Cok Komik Gaflar

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 11, 2008, 02:46:09 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

khoLpa$aLı

Bilimsel Gaflar

İcat

Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi.
(Charles Duell-Amerikan patent dairesi başkanı 1899)

Telefon

Çok güzel bir buluşa benziyor ama Allah aşkına bunu kim, niye kullanmak istesin ki?
(Rutherford B. Hayes - ABD Baskanı. 1876 yılında ilk telefonu gördükten sonra yaptığı yorum.)

Nükleer enerji

Çevreciler boşuna endişeleniyorlar. Bir nükleer enerji istasyonunun bir yıllık atığını, masanızın çekmecesinde bile saklayabilirsiniz.
(Ronald Reagan - 1980. ABD eski başkanı)

Otomobil

Geçtigimiz bir yıl içinde otomobilin yapısını degiştirecek herhangi bir ilerleme kaydedilmedigini göz önüne alırsak, bu buluşun da gelişme ve evrimini tamamladığı sonucuna varabiliriz.
(2 Ocak 1909 - Scientific American dergisi)

Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir.
(Henry Ford’un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü 1903.)

Bu mücadeleden atın galip çıkacağına inanıyorum. Otomobil sadece gelip geçici bir heves olacaktır.
(Alman İmparatoru II. Wilhelm 1905 yılında.)

Sigara

İnsanların büyük bir çoğunluğu için sigara içmek son derece yararlı ve sağlık açısından faydalı bir şeydir.
(Doktor Ian G.Macdonald - 18 Kasım 1963. Los Angeles’li uzman cerrah)

Televizyon

Hepiniz saçmalıyorsunuz. Tanrı aşkına, bir aktörün ya da aktrisin konuşmalarını duymayı kim ister ki?..
(Henry M. Warner - 1927. Sessiz sinema döneminin film yapımcılarından)

Televizyon bence çok eğitici bir buluş. Ne zaman biri televizyonu açsa, derhal yan odaya geçip kitap okuyorum.
(ABD’li komedyen kardesler Marx Brothers’dan Groucho Marx.)

Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemezler.
(Daryik F. Zanuck Twentieth Century Fox ‘un başkanı 1944)

Radyo

Radyo’nun geleceği yok.
(Lord Kelvin – İskoçyalı fizik adamı.)

Bilgisayar

ENIAC’taki hesap makinesinin 18 bin lambadan yapıldığını ve 30 ton ağırlığında olduğunu düşünürsek bilgisayarlar da bin lambadan oluşacak ve 1,5 ton ağırlığında olacaktır.
(Popular Mechanics adlı bilim dergisi - 1949)

İnsanlarin evlerinde bilgisayar bulunması da ne demek. Bence hiç kimsenin evine bilgisayar sokmak için herhangi bir geçerli nedeni olamaz.
(DEC şirketi baskanı Ken Olson’un 1977’deki bir açıklamasından.)

Uçak

Uçaklar son derece ilginç oyuncaklar. Ama askeri açıdan beş para etmezler...
(Maresal Ferdinand Foch-1911. Fransız askeri stratejisti ve 1. Dünya Savaşının Fransız komutanlarından.)

khoLpa$aLı

George Walker Bush

Bizim üçüncü önceliğimiz eğitime birinci önceliği vermektir. 

Bu perşembe günü Reagan havalimanının uçakları ve gişeleri havalanacaklardır.

Bu sizin paranız. Bunu kazanmak için para ödediniz.

Görebildiğinizi düşündüğünüz şeylerin görünmeyen yanlarını göremezsiniz.

Kendime özgü fikirlerim var . Güçlü fikirler. Ama bu fikirlerle her zaman aynı fikirde değilim.

Irak' ta İşler iyi gitmiyor galiba

Süleyman Demirel

Türkiye'de petrol vardı da, tankerlerin hortumuna ağzımızı dayayarak biz mi içtik?

Biz kışın bulgaristandan dogal gaz alıyoruz yazın onlar yeriyor.

Benim memurum işini bilir.

Recep Tayyip Erdoğan

Askerlik yan gelip yatma yeri değildir!

Ananı da al git!

Burada bu özgürlük anlayışı var (ABD), ama ülkemde yok.

Mevcut politikaları sürdürseydik (Kıbrıs Politikaları), Lübnan’la Suriye gibi olurduk. Birileri bize ‘Çık’ derdi. Kuzu kuzu çıkardık.

Ben ülkemi pazarlamakla mükellefim.

Ne olacak bizim partiye de bomba atiyorlar(cumhuriyet gazetesi bombalamasi icin).

Sayin öcalan aldigi kellerin hesabini vermektedir.

