18, 2008, 01:39:43 ÖS
Herkese selamlar arkadaslar benim evraklar Almanyaya ulasmisti gecen hafta persembe gunu esim teslim etmisti gerekli evraklari haftaya bidaha gel demislerdi ve dun gitti gittiginde tamam demisler biz evraklari dun yolladik demisler ama bide köln lafi gecmis esim pek anlamamis evraklar konsoloslugami gonderiliyor ordan yoksa birdaha incelenmek icin kölnde biyeremi gidiyor bilginiz varsa bi yardimci olun pazartesi buyuk ihtimal ellerine ulasir onlarda biraz bekletirler gibi demis bence esin arayip konsolosluktan durmadan sormasin cunki giciklarina giderse islemleriniz dahada uzatirlar demis ben elimden geleni yaptim bundan sonra bi yardimim dokunmaz is konsolosluga kaldi demis
Alıntı yapılan: mustafa_atik - Nisan 18, 2008, 01:39:43 ÖS
Herkese selamlar arkadaslar benim evraklar Almanyaya ulasmisti gecen hafta persembe gunu esim teslim etmisti gerekli evraklari haftaya bidaha gel demislerdi ve dun gitti gittiginde tamam demisler biz evraklari dun yolladik demisler ama bide köln lafi gecmis esim pek anlamamis evraklar konsoloslugami gonderiliyor ordan yoksa birdaha incelenmek icin kölnde biyeremi gidiyor bilginiz varsa bi yardimci olun pazartesi buyuk ihtimal ellerine ulasir onlarda biraz bekletirler gibi demis bence esin arayip konsolosluktan durmadan sormasin cunki giciklarina giderse islemleriniz dahada uzatirlar demis ben elimden geleni yaptim bundan sonra bi yardimim dokunmaz is konsolosluga kaldi demis
merhaba arkadaşım.aynı durum benim başıma da geldi. eşim evrakları teslim ettikten sonra engeç 10 gün içerisinde TR ye ulaşı demiş. ilk önce KÖLN oradanda TR YE gitcek demiş