Vize İçin Başvurup Bekleyen veya Sonuç Alan Arkadaşların Tecrübeleri

Başlatan celik_mehmet, Ocak 20, 2008, 03:43:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nujin

merhaba arkadaşlar bende 22 ocakta vize başvurusu yaptım ve eşimin eline kağıtlar 4 şubatta vardı.eşim türk asıllı alman vatandaşı....
artık vize ankaradan elime ne zmaan geçr bilmem hayrılsı olsundiyelim

adabarış

mrb nujin umarım en kısa zamanda vizen eline geçer...benim bir sorunum var eğer yardımcı olursan sevinirim...bu vize başvurusu sırasında başvuru formundan bahseliliyor...ben internetten indirdim ama tam olarak emin değilim...konsolosluk girişinden temin eebileceğimiz söyleniyor ..ben onda bir sorun yaşamamak için daha önceden  halletmek istiyorum  formu nerdeden bulabilirim...teşekkürler.

ordulu

adabarış,internetten indirdiğin formları doldurman yeterli olacaktır başvuru esnasında..
orjinal form konsolosluğun kapısında veriliyor..orada alıp temize geçebilirsin..Allah yardımcın olsun

adabarış

nujin

Alıntı yapılan: adabarış - Şubat 10, 2008, 04:34:03 ÖS
mrb nujin umarım en kısa zamanda vizen eline geçer...benim bir sorunum var eğer yardımcı olursan sevinirim...bu vize başvurusu sırasında başvuru formundan bahseliliyor...ben internetten indirdim ama tam olarak emin değilim...konsolosluk girişinden temin eebileceğimiz söyleniyor ..ben onda bir sorun yaşamamak için daha önceden  halletmek istiyorum  formu nerdeden bulabilirim...teşekkürler.

ben internet sayfasından ikişer adet indirdim ve bbir tercüme bürosuna doldurdum ve orda hiç bi r sorunda yaşamdım .istersen konsolosluğun önünde de doldurabilrisn 20 dk öncesinden gidersen tabi...

customer

arkadaşlar merhaba, bu sertifika sınavına girenler anlatabilirmi, zorluk derecesi nedir, 60 saatlik bir kurs aldım acaba yeterlimidir, yapabilirmiyim.
Yazarsanız sevinirim

yakisikli_star

selam arkadaslar ınsAllah butun arkadaslarımızın bır an once vızesı cıkar .benım sorum su ıstanbul konsoloslugu arndevuyu kac gun sonraya verıyorlar ?ve rendevu ıcın ıs bankasına para yatırıyormuyuz.saygılar

khoLpa$aLı

iş bankasına para yatırıyorsun  onlarda sana yoğunluğa göre randevu veriyor genelde 15 gün sonraya oluyor ama yoğunluğa göre değişebilir.

şems

Alıntı yapılan: nujin - Şubat 10, 2008, 04:15:03 ÖS
merhaba arkadaşlar bende 22 ocakta vize başvurusu yaptım ve eşimin eline kağıtlar 4 şubatta vardı.eşim türk asıllı alman vatandaşı....
Nujın eşının elıne kağıtlar geçmiş kısa surede ne guzel.araştırdılar mı eşını peki...

kübüs

arkadaslar bir sorum olacak ben eylul ayinda basvuru yaptim evraklarimi aldilar sonra benden dil sertifikasi istediler sinavi gectim 1 subatta da sertifikayi UPS ile yolladim tahminen kac gunde esime evraklar ulasir ve ulastiktan ne kadar sure sonra vize veriyorlar -maas ve ev konusunda bir problemimiz yok-tecrube edenelr varsa bilgilerini paylasirsa sevinirim

nujin

Alıntı yapılan: şems - Şubat 11, 2008, 12:35:24 ÖS
Alıntı yapılan: nujin - Şubat 10, 2008, 04:15:03 ÖS
Nujın eşının elıne kağıtlar geçmiş kısa surede ne guzel.araştırdılar mı eşını peki...
eşim önceden evrakların hepsini vermiş .araştıralacak bir durum yok artı eşimn kaldığı yer küçük bir yer yani yoğun bir şehir değil ...ondan dolayı erken varmış olabilir...

1923Turk

bir vize başvurusu ortalamma ne kadarda sonuçlanır şimdiden teşekkürler

yakisikli_star

selam arkadaslar .benım oglum alman vatandası burda nufus kayıt ornegınde gozukmuyor oglum sadece esım ve ben gozukuyoruz gozukmese bır sakınca olurmu bır bılgınız varsa yardımcı olursanız sevınırım saygılar

Aka

ARKADAşLAR,

GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ SINAVA GİRDİM. BUGÜN SERTİFİKAM GELDİ. KAZANMIşIM SONUNDA:))) BİR AşAMA DAHA KAYDETTİK şİMDİ SIRA VİZE İÇİN RANDEVU ALMAYA GELDİ.. DURMAK YOK YOLA DEVAM:)) SINAVDAN ÇEKİNMEYİN SAKIN. ÇALIşANA HİÇDE ZOR DEĞİL. HERKESE KOLAY GELSİN..

haticeyildiz

Alıntı yapılan: Aka - Şubat 13, 2008, 11:12:10 ÖÖ
ARKADAşLAR,

GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ SINAVA GİRDİM. BUGÜN SERTİFİKAM GELDİ. KAZANMIşIM SONUNDA:))) BİR AşAMA DAHA KAYDETTİK şİMDİ SIRA VİZE İÇİN RANDEVU ALMAYA GELDİ.. DURMAK YOK YOLA DEVAM:)) SINAVDAN ÇEKİNMEYİN SAKIN. ÇALIşANA HİÇDE ZOR DEĞİL. HERKESE KOLAY GELSİN..

slm bende aynı gün sınavdaydım, uff hala gelmedi sonuç. senin adına çok sevindim, hayırlısıyla vizeni de alırsın.

mertboy

merhaba (turkboy) benimde durumu senin ki ile aynı .. fakat ben baş vuralı 3 hafta olmak üzere.. Allahtan tek dileğim. cevabı: (evet veya red) almak.. çünkü  5 ay gibi uzun bi süre beklemek,bozuk olan piskolojimi ne hale getirir hiçte düşünmek istemiyorum.... Allah sabır versin hiçte kolay bi durum değil...
dediğim gibi durumumuz ayın almanca,almanyada yaşamışlık felan aynı fakat tek farkı; benim başvurum almanyada aile birleşimi yani almanyada evlenmek... bakalım hiç umutlu değilim ama.. hayırlısı...
sana sorum şu : genelde neler sordular sana?? ve kaçdefa konsolosluğa gittin? ayır tam olarak anlamadığım ise şu; eşin alman vatandaşı türkmü yoksa alman uyruklumu...??
Allah hepimizin yardımcısı olsun .. sağlıcakla kalın..

efekentli_09

Perşembe günü izmirde sınava girdim ve çok şükür Cumartesi günü sertifikam elime ulaştı. Yarında vize için randevum var. Olaylar öyle hızlı gelişiyor ki şuan hadi hayırlısı...