Tansu Çiller

Cenab-ı Allah'ı size emanet ediyorum.

Haydar Aliyev için Haydar Ali Bey .

Sevgili Zeytinburunlular...

Bir afetten sonra: “Ölü kaybı olmamıştır.”

Mecliste: “Mesut Yılmaz iktidarsızdır.” (İstikrarsızdır demeye çalışıyor.)

Halka seslenirken: “Sizi birinciliğe çıkarayım mı?”

Gökhun Yazıtları (Göktürk Yazıtları demeye çalışıyor.)

Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun.

Deccal değil Yılmaz olsan ne farkeder? (Yılmaz değil deccal olsan ne farkeder demek istiyor.)

Bu hükümet açıkça bir halüsü... hasülü... halasü... hasüsü...(halüsinasyon demeye çalışıyor)

Samsunlulara: “Merhaba Antalyaa”

Boğazlıyan Kaymakamı’na: “Boğazlanan kaymakam”

Çekici güç (Çekiç güç)

Güvenlik oyu (Güvenoyu)

Türkiye’nin on metropolünden biri olan Samsun’da: “Burayı büyükşehir yapacağızdır.”

Taocu muhalefet (Maocu)

Trabzon’u Akdeniz’in incisi yapacağım.

Afyonlulara: Sevgili şebin Karahisarlılar

Tansu Çiller halka sesleniyor:
– Kırat’ın yemini verecek misiniz? (Oy istiyor.)
- Vereceğiiiiiz.
- Biz de sizin yeminizi vereceğiiiz.
Zengin edeceğim sizi zengin !
Aç kalmayacaksınız !
Ekmek değil, pasta yiyeceksiniz !

Sivas’ta yaptığı miting konuşmasında: “Bu bacınız sizi il yapsın mıııı”(Sivas zaten ildi.)

Anlayana davul zurna saz, anlamayana sivrisinek...
anlayana davul sivrisinek, anlamayana zurna saz...

Devlet ekonomiyi düzeltmek için becelleşiyor. (cebelleşiyor)

Madımak Katliamı'ndan sonra: "Otelin etrafındaki vatandaşlarımıza hiçbir şey olmamıştır."

khoLpa$aLı

Politika

“Füzelerle savaş kazanabilirsiniz, ama füzelerin üzerine oturamazsınız...”-Deniz Baykal

“Afrikalı zombiler gibi...” (Bülent Arınç)

“Sekiz yıl Özal’a verdiniz, onun iki yılını ananıza verin, o zaman Türkiye şahlanır...” -Tansu Çiller

“Powell’ın ziyareti daha önce yapılsaydı daha iyi olurdu, ancak bu ziyaret tam zamanında yapılmıştır...” -Abdullah Gül

“Ben 1960’larda çalışma bakanlığı yapmıştım. Yani tam hatırlamıyorum ama 1995’e kadar sürdü bu görevim...”-Bülent Ecevit

Televizyon Gaflari

“Yani şimdi sizin annenizin bütün evliliklerinden elde ettiği toplam çocuk sayısı kaç?” (Sinan Çetin, Film Gibi programında konuğa)

“Süreyya Ayhan sizin cinsiniz bilirsiniz...” (Tarik Tarcan, En Büyük Yarışma’da kadın yarışmacıya)

“Makul ağla!..” (Savaş Ay, A Takımı’nda sinir krizi geçirttiği Niran Ünsal’a)

“Ben, aşkı iki kişinin yaşamasından yanayım...” (Vatan şaşmaz)

“Bu çocuk üçünüzden!..” (Erman Toroğlu, "Karar Anı" adlı programda, karı-koca ve sevgiliye söylüyor)

“Evet, bugün perşembe, haftanın son günü, yani bugünü saymazsak...” (Pınar Altuğ, TRT’deki programında)

“Sıfır puan kazanırsaniz toplam puanınıza sıfır puan ekleriz...” (Ebru şallı, Pazar Yıldızı adlı yarışmada)

“Siz ben olmuşum, ben siz olmuşsunuz...” (Esra Ceyhan, Huysuz Virjin’e rüyasını anlatıyor)

“Tuğba Özay’ı alkışlayan gruba bakıyorum. Büyük bir çoğunluğunu kadın ve erkekler oluşturuyor...” (Ece Erken, Passaparola’da)

“Bütün o elektronik şeyler aslında biraz mekanik kaçıyor...” (Gülben Ergen, SMS, e-card gibi yöntemlerden hoşlanmadığını belirtmek istiyor)

“Siz düşük yapma halini, her şeyi olan Richard Gere’in mutluluğu Hindistan’da aramasına da benzetebilirsiniz. Düşünsenize, her şeyiniz var ama mutlu degilsiniz...” (Çelik Erişçi)

“Müzikte tek eksiğim opera...” (Doğuş)

“İlham kaynağım şu gördüğünüz Boğaz. Bu deniz, öküze bile ilham verir...” (Serdar Ortaç)

“Her sene bir sene daha geçiyor...” (Tarkan)

“Ben, yıllardır süregelen ve gitgide gerileyen arabesk türkücü imajını roketlemek istiyorum. Arabaların torpidolarında en arkada duran kasetleri önlere çıkartmak istiyorum...” (Özcan Deniz)

Mozart dinlemiyorum ama Türkiye'ye gelirse mutlaka konserine giderim"(Emrah)

“Estetik haramsa bütün hastaneleri kapatsınlar...” (Petek Dinçöz)

“Ses, bedende en geç yaşlanan organdır...” (Nükhet Duru)

“Yıllardır olmamıştı, uzun zamandan beri ilk defa tek partili koalisyon oluyor...” (Nil Karaibrahimgil, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu)

“Afrika’dan yamyam getireceğiz...” (Ebru Gündeş, balayına giderken)

“Benim o kültürsüz insanlarla işim olmaz, zaten şimdi ultrasyondan çıktım çok mutluyum...” (Ceylan)

“şampiyon belli,ikinci kim?(Hülya Avşar)

“Kel miyim, topal mıyım gidip de yasak bir ilişki yaşayayım...” (Didem Taslan)

“Birçok arkadaşımın içime girmesine izin verdim, ve ben öyle her arkadaşımı içime alan biri değilimdir...” (Deniz Akkaya)

“şimdiye kadar beraber olduğum erkek arkadaşlarım beni darmadağın etti...” (Gizem Özdilli)

“Bu tür şeyler gerçek hayatta da, normal hayatta da yanına yaklaşmam artı sevmem...” (Tuğba Özay)

“Erkeğimi asla kahvaltısız bırakmam!..” (şenay Akay)

“Tangoya başlarken kadınlar sağ ön, erkekler sol arka ayaklarıyla başlar...” (İpek Tuzcuoğlu)

“Laf olsun diye bir şey söyleyecek bir kadın değil o, mutlaka altını doldurur!..” (Tamer Karadağlı, Hülya Avşar için)

“şimdi ben gitsem Amerika’yı ikna etmeye çalışsam beni iplemeyecektir...” (Mehmet Ali Alabora)

“Atatürk yaşasaydı, magazin gazetecileri onun da bir frikiğini yakalardı...” (Nurseli İdiz)

“Filmin finalini soran anketler internetlerde yayınlandı...” (Özcan Deniz)

“ Vericen mi!”(Ata Demirerin Beyaz Showdayken kendisine "sevgiliniz var mı?" diye soran izleyiciye verdiği cevap.)

" Ceren diye isim mi olur? ( Selena dizisinden )

“Ağzınla kuş tutsan... ne kuşu! Ejderha tutsan bunlara yaranamazsınız...” (Ahmet Çakar)

“Hayırlı vilayetler...” (Ziya şengül, İstanbul Valisi ile konuşurken)

“İyi püskürtmüş!..” (şansal Büyüka, hakeme tüküren oyuncu için)

“İkinci gol de Boer’un ayağının şeyinden oldu, üçüncü gol gene de Boer’un şeyinden oldu...” (Turgay şeren)

"Gol ofsayttı ama hakemin gol kararı doğruydu..." (Turgay şEREN)

"Hakem penaltı noktasını gösterdi bu arada top ağlarda. Hem penaltı hem gol olması lazım" (İlker Yasin)

“İnsan, hayvan... her canlının yavrusu ne güzel, öyle değil mi sevgili seyirciler?” (Defne Samyeli, Show Haber)

“Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin sonucu henüz belli değil...” (Zeynep Kasımlıoğlu)

“Bugün çok şey oldu sayın seyirciler...” (Can Ataklı, ana haberi açış cümlesi)

“Babayı buldunuz mu?” (Reha Muhtar, haber sunduğu günlerde babasıyla buluşturduğu kıza)

“Bomba uzaktan komandoyla patlatılmış.(uzaktan kumanda demek istiyor.) M.Ali Birand

tusem

okudum okudum okudum...baktım ilginç ,nerde gaflar dedim...?
Tansu Çiller de koptum,şimdi hem yazıyorum hem kahkaha ile gülüyorum... ;D  ;D
barış,müthişsin valla ne diyeyim(evde yalnızım biri duysa kendi kendime güldüğümü ne derler :P)

khoLpa$aLı