Laf Lafı Açıyor

Başlatan esma 41, Şubat 11, 2008, 01:10:36 ÖÖ

0 Üyeler ve 37 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jentzsch

Amin,insAllah ;D Ise gec kalmadan cikayim ben en iyisi ;D Guzel dileklerin icin tesekkurler.Allah cümlemize nasip etsin böyle güzel seyleri..

kirsehir7

korkma gütig dogumdan sonra verirsin kilolari Allah anali babali büyütsün bebegini.

moses

merhaba arkadaşlar ben bu sitede yeniyim ve almanca gerçekten zor...yardımcı olabilirmisiniz bana...teşekkür ederim hepinizede...umarım sık sık görüşürüz...

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: gütig - Mart 27, 2008, 03:00:43 ÖS
Amin. Sen de sagol dualarin icin... Allah arzu eden herkese ana-baba olmayi nasip eder insAllah...Evet, nisanlin demek artik dogru olmaz. Hanimin da artik bi Jentzsch oldu  :D InsAllah cok gecmeden minik minik jentzsch`ler de olur.
hayırlı uğulu büyütürsün inşAllah bebişini..... bak kardeş sana şunu söleyim. bebeğin olurda evlenme çağına glirse sen sen ol verme sakın almanyaya:)valla ya ne bu çektiğimiz böle ya...kocaya varmak için çektiğimize bakk :) dizimizi kırıp oturamadık evimizde!  anamdan doğduğum süt burnumdan geldi. yok konsolosluk yok sınavv  yok kurs vallaaa bilemiomm yaniii . hadii kççççibbbbb :)

gütig

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Mart 27, 2008, 10:19:27 ÖS
Alıntı yapılan: gütig - Mart 27, 2008, 03:00:43 ÖS
Amin. Sen de sagol dualarin icin... Allah arzu eden herkese ana-baba olmayi nasip eder insAllah...Evet, nisanlin demek artik dogru olmaz. Hanimin da artik bi Jentzsch oldu  :D InsAllah cok gecmeden minik minik jentzsch`ler de olur.
hayırlı uğulu büyütürsün inşAllah bebişini..... bak kardeş sana şunu söleyim. bebeğin olurda evlenme çağına glirse sen sen ol verme sakın Almanyaya:)valla ya ne bu çektiğimiz böle ya...kocaya varmak için çektiğimize bakk :) dizimizi kırıp oturamadık evimizde!  anamdan doğduğum süt burnumdan geldi. yok konsolosluk yok sınavv  yok kurs vallaaa bilemiomm yaniii . hadii kççççibbbbb :)

:)Sagol önerilerin icin ama ben zaten yedi yildir Almanya`da yasiyorum. Bebegim nasipse burda dogacak yani...Sinavlar falan aslinda bence dert edilcek seyler degil. Asil cile Almanya`ya geldikten sonra basliyor...

haticeyildiz

duygu ve gütig korkuttunuz beni yazdıklarınızla  :embarassed:
napalım ne çıkarsa karşımıza mücadele etme gücü nasip etsin Rabbim  :angel:

şems

evet gerçekten çoçuk yetiştimek zor olsa gerek...ilk önce ana dili lan turkçeyı çok ıyı konuşabilmelı ..ve daha sonra almancayı öğrenmeli diye düşünüyorum...
turk olupta turkçeyı çok ıyı öğrenemeyen bırının almancayıda çok ıyı konuşabileceğini zannetmiyorum

jentzsch

Alıntı yapılan: şems - Mart 28, 2008, 11:52:21 ÖÖ
evet gerçekten çoçuk yetiştimek zor olsa gerek...ilk önce ana dili lan turkçeyı çok ıyı konuşabilmelı ..ve daha sonra almancayı öğrenmeli diye düşünüyorum...
turk olupta turkçeyı çok ıyı öğrenemeyen bırının almancayıda çok ıyı konuşabileceğini zannetmiyorum
Cocuk yetistirmek zaten cok zor bir sey.Bir de bunun yabanci bir ülkede,farkli bir kültür ve din ortaminda yapildigini düsünürseniz bir kat daha zorlasir..Cocuga sadece kendi kültürünü ögretirseniz yasadigi ortama uyum saglayamaz ve cok slklntllar yasayabilir.Tabi bunun tam tersi de olabilir.Aradaki dengeyi cok iyi saglamak lazim.Bu denge saglanmayinca benim su an etrafimda gördügüm iki kültür arasinda kalmis,ne olduklarini bilmeyen arkadaslar yetisir.

şems

Alıntı yapılan: jentzsch - Mart 28, 2008, 01:15:23 ÖS
Alıntı yapılan: şems - Mart 28, 2008, 11:52:21 ÖÖ
Cocuk yetistirmek zaten cok zor bir sey.Bir de bunun yabanci bir ülkede,farkli bir kültür ve din ortaminda yapildigini düsünürseniz bir kat daha zorlasir..Cocuga sadece kendi kültürünü ögretirseniz yasadigi ortama uyum saglayamaz ve cok slklntllar yasayabilir.Tabi bunun tam tersi de olabilir.Aradaki dengeyi cok iyi saglamak lazim.Bu denge saglanmayinca benim su an etrafimda gördügüm iki kültür arasinda kalmis,ne olduklarini bilmeyen arkadaslar yetisir.
Evet dengeyi çok iyi kurmak lazım..hem dili hemde kültürunu çok ıyı bılmek gerekiyor..eşim yeterınce bu konuda kendını gelıştımiş benımde dıl konusunda kendımı daha da geliştirmem gerekiyor...hep soyluyorum zaten başka bır ulkede bayansan ve dıl bılmıyorsan bır hiçsın...ıstersen burada ıkı unıversıte bıtır..
ben ıngılızceme guvenıyorum sanırım ondan da bıraz rahatım...almancam çok çok ıyı olmasa bıle...

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: haticeyildiz - Mart 28, 2008, 10:04:49 ÖÖ
duygu ve gütig korkuttunuz beni yazdıklarınızla  :embarassed:
napalım ne çıkarsa karşımıza mücadele etme gücü nasip etsin Rabbim  :angel:
slm hatice sen bize bakma. hepsi gelir geçer. kursu kafaya takıyorduk onu hallettik. sonra sınav onda hallettik , konsolosluk dedik o da tamam yani senin anlıycan zamanla olamayacak şey yok. birsürü aşamalardan geçtik ve başardık bu almanlara inat. peki sen ne durumdasın? sınav stresini felen atlattınmı? bende vzemi bekliyorum. neyse hayırlısı bakalım.... kib:)

haticeyildiz

slm duygu
özelden gütig'le de konuştum, sağolun duyarlılığınız ve samimiyetiniz için.
ben kursu ve sınavı hallettim şükür  :D
nikahım var mayıs başında inşAllah  :), sonra vize işlemleri  :(
yolun yarısındayım daha ama zorluklar aşılmak için vardır. Aşmak gerekmeseydi zaten zor olmazdı (biraz basit bi cümle oldu belki ama insanı tekrar ettikçe yüreklendiriyo yani beni  ::) )
Allah'a emanet olun :)

kardelen40

şems

sinemm

herkese selam nasilsiniz umarim iyisinizdir?

jentzsch

Merhaba sinem,iyiyiz yani ben iyiyim sagol.Sen?

sinemm

hafta sonu zaman öldürüyüoruz iste ne yapalim. esim iste..türk filmi seyrediyorum..fatma girik cüneyt arkin...:D klasik türk filmi iste...
sen calismiyormusun bugün timur?