Laf Lafı Açıyor

Başlatan esma 41, Şubat 11, 2008, 01:10:36 ÖÖ

0 Üyeler ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Kasım 23, 2008, 01:39:58 ÖÖAma anladığım kadarıyla sizin almancanız Advanced seviyede,

Idare ediyorum sükür seviyem cok yüksek degil ayrica Gramer beni öldürüyor burda bir siir var her okudugumda kendimi buyorum o siirde
siir safasinda belki rastlamissinizdir der die das siirin ismi gülmek isterseniz buyrun okuyun beni anliycaksiniz ozaman  :haha: :haha:

ATAAN

Aslında o metni hazırlama amacım Almanca kelime dağarcığı fazla olmayan arkadaşlara yönelik, formülüze ettim elimden geldiğince, Yani A1 sınavında yazmanızı istedikleri mektupu yazabilmeleri için kelimelerin anlamlarını bilmeyen veya hatırlayamayan arkadaşlara yönelikti.
Lisan kullanmak bilirsiniz biraz da mantık işi gibi geliyor bana

esma 41

Alıntı yapılan: ATAAN - Kasım 23, 2008, 01:46:49 ÖÖAslında o metni hazırlama amacım Almanca kelime dağarcığı fazla olmayan arkadaşlara yönelik, formülüze ettim elimden geldiğince, Yani A1 sınavında yazmanızı istedikleri mektupu yazabilmeleri için kelimelerin anlamlarını bilmeyen veya hatırlayamayan arkadaşlara yönelikti.
Lisan kullanmak bilirsiniz biraz da mantık işi gibi geliyor bana

Hem mantik birazda kabiliyet isi gibi  bence.
Lisan ögrenme  kabiliyetli insanlar cok daha  cabuk ve cok güzel ögrenip konusabiliyorlar.

ATAAN

Özellikle Türkler, bizler daha yatkınız ve Türkler gerçekten çok zeki. Örneğin biz bir kelimeyle derdimizi anlatabilirken, diğer dillerde artıkellerle, zamanlarla falan boğuşuyoruz adeta.
Gördün  kelimesinin sonuna bir MÜ koymak bizde yeterliyken soru yapmak için, diğer dilleri Almanca konuşan bir insan olarak siz tahmin edebilirsiniz  

esma 41

Alıntı yapılan: ATAAN - Kasım 23, 2008, 01:57:16 ÖÖÖzellikle Türkler, bizler daha yatkınız ve Türkler gerçekten çok zeki. Örneğin biz bir kelimeyle derdimizi anlatabilirken, diğer dillerde artıkellerle, zamanlarla falan boğuşuyoruz adeta.
Gördün  kelimesinin sonuna bir MÜ koymak bizde yeterliyken soru yapmak için, diğer dilleri Almanca konuşan bir insan olarak siz tahmin edebilirsiniz 

Tahmin degil , kesinlikle biliyorum. :)

Birde zekamizi dogru yerlerde kullanmasini ögrensek ´cok güzel olurdu.  :)

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Kasım 23, 2008, 01:50:07 ÖÖ:haha: :haha: :haha:

Bukadar güldügünüze göre sanirim der die das misralarini okudunuz

Artikelmisin, ne kafirsin bilemedim,
Seni tanıyalı bir aydır gülemedim,
İstedim ama Lügatlardan silemedim,
Seni hiç gözüm tutmadı der dié das...
:haha: :haha: :haha:

gece

Alıntı yapılan: esma 41 - Kasım 23, 2008, 02:02:40 ÖÖTahmin degil , kesinlikle biliyorum. :)

Birde zekamizi dogru yerlerde kullanmasini ögrensek ´cok güzel olurdu.  :)

Hehh iste bu tasta bana offf saka saka  ;D ;D

ATAAN

Evet çok güzel bir şiir, Almanca'yı çok güzel tarif etmişsiniz   :haha:

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Kasım 23, 2008, 02:10:37 ÖÖEvet çok güzel bir şiir, Almanca'yı çok güzel tarif etmişsiniz   :haha:

Yaaa iste böyle bir sey aynen benim hislerim ama gün gelicek bu Artikeller diye bir sorunumuz kalmiycak insAllah

bunun icin burdayiz bunun icin okadar calismalar

Esma nin hazirladigi dersler sayesinde cok yol aldik Almancax da olmak büyük sans benim icin  :)

ATAAN

Alman dili ve edebiyatının koca profesorü bile artıkellerde hata yapabiliyorsa bizimkiler sanırım devede kulak kalır  :)
Almacax'da olmak gerçekten çok keyifli

esma 41

Alıntı yapılan: gece - Kasım 23, 2008, 02:20:40 ÖÖYaaa iste böyle bir sey aynen benim hislerim ama gün gelicek bu Artikeller diye bir sorunumuz kalmiycak insAllah

bunun icin burdayiz bunun icin okadar calismalar

Esma nin hazirladigi dersler sayesinde cok yol aldik Almancax da olmak büyük sans benim icin  :)

Tesekkür ederim gece.
Alamncax benim icinde cok keyifli ve bende cok sey ögrendim ALmancax ve sizin sayenizde.  :)

Gece hic alakasiz bir soru soracam sana simdi ?

Senin burcun neydi ?  :)

gece

Ikizler burcum  :) ilgilenirmisin burclarla Yesillim

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Kasım 23, 2008, 02:23:34 ÖÖAlman dili ve edebiyatının koca profesorü bile artıkellerde hata yapabiliyorsa bizimkiler sanırım devede kulak kalır  :)
Almacax'da olmak gerçekten çok keyifli

Haklisiniz Ataan bey bu dediginizi bende cokca duyuyorum. :)

esma 41

Alıntı yapılan: gece - Kasım 23, 2008, 02:28:04 ÖÖIkizler burcum  :) ilgilenirmisin burclarla Yesillim

Sadece merak .  :)

ATAAN

Önümüzde ki ay bende yoğun birşekilde Almancanın içine düşeceğim çünkü yaza kadar Almanya'da olacağım,
Genelde Denglish konuşuyorum zorda kaldığım zaman  :)

gece

Alıntı yapılan: esma 41 - Kasım 23, 2008, 02:31:38 ÖÖSadece merak .  :)

Ben cok ilgilenmiyorum ama merakliyimdir peki sen hagi burcdasin Yesillim ?