Laf Lafı Açıyor

Başlatan esma 41, Şubat 11, 2008, 01:10:36 ÖÖ

0 Üyeler ve 66 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kesmeşeker

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 24, 2008, 08:28:04 ÖS
amın ya ınsAllah sertıfıkayla basvurunca tahmınen kac zmanda cıkıyo bılgınız var mı pekı ?
kağıtlarının almanyaya gitmesine bağlı, eşiniz istenen evrakları verdikten sonra 10 - 20 gün içinde çıkabiliyor, genelde öyle oluyor yani ;)

özlem_özlem

bı sorum daha olcak ya aklıma takılan sımdı benım evraklarım hazır ıslemlerı tam bılmıyorum bızım nıkahımız kıyıldı ve bu aıle toplum kagıtları var ya nufus kayıt orneklerı yanı bunların tercume edılmesı ve yemınlı bı tercuman tarafından kaşelenmesi gerekıyomus bıde noterde tasdıklenmesı dogrumu ?

ben yaptırdım pazartesı notere gıdıcem onaylatmak ıcın noterden 206 mılyon ıstıyolarmıs bıde tercumanlık parası var bılgınız varmı boyle bısey varı ve varsa fıyatı ne kadardı? kazık yemeyelım gıder ayak:D

kesmeşeker

istanbul konsolosluğu noter tasdikli belge istiyor mu bilmiyorum ama tercüman yeminli tercümansa notere gerek olmazki. ben evraklarımı yeminli tercümana tercüme ettirmiştim 4 sayfası 100 liraydı geçen yıl :-\ şu an nasıldır bilmiyorum. telefonla randevu aldığın sistemdeki kişiler bilir bunu, arayıp sor istersen ;)

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 24, 2008, 08:34:47 ÖS
bı sorum daha olcak ya aklıma takılan sımdı benım evraklarım hazır ıslemlerı tam bılmıyorum bızım nıkahımız kıyıldı ve bu aıle toplum kagıtları var ya nufus kayıt orneklerı yanı bunların tercume edılmesı ve yemınlı bı tercuman tarafından kaşelenmesi gerekıyomus bıde noterde tasdıklenmesı dogrumu ?

ben yaptırdım pazartesı notere gıdıcem onaylatmak ıcın noterden 206 mılyon ıstıyolarmıs bıde tercumanlık parası var bılgınız varmı boyle bısey varı ve varsa fıyatı ne kadardı? kazık yemeyelım gıder ayak:D
özlemcim istanbulu bilmiyorum ama ANKARA kONSOLOSLUGU istemiyor. bence sen hemen yaptirmayi dusunme. zaten vize icin randevu aldiginda sana getirmen gereken belgeleri söyluyorlar....

werdermm

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 24, 2008, 08:34:47 ÖS

eğer istanbuldaysan notere gerek yok arkadaşım.hiç boşa para verme.ayrıca sen pin alırken noter gerekiyo dedimi?ben özellikle sormuştum hayır gerek yok demişti.bende yatırtmadım hiçbişeyde olmadı.

özlem_özlem

arkadaslar ben ankarada randevu alcam da benım hocam yemınlı tercuman sanırım onun tasdıgı kesın sartta su noter ısını tam bılmıyorum ıste ya können sie mır bıtte helfen kazık yıycem yoksa!!!

duygu_0354_duygu

ben notere gittim okadar paradan oldummm...
ama yuzune bile bakmadilar...
sakin arkadaslar randevu aldiginiz sirada bayan solemiyorsa sakinn notere gidipte tercume ettirmeyinn  :'(
evet ben bu konuda biraz dertliyim. anlamissinizdir zatennn ;D  ;D  ;D

werdermm

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 24, 2008, 11:21:03 ÖS
arkadaslar ben ankarada randevu alcam da benım hocam yemınlı tercuman sanırım onun tasdıgı kesın sartta su noter ısını tam bılmıyorum ıste ya können sie mır bıtte helfen kazık yıycem yoksa!!!
sen önce randevu al sonra telefonda zaten sana söyleyecek ne gerekiyorsa.noter lazım derse yaptırırsın.kendi başına iş yapma derim.zararlı çıkarsın(206 ytl)

özlem_özlem

yanı sımdı eger bu nufus kayıt orneklerı yemınlı tercuman kasesıne sahıpse yanı notere gerek yok dıyosunuz arkadaslar ?

werdermm

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 24, 2008, 11:24:21 ÖS
yanı sımdı eger bu nufus kayıt orneklerı yemınlı tercuman kasesıne sahıpse yanı notere gerek yok dıyosunuz arkadaslar ?
aynen öyle.

özlem_özlem

ya evet 206 ytl bıde tercumana verdım 230 ytl pazartesı notere gıdıces guya onaylatmaya hoca bılıyomus ıslerı ay kafam durdu delırcem az parada dııl pisi pisine gıtsın ıstemıyorum

werdermm

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 24, 2008, 11:27:07 ÖS
ya evet 206 ytl bıde tercumana verdım 230 ytl pazartesı notere gıdıces guya onaylatmaya hoca bılıyomus ıslerı ay kafam durdu delırcem az parada dııl pisi pisine gıtsın ıstemıyorum
sen neleri tercüme ettirdinde 206 ytl tecümana verdin?

özlem_özlem

tercumana 230 verdım notere daha vermedım :nufus kayıt ornekleı 3 tane benım aılem onun aılesı bıde ıkımızınkı  formul a ve b

werdermm

notere verme.pin almak için konslosluğu ara telefonda sor.noter gerekiyor derse notere git.bol şans.

özlem_özlem

okey o zman beklıyım ben e pekı hocaya ne dıycem yaaaa sımdı bu seer zıt dusmesın bana bana ınanmıyonmu dıye oda var? pazartesı buluscas bıde notere gıtmek ıcın

werdermm

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 24, 2008, 11:32:47 ÖS
okey o zman beklıyım ben e pekı hocaya ne dıycem yaaaa sımdı bu seer zıt dusmesın bana bana ınanmıyonmu dıye oda var? pazartesı buluscas bıde notere gıtmek ıcın
sen hocaya ayıp olur dersen 230 ytl yi ver o zaman.ne diyeyim.sen hocayı değil.kendini düşün!hoca seni düşünmez varmı yokmu diye!

duygu_0354_duygu

bakkk sakinnn özlem böle bir hata yapmaa.sen vize icin ranvu aldin mi konsolosluktann? vize sirasinda sana zaten söyluyorlar ozaman onlara bi sor bakiayim. evet derlerse notere gidersin. bu isler hatir gönul meselesiyle olmaz. yok ahmete ayip olur, yok mehmet kirilirr sacmalama arkadasimm. ben ankardaan yaptim vizemi hatta bana dediler ki yazik bunlara nekadar paran gitmistir dedi görevli. ama dedigim gibi istanbulu ve izmiri bilmiorum. istanbuldan bikac arkadastan istemislerdi ama bazilarindanda istemediler. sen én iyisi randevu sirasinda ören oldumu. bosa para vermeee....