Evliligin Ilk Haftasi...

Başlatan yücel, Mart 10, 2008, 01:51:49 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fırtına

Çok güzel bir paylaşım arkadaşlar, emeğinize sağlık...Herhalde ilk 6 yılı atlatabilmek önemli,sonrası yazılmamış... :D :D :D

şinasi

ya arkadaşlar nereden buluyorsunuz bunları gerçekten çok güzel. Eline sağlık.

Sparta

Demek ki adamların aklı 6. seneden sonra başlarına geliyor :D

jentzsch

VAllahi evliligimin ilk haftasi süper gecti. ;D Esimi hic görmedim.O Türkiye'de ben ise Almanya'da.Cok huzurlu ve sakin bir 1 hafta gecirdim. ;D

gütig

Alıntı yapılan: yücel - Mart 25, 2008, 02:23:15 ÖS
Evliligin 6. yilindan sonra ne oluyor acaba , Merak ettim simdi... ;D

Benim evliligimin 7. yili. Evliligimin bu zamana kadarki en güzel yili. Cünkü yedinci yilimiz ilk bebegimizi bekledigimiz en sahane yilimiz.

Selamet

yücel

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 04, 2008, 02:43:04 ÖS
VAllahi evliligimin ilk haftasi süper gecti. ;D Esimi hic görmedim.O Türkiye'de ben ise Almanya'da.Cok huzurlu ve sakin bir 1 hafta gecirdim. ;D

malesef ilkler hep muhtesem oluyor ama sonradan suyu cikiyor sanirim... ;D

jentzsch

Alıntı yapılan: yücel - Nisan 05, 2008, 02:46:24 ÖS
Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 04, 2008, 02:43:04 ÖS

malesef ilkler hep muhtesem oluyor ama sonradan suyu cikiyor sanirim... ;D
Ben o devirleri henüz yasayamadim Yücel.Daha 2 haftalik evliyim.Cömezim yani.. ;D

ozlemin

Psikologlar evlilikte artık ilk 7 değil, ilk 2 yılın tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor. Yapılan bir araştırma, evliliğin ilk 2 yılında duygusallıktan, uyum ve sevgiden ödün vermeyen çiftlerin bir ömür boyu birlikte olma ihtimallerinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. 1981 yılında evlenen 156 çifti inceleyen bu kişilerin eşlerine karşı hissettiklerini, tavırlarını mercek altına alan ekip, "Çiftin boşanıp boşanmayacağı, ilk 24 ayda belli oluyor" diyor.

2.seneme doğru ilerliyorum...  :o   :o
(toplam öncesini düşünürsek 4,5 sene oldu belki yırtarım ;D)

jentzsch

Alıntı yapılan: ozlemin - Nisan 05, 2008, 03:30:11 ÖS
Psikologlar evlilikte artık ilk 7 değil, ilk 2 yılın tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor. Yapılan bir araştırma, evliliğin ilk 2 yılında duygusallıktan, uyum ve sevgiden ödün vermeyen çiftlerin bir ömür boyu birlikte olma ihtimallerinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. 1981 yılında evlenen 156 çifti inceleyen bu kişilerin eşlerine karşı hissettiklerini, tavırlarını mercek altına alan ekip, "Çiftin boşanıp boşanmayacağı, ilk 24 ayda belli oluyor" diyor.

2.seneme doğru ilerliyorum...  :o   :o
(toplam öncesini düşünürsek 4,5 sene oldu belki yırtarım ;D)

Hmm Ben o zaman yirttim. Benim evliligim 2 hafta oluyor ama 2000 yilindan beri beraberiz.8 sene dile kolay.. ;D 7 de olsa 2 de farketmez  ;)

sinemm

biz 8. yilimizi doldurduk. hersey bir yana esim bir yana... o bana kizar ugrasir benle ben ona kizarim onla ugrasirim...karabiberli tuzlu bir ask bizimkisi...en önemli ortak noktamiz gezmeyi tozmayi ikimizde cok severiz...kücük seylerden mutlu oluruz...
ama hayat sürprizlerle de doludur...bunu da söylemek zorundayim.ne zaman ne olacagi belli olmaz

ozlemin

Bence uzun süren bir birlikteliği yürütmek evliliği yürütmekten daha zor, ve daha faydalıııı..

esma 41

kirsehir7

esma 41

Ünlü sosyolog Ayfer Monolog araştırdı... Evlilik "SAKIZ ” A benzer. Çiğnemesini bilirsen iyi ve faydalı... Çiğnemesini bilmezsen can sıkıcı ve sinir bozucudur. Neden başka bir şeye değil de sakıza benzer? 

1. Çünkü sakız ne kadar faydalı ve eğlenceli olursa olsun gerekli değildir. Çiğnemesen de olur.

2. Sakız ilk zamanlar ağza ferahlık verir hoş olur ama zamanla çürür ve tadı acılaşır.

3. Çürüyen sakız yapışkandır. Bulaştığı yerden temizlemek, ondan kurtulmak çok zor, bazen imkânsızdır.

4. Sakızın ağızda bıraktığı tadı sadece çiğneyen bilir. Tatlı mı yoksa acı mı olduğunu başka kimse bilemez. Onlar sadece senin sakız çiğnediğini bilirler o kadar.

5. Sakız çene kemiklerini güçlendirir. Evlilik de öyle... Sürekli tartışma ve bağrışma zamanla çiftlerin güçlü birer çene kemiğine sahip olmasını sağlar.

6. Sakız çiğnerken başka bir şey yiyemezsin yoksa sakız bozulur...

7. Sakızın kâğıdını açıp fıkra veya falı okuduğunuzda çok eğlendirir gülersiniz. Ama bu çok kısa sürer. Evlilikteki balayına benzer.

8. Çam sakızı ya da hakiki damla sakızları vardır. Kolay kolay çürümezler çiğnendiği sürece zevk verirler. İşte bu da ask evliliği denen olaydır.

9. Sakız; sigarayı bırakmak ve abur-cubur yememek için tercih edilir.

10. Sakız çiğneme olayının gerçekleşmesi için ezmek ve çiğnemek gerekir. 

Evlilikte de kim dişliyse o ezer. Sakız tokluk hissi verir. Karnin aç olsa da kendini tok hissedersin.

Bence Ünlü sosyolog Ayfer Monolog dogru demis.   ;D

yücel

Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 06, 2008, 12:14:28 ÖÖ
Ünlü sosyolog Ayfer Monolog araştırdı... Evlilik "SAKIZ ” A benzer. Çiğnemesini bilirsen iyi ve faydalı... Çiğnemesini bilmezsen can sıkıcı ve sinir bozucudur. Neden başka bir şeye değil de sakıza benzer? 

1. Çünkü sakız ne kadar faydalı ve eğlenceli olursa olsun gerekli değildir. Çiğnemesen de olur.

2. Sakız ilk zamanlar ağza ferahlık verir hoş olur ama zamanla çürür ve tadı acılaşır.

3. Çürüyen sakız yapışkandır. Bulaştığı yerden temizlemek, ondan kurtulmak çok zor, bazen imkânsızdır.

4. Sakızın ağızda bıraktığı tadı sadece çiğneyen bilir. Tatlı mı yoksa acı mı olduğunu başka kimse bilemez. Onlar sadece senin sakız çiğnediğini bilirler o kadar.

5. Sakız çene kemiklerini güçlendirir