Die Zeit im Krankenhaus

Başlatan Nazire, Haziran 21, 2006, 12:48:20 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazire

Dankeschön yazyagmuru, bazen bazi kelimelerin türkcedede ayniolmadigini unutuyorum :)

yazyagmuru001

onemli degil nazire hanim haliyle almanyada yasiyorsunuz hanimefendi bole kelime hatalari olacak saten yazinizda anlasiliyor privatin ozel oldugu ama ben yinede arkadaslar takilmasin diye yazdim

Macit

Türkiye'deki doktorlarin tecrübeleri cok ve de cesitli hasta gördüklerinden Alman meslektaslarina göre daha cok ve cerrahide daha yetenekliler. Ama Almanya'da teknik imkanlarin bollugu fazla. Almanya'da yabancilara pek dostca davrandiklarini söyleyemem. Artik buralarda yabancu düsmanligi artmisa benziyor. Tabi ki her yerde oldugu gibi cok iyileride var.

Nazire

Doktorlarda yabanci düsmanligi simdiye kadar bir kez gördüm, orada calisiyordum, (gerci o Doktor biraz kafadandi) Bu isyerin biraktim, insanlara olan davranisini görünce. Bence Doktorlar sadece yabancilara degil, basit görünümlü insanlara karsi, kücümseyici davranip, önemsemiyorlar, Doktorlarda artik para getiren hastalara önem veriyorlar, ister yabanci olsun, ister alman, yeterki parasi olsun. Bu her Ülkede gecerli.

ayhan gündüz

Nazire hanım öncelikle size geçmiş olsun diyorum, Allah kimseyi hastanelere düşürmesin. Ben hayatım boyunca hastanede çalıştım vede halen çalışıyorum, gördüklerimi anlatsam roman olurlar.. Türkiyede sağlık sistemi bana göre hiç iyi değil. Herşey paraya bakıyor.
Para verdinmi herşey iyi, vermedinmi insaflarına kalmış.
Ben 2000 yılında aile boyu kaza geçirdim, (Uşak yakınlarında) Arabamla eşim ve 2 çocuğum vardı. 3-4 takla attığımı söylediler, araba hurda oldu. Çok şükür Allahıma binlerce şükürler olsun ben ve kızımda birşey olmadı ama oğlum ve eşim kötüydüler. Eşim ve bende sağlıkçı olmamıza rağmen neler çektik, neler gördük anlatmakla
bitiremem. Sonunda uşak dev.hastanesinde bizlere sağlık personeli olmamıza rağmen bakmadılar, oğlumun ameliyat olmasını, eşimde birşey olmadığını(3 değişik uzman doktorun bakmasına rağmen) sadece çene kırığı olduğunu söylediler.
Ben özel ambulansla onları Trabzona çalıştığım hastaneye getirdim. Eşim 5 saat ameliyatta kaldı, bel kırılması olduğu için ameliyat ettiler vede 8 ay rapordan sonra göreve devam edebildi, ve beline platin koydular. Oğlumda 2 defa kırılan ayağından ameliyat oldu. Allah düşmanımada böyle kazalar vermesin.
Belki daha sonra anlayabildiğim kadarıyla almanca olarak sizlere kendimi, tanıtırım.
Herkese kazasız, belasız, mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

ceko

Merhaba,
hastanelerle ilgili traji-komik bir anımı anlatmak istiyorum.Olay gerçekten yaşandı:
Askerdeyken apandist ameliyatı olacaktım. Akşamdan yattım, sabah çok erken ameliyat edecekti doktor. Fakat gece başka bir asker daha getirdiler kaldığım odaya. Maç seyrederken ağzında oynadığı iğneyi yutmuş. Sabah, daha acil durumda olduğu için sanırım, benden önce onu aldılar ameliyata. Ameliyatı, benim ameliyatı yapan doktor yapmış ve o askerin apandistini almış :) Ameliyatın ertesi günü çekilen röntgen filminde iğne mideye doğru iniyordu. Benim ameliyatım da sorun olmadı. Sonra iğne ne mi oldu? Arkadaşa  pamuk yutturduk 1 hafta boyunca..İğne Pamukla birlikte WC de çıktı....
KİB

Sonsuzluk Yolcusu

Yani bu kadarida pes ya, ameliyati yapicak uzmanlar ve yardimcilari hic bakmazlarmi kimi ameliyat ediyoruz diye. Yazik o askere, askeriye oldugu icin sesinide cikaramamistir zavalli.

KAZENIS

MERHABA benim hastane anilarim cok fazla kücüklügümden beri hic hastaneden cikmadim diyebilirim bu yüzden de 23 yasinda olmama ragmen bir cok seyin ezikligini icinde yasiyorum annem kalp tansiyon seker vs hastalilari vardi doktprlarin ilgisizligi yüzünden sürekli türkiyede sigorta hastaneleri giderdik ama verilen ilaclar onu iyi etmezdi hep yeterli olmadigini yada tetkikleri dogru düzgün yapmadan ilaclarin yazilmasi sinir edrdi beni fakat maddi anlam da magdur oldugumuz icin anneme birsey yapamazdim zatende kücüktüm yillar böyle ilerledi her aksam acile gider igne yaptirirdik annem lenf kanserinden öldü yillar onu manevi anlamda yapilan igneler cok yipratti artik bacaklarinda igne yapiyorlardi yer olmadigi icin hep hayallerimde onu iyi edip güller dolu bir ev almak isterdim ama simdi yok paranin gücü her yerde belli yasitlarimdan cok farkliym gönlüm yaslanmis gibi

Nazire

Merhaba Kazenis, biraz gec okudum yazdiklarini, Cok zorluklar gecirmissin, Sans herkesin yüzüne gülmüyor, bu dünyada iyi bir tedavi görebilmen icin para gerekiyor, parayla insanin degerinin artigini maalesef herzaman  her türlü konularda hepimizde hissediyoruz.
Cok üzücü bir durum, insanlarin birbirine verdigi deger cok az, ve gitgide  de iyice azaliyor.
Hepimiz icin gecerli bu, insanlari kendimizi sevdigimiz kadar sevmememiz gerekiyor, bunu ögrendigimiz an ozaman bir insaniz hepimiz.

PELSIN

Herkesin hastanelerde yasadiklarini detayli olarak olmasada okudum.öncelikle bu konuyu acan sevgili Nazireye cok gecmis olsun diyorum,(bu siteye cok emegi gecen bir arkadas)Diger arkadaslarada yasadiklarindan dolayi cok gecmis olsun diyorum. Sevgili Nazire Türkiyeden 5 yil önce Almanyaya gelmis biri olarak sunu söylüyorum,inan Almanyadaki saglik sisteminin ceyregini Türkiyede görmedim.Almanya hastaya bakisi ve ilgilenisi cok güzel.Hatta ilk yil bu hizmeti türkiyede görmedigim icin  yadirgadim tuhaf ve hos geldi bana tabi sonradan alistim.Ben burda bir kez hastanede kaldim kizimin dunyaya getirdigim zaman.Ve benim kizimin, anne karninda bir kalcasi gelismemisti kizim 3 günlük iken hemen u1 fark edildi ve kizimin bacagina bir cihaz takildi ve ben 8 gün kendi saglik problerimden dolayi hastanede kaldim 8 gun boyunca kizima hemsireler bakti(gece ve gündüz) ilk zamanlar bu cihazi takip cikartmakta zorlaniyordum ama bana sabirla ögrettiler.Kizim 2 ay sürekli haftalik kontrolden gecti ve su anda kizim 2 yas 2 aylik ve kizim cok normal oynayip kosabiliyor bunun bir anne icin ne kadar önemli oldugunu sende bilirsin.Bazen düsünüyorum Türkiyede olsaydik ne oludu acaba?kizimin kesin bir bacagi kisa kalirdi. Ailem izmirde yasiyor ve babam sürekli dr giden bir insan olmasina ragmen, babamda kanser tesisini tam bir yil sonra koydular ve gec tesis yüzünde 7 ay önce babami kaybettim kanserden. tabiki cok iyi dr var ama.........

Nazire

Sözlerin icin tesekkür ederim Pelsin.
Bizler, yani Almanyada uzun yillar yasayip, Almanyanin yasamini benimsemis insanlar, buradaki hatalara daha degisik bakiyoruz, ben Doktorda calistigim icin, özel hastalarin ve degisik Krankenkasselerde üye olan hastalarin arasindaki farki görüyorum, ve mecbur kalip ben bile bu insanlara degisik davranmak zorundayim, bu yüzden burdaki davranislar beni cok rahatsiz ediyor, ve gitgide de amerikaya benziyecek bu kesin. Tabiiki türkiyedeki durumlar daha bir baska. Ben maalesef türkiyenin hic bir durumuna alisabilicek insan degilim, oradaki gördüklerim, izinde bile olsa bana yetiyor, Sizin dediginiz gibi keske ceyregi yapilsa, fakat ben türkiyede özel Doktora gitmistim ve bana kesinlikle Almanyayi aratmadi, bu yüzden dedigim gibi, paran varmi, heryerde sözün/hakkin var.
Size basiniz sagolsun, babaniz burdada olsaydi, burdada gec bulma durumu olabilirdi, kanser herzaman hemen bulunmuyor, sizin icin üzgünüm. Allah yanizda bulunsun bu üzgün zamanlarinizda.