Vize İçin Başvurup Bekleyen veya Sonuç Alan Arkadaşların Tecrübeleri

Başlatan celik_mehmet, Ocak 20, 2008, 03:43:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

july

slm arkadaşlar,ben 25 haziranda vizeye müracat etmiştim.konsolosluk bugün için bana randevu vermişti.konsolosluk eşimin ailesi hakkında soru sordu,kaç kardeşi var nerede oturuyor,adları ne,eşin ne hediye aldı,evlendikten sonra sizi görmeye geldimi,eşinin anne baba adı,nikah nerede oldu,hangi tarihte,kutlama yaptınızmı,hoca nikahı oldumu,hangi tarihte,eşinin doğum tarihi,nerede oturuyor,kiminlen yaşıyor,almanyada akrabanız varmı,eşin ne iş yapıyor gibi sorular sordular.ve bugün aynı şekilde aynı soruları eşimede sordular.bakalım vizem ne zaman gelcek.

fevziş

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Eylül 15, 2008, 12:09:57 ÖÖ
slm fevzis ya icimden  birhis 1 bucuk ay sonra islemlerin tamamlancak gibisinden birsey söylüyor....
insAllahhh yaaaaa   ::)
bu arada kizinin yaniklarindan benim yerime öp olur mu?  ya:)
sağo arkadaşım Allah razı olsun hayırlsı bakalım inşAllah biran önce alırız vizemizi :embarassed:

asimavi

Selam arkadaşlar günlerdir giremiyordum foruma bilgisayarım bozuldu evraklarım geçen cuma ulaşmış almanyaya eşimde bugün istenen gerekli evrakları düzenlemiş evli olduğuna dair belge,aylık geliri ve evin kontratnı istemişler ordaki görevli memur hiç bir eksik olmadığını herşeyin yolunda olduğunu ve bu hafta olumlu bir cvp alırsınız demiş inşAllah hayırlısı bekliyorum artık bugün başvuralı vize için tam 36 gün oldu

rose_iz

arkadaşlar merhaba bi sorum olucak. cuma günü ist.e almanyadan onay gelmiş ama bugun kargo takip no.suna baktım hala bi işlem gözükmemektedir. sizce bu normalmidir. acaba nezman gelir???

adnan38

slm arkadaşlar cuma günü ankarada randevum var,inş iyi geçer.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: rose_iz - Eylül 16, 2008, 04:22:50 ÖS
arkadaşlar merhaba bi sorum olucak. cuma günü ist.e Almanyadan onay gelmiş ama bugun kargo takip no.suna baktım hala bi işlem gözükmemektedir. sizce bu normalmidir. acaba nezman gelir???
hadi gözün aydin canim. evet bu normal. bende takip edemiyordum. 10 gune kalmaz gelir :)

duygu_0354_duygu

rose_iz

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Eylül 16, 2008, 06:55:30 ÖS
hadi gözün aydin canim. evet bu normal. bende takip edemiyordum. 10 gune kalmaz gelir :)
inşAllah canım bekliyorum işte :))

Adse

adnan38"e tavsiye : simdiden güzel ve basarili görüsmeler diliyorum. Umarim iyi gecer. Randevuya gitmeden önce esinle iliskinizle iligili ders calisir gibi bi calisma yapmanizi tavsiye ederim. Soru sorabiliyorlar. Nerde tanistiniz ? Evlilik kararini ne zaman aldiniz ? vs. buna benzeyen veya benzemeyen daha bir cok soru ile karsilasabilrsin. Ayrica yaninda bos bir kagit ve kalemde bulundurmani tavsiye ederim, kolaylik olmasi acisindan gorusmeden hemen sonra sorulari not eder ve esine iletirsin, cunku esininde almanyada böyle sorularlar karsilasmasi muhtemel.

Ayrica randevuya giden bilidigim arkadaslardan edindigim izlenim kadariyla eger Sertifikanizin uzerindeki sinav notunuz yuksek degilse randevu sirasinda bir kac tane sözlü olarak almanca soru sorabiliyorlar, esiniz nerde yasiyor? esinizin isi nedir? vs. Fazla zorlayici sorular degil gibi duruyor ancak o an heyecan yapacak arkadaslarin sakin olmasi lazim.Simdiden randevuya girecek ve vize bekleyen arkadaslara basarilar.

asimavi

şükürler olsun..... :D
Vizem sonunda 38 gün sonra çıktı arkadaşalar çok mutluyum çok korkmuştum aksi bişeyler olucak diye beklemek sabretmek ne  kadar zormuş ama gerçekten çok sevindim Allahım bu duyguyu tüm bekleyenlere yaşatsın herkes sevdiklerine kavuşsun tek dileğim bu  :angel:

ferdilantord

arkadaşlar benimde ayın 22'de randevum var izmir alman konsoloslugunda başvuru form hakkında yardımcı olursanız sevinirim formu nasıl  dolduracagım hakkında gercekten faydalı bir site yaklaşık 7 aydan beri takip ediyorum ara sıra faydasını gordum yardımlar için teşekkür ederim.........

Adse

Formu kendi el yazin ile doldurman gerekiyor ve formda maddeler hem almanca hemde türkce olarak yer almakta. Ben vize basvurusuna gittigimde Istanbul konsoloslugunda giristen hemen sonra duvarda örnek olarak doldurulmus bir nüsha gördüm, Izmir konsoloslugunda böyle bir örnek var mi bilmiyorum ayrica varsada iceri alip bakmaya izin verirler mi bilmiyorum, cünkü ben esimin yardimi ve kendi arastirmalarim ile doldurmustum. Ancak konsolosluktaki örnege bakabilme imkanin varsa senin acindan cok iyi olur.

ferdilantord

Alıntı yapılan: Adse - Eylül 17, 2008, 10:04:30 ÖS
Formu kendi el yazin ile doldurman gerekiyor ve formda maddeler hem almanca hemde türkce olarak yer almakta. Ben vize basvurusuna gittigimde Istanbul konsoloslugunda giristen hemen sonra duvarda örnek olarak doldurulmus bir nüsha gördüm, Izmir konsoloslugunda böyle bir örnek var mi bilmiyorum ayrica varsada iceri alip bakmaya izin verirler mi bilmiyorum, cünkü ben esimin yardimi ve kendi arastirmalarim ile doldurmustum. Ancak konsolosluktaki örnege bakabilme imkanin varsa senin acindan cok iyi olur.

teşekkür ederim ama boyle bişey olmadıgını soylediler  bana ginede saol yardımların için...

dargin

slm asimavi kardeşim hayırlı ugurlu olsun darısı bekleyenlerin ve benim başıma Allah yolunu acık etsin

asimavi

çok saol kardeşim inşAllah sizde bir gün bu mutlu haberi alırsınız hepimize dua ediyorum sabredin ve inancınızı kaybetmeyin  okey:) Allah hepizin yardımcısı olsun

rose_iz

arkadaşlar vizem geldi sonunda 3 ayı aşın bi süre zarfında :) dargın sende benim gibi yaz tat,iliş dönemine geldin eşin ordan takibini yapsın sanada en kısa sürede gelir inşAllah. bu arada cuma günü uçuyorum... herkeze iyi şanslar

SEVGI-40

Allah yolunu acik etsin roseiz.Allah herkese nasip etsin biranaönce su vizeyi yani bekliyenlere ;D