Ana Menü

Tanismak

Başlatan fatih, Mart 08, 2006, 01:50:59 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sanal ortamda arkadasliga guvenirmisiniz

kesinlikle guvenirim
16 (7%)
kararsiz kalirim
69 (30.1%)
kesinlikle guvenmem
33 (14.4%)
sonucta insan insandir
58 (25.3%)
en iyisi gercek hayattaki dost
53 (23.1%)

Toplam Oy Verenler: 201

SkoRpioN

Sohbet odasındaki problem giderilmiştir..

smyrna

Hoşgeldin Kaan nasıl bir soru çıktı acaba açıklarsan yardımcı olmaya çalışalım...

whiskey

Meraba herkeze bende yeniyim 12 sene almanya Stuttgart da kaldım ve türkiyeye kesin dönüş yaptık almancayı unutmak kesinlikle istemiyorum ve tesadufen araştırıken bu siteyi buldum faydalı bilgiler edineceğime eminim ve elimden geldiğincede yardımcı olabilirim umarım herkese iyi formlar  :)

derwisch

selam,
12 sene almanya ve sonra kesin dönüs...
sevgili whiskey nasil oldu bu is, zorluklari bir yana buna karar vermek bile büyük bir cesaret isi...
tecrübelerini bizimle paylasmani dilerdim.

smyrna

Benden çok yaşa emi derwish bende sorayım sorayım dedim fırsat bulamadım 12 sene sonra kesin dönüş ama tebrikde edeyim yani ...
  Yaşınıda bilmiyorum aile tarafındanmı bu dönüüş yoksa sen evlisin kendi ailenimi getirdin sorular sorular.. Of unutuyordum Hoşgeldin Aramıza

yazyagmuru001

arkadaslar sizler turkiyedesiniz ^yurtdisinda olunca anlarsiniz bende turkiyedeyken sizler gibiydim gelmelerini sama buluyordum turkiyede ne var diyordum ama inanin madolyonun diger yani hic ole degil buraya gelince sila hasreti ulke ozlemi insani cok kotu etkiliyor dayanabilenler dayaniyor dayanamiyanlar donus yapiyor ve emin olun burda yasiyan 100 kisiden 90 ni donme taraftari ama köklesmeleri onlari engelliyor kesin donus icin

turkan

evet yazyagmuru hakli bence,
  madalyonun diger tarafi gercekten cok farkli.Yurtdisinda yasam sartlari Türkiyeye göre cok iyi  ama manevi yönden yurtdisi imkandan yoksun.yurtdisinda dogup buyuyenler icin bi yorum yapamam ama tr de yasayipta yurtdisina cikanlar bu farki cok acik görürler eminim..

smyrna

Yook tebrik ettim ya zaten elbetteki çok güzel bir durum sadece merak çünki biliyorsunuzki herkez kesin dönüş yapamıyor  sizinde belirttiğiniz sebeplerden, gönül isterki ter Türk vatandaşı birgün dönebilsin ülkesine sadece; whiskey bunu başarmış ve naısl olduğunu merak ettim. Oysaki dönme kararı çok hoş birşey...

whiskey

Walla arkadaşlar biraz istiyordum birazda zorunlu turkiyeyi daha once pek görmemiştim sadece 2-3 yılda bir sonra da derin mevzular oldu ve karar aldım memleketim gibisi yok tabiki fakat ayak uydurmak da cok zorlandım ama nitekim uydurdum  :)

smyrna

Hoşgeldin sefalar getirdin arkadaşım elbette zorluk çekmişsindir baştan ama alışırsın kendi toprakların neticesinde yaşamamış olsanda birde Türkiyede nerede oturuyorsun İl ve ilçe olarak...

nazir

merhaba adim nazir 28 yasindayim . elektronik muhendisiyim .isim geregi ingilizce biliyorum ama bosch is yaptigimiz donemde aiterhofen de 1.5 ay egitim icin kaldik bu arada ben bu almanca olayina taktim
bir kursa 3 ay kadar gudebildim fakat daha sonra is degistridim .su an is dolayisiyla aslind ayer ve zman yuzunden kursa gidemiyorum . kendim ogrenmek istiyorum bu arada almanca bilen arkadaslardan degerli yardimlarini bekliyorum. bu yaz kismet olursada 3 ayligina almanca kursu icin almanyaya gidicem fiyatlar cok fazka degil aslinda

benim sorum turkiyede ogrenmek mi daha faydali olur yada goethe instu.. gibi kurslarda almanyada ogrenmek mi ve 3 bu 3 ay yada 2 ay da ne kadar fayda saglayabilirim . bu konuda bu dili konusan insalardan yardim ve tavsiyelerini bekliyorum

birde ben bu 3 ay icin hazirlik yapicam yani yogunlastirilmis kurs olayi oldugu icin bastan degilde en azinda mitte den baslarsam daha fazla fayd asaglarim diye dusunuyorum .

unutmadan forumu bugun buldum .

Nazire

Hosgeldiniz nazir :)

Elbette türkiyede biraz olsun almanca ögrenipde burada almanca kurslarina devam ederseniz, faydasini muhakkak görürsünüz, Buranin ögretme yöntemi baskadir, türkiyenin baskadir, iki türlü ögrenmenin faydalarini bence alirsiniz, bence imkaniniz varsa türkiyede de kurs görmeye devam edin, fiyatlar bakimindan da buradan daha uygundur kesin.

nazir

aslinda maddi olarak imaknim var ama calistigim yer uludag bu yuzden burdaki kurslara gidemiyroum ve surekli burda kaliyorum ayda 4 gun izinim var . birde yazin firma beni avusturya doppelmayr a gonderecek egitim icin . gitmisken 3 4 ay erken giderim almanyada veya avusturyada kursa katilirim kurs bitiminde de wolfsburgtu galiba doppelmayr a giderim hem is hem de egitim aradan cikar diye dusunuyorum .

Nazire

Size 3 Aydan fazla vize vericeklermi?, Almanya ya da muhakkak vize lazim.   ::)

nazir

vize konusunda problem yok hem gidecegim kurs vize ayarliyor hemde doppelmayr ayarlayacak birde daha once birkac defa gittigim cicin 6 ay falan verecekler sannedersem ilk inde 30 gun verdiler 2 ay sonra birdaha davet gelince 3 ay verdiler
avusturyada gecen vize ordada geciyor diye biliyorum schengen vizesi olayidan oturu bir roblem olmaz diye dusunuyorum

nazir

bırde ben kendım grammer kıtabı var ordan elımde kı kıtaplardan calısıyorum takıldıgımız yerde kı seylerı sormak ıcın veya kurdugumuz cumlerlerdekı yanlısları sormak ıcın bır topık varmı .

SkoRpioN

almancax Soru - Cevap bölümü...