Laf Lafı Açıyor

Başlatan esma 41, Şubat 11, 2008, 01:10:36 ÖÖ

0 Üyeler ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

197

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 01:21:58 ÖÖ
Bu arada  bende almanciyim.Burada dogdum.Burada büyüdüm.Bir ara Türkiye'de yasadim ama simdi yine buradayim.  ;D Türkcem nasil?  ::)

Benim bildigim kadariyla Türkcen iyi.. ;)

esma 41

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 01:25:37 ÖÖ
Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 12, 2008, 01:24:13 ÖÖ
Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 01:15:48 ÖÖ
Esma senin icin sunu söyleyebilirim.Su ana kadar tanidigim almancilar icinde en iyi türkceye sahip olan kisi sensin ama bende senin telafuzunu duymadim..  ;D

Telafuzum daha iyidir ( yalan )  ;D
Bence iyi ama iyi olmayabilirde.  :)

Tesekkür ederim jentzsch  :embarassed: utandim simdi .
Beni cok memnun ettiniz.  :)

Bir hatani düzeltebilir miyim? Yanlis yazmissin da... ::) ::)

Düzeltebilirsin...  ;D

197

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 01:27:45 ÖÖ
Almanca benim ana dilim.Türkceyi sonradan ögrendim.Yalan degil gercek..

Ama sanki buna ragmen Almanca'da takildigin yerler var gibime geliyor, dogru mu? Dogruysa, sebebini ögrenebilir miyim?

197

Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 12, 2008, 01:27:52 ÖÖ
Esma senin icin sunu söyleyebilirim.Su ana kadar tanidigim almancilar icinde en iyi türkceye sahip olan kisi sensin ama bende senin telafuzunu duymadim..  ;D

Düzeltebilirsin...  ;D

Die Korrektur;

Bence iyi ama iyi olmayabilir de , de ayri yazilmali burada.

esma 41

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 01:32:19 ÖÖ

Düzeltebilirsin...  ;D

Die Korrektur;

Iyi bee iyi  ;D ( costu birisi )  ;D

jentzsch

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 01:29:14 ÖÖ
Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 01:27:45 ÖÖ
Almanca benim ana dilim.Türkceyi sonradan ögrendim.Yalan degil gercek..

Ama sanki buna ragmen Almanca'da takildigin yerler var gibime geliyor, dogru mu? Dogruysa, sebebini ögrenebilir miyim?
Onur ya saka yapiyorum.Yazdiklarim dogru ama bir ara Türkiye'de yasadim dedim ya. O bir ara 20 sene  ;D Almancam kötü seninde bildigin üzere.. ;D Bakalim zamanla ögrenecegiz insAllah..

(ögrenecegiz 'i de sirf sen düzeltme diye bu kadar uzun yazdim.Normalde ögrencez yazardim.) ;D

gütig

Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 12, 2008, 01:35:04 ÖÖ
Alıntı yapılan: 197 - Nisan 12, 2008, 01:32:19 ÖÖ

Düzeltebilirsin...  ;D

Die Korrektur;

Iyi bee iyi  ;D ( costu birisi )  ;D

Esma`cim, benim de biraz 197 ligim tuttu galiba ama Onur`un buradaki  "de" ye dikkati cekmesi hosuma gitti. Cogu kez yapilan bir hata malesef. Ama sana söyle tarif edeyim, daha iyi anlarsin sanirim.  Oradaki "de" yi birlesik yazdigin zaman, sanki Almancada "auch" yerine "in" edatini kullanmissin gibi bir yanlislik cikiyor ortaya. Düsünsene, Almancada auch yerine in kullandigini. Anlamlari ne kadar farkli öyle degil mi ??

jentzsch

Cümledeki -de eki yerine ''dahi'' kelimesini koyarak okuyun.Eger cümlenin anlami bozulmuyorsa -de ayri yazilir.Kisacasi ''dahi'' anlamindaki -de ayri yazilir. Benimde bir katkim olsun istedim.  ;D

gütig

Güzel bir katki. Tesekkürler Jentzsch  :)

gütig

Jentzsch, sen yarismaya katilmadin mi ?? Hani ayni seviyede gibiyiz ya, B2`yi bitirmek üzeresin. O yüzden merak ettim.

jentzsch

Alıntı yapılan: gütig - Nisan 12, 2008, 12:12:43 ÖS
Jentzsch, sen yarismaya katilmadin mi ?? Hani ayni seviyede gibiyiz ya, B2`yi bitirmek üzeresin. O yüzden merak ettim.
Katildim gütig.Az önce ciktim sinavdan..  ;D Ayni puan almisiz ama senin tahtini ele gecirdim.4.üm  ;D

gütig

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 12, 2008, 12:38:58 ÖS
Alıntı yapılan: gütig - Nisan 12, 2008, 12:12:43 ÖS
Katildim gütig.Az önce ciktim sinavdan..  ;D Ayni puan almisiz ama senin tahtini ele gecirdim.4.üm  ;D

;D Bu kadar hain oldugunu bilmezdim Jentzsch. Tahtimda gözün varmis demek. Durup dururken besinci oldum sayende :D

jentzsch

Olsun ya..5.likte iyidir. ;) Mesela 6. ve 7.likten iyidir. ;D ;D

gütig

Bu yarismanin, sanirim 2. ve 3. sü de yapilcak. Birinci yarisma cok zor olmadigi halde dördüncü ve besinciligimizle övünüyoruz. Sonraki yarismalar git gide zorlasacak bence. O zaman 6. ya da 7. olmaya bile sevinebilir durumda olursak hic sasirma Jentzsch ;) :) Asil zorlasan yarismalarda görücem ben seni. Iyi calis o zamana kadar. Madem beni rakip olarak görüyosun, ben de sana meydan okuyorum o zaman. Diger yarismalarda tek amacim seni gecmek olacak ;D

gütig

Sayende büyük de konustum :-X  :) Bogalarin kizmasi da cok fena oluyo yaw. Ates köpürüyoz valla :-\

jentzsch

Alıntı yapılan: gütig - Nisan 12, 2008, 01:05:55 ÖS
Bu yarismanin, sanirim 2. ve 3. sü de yapilcak. Birinci yarisma cok zor olmadigi halde dördüncü ve besinciligimizle övünüyoruz. Sonraki yarismalar git gide zorlasacak bence. O zaman 6. ya da 7. olmaya bile sevinebilir durumda olursak hic sasirma Jentzsch ;) :) Asil zorlasan yarismalarda görücem ben seni. Iyi calis o zamana kadar. Madem beni rakip olarak görüyosun, ben de sana meydan okuyorum o zaman. Diger yarismalarda tek amacim seni gecmek olacak ;D
Akreplerde cok kinci olur.. ;D Yenilgiye dayanamaz,kendi kendini sokar.. :D Dedigin gibi digerleri daha zor olacak.Demek bana meydan okuyorsun. ;D Tamam o zaman hodri meydan.. ;D Isin bitti gütig. >:(  ;D

gütig

;D Tamam, hodri meydan. Görüsürüz ikinci yarismada >:( >:( >:( ;D ;D ;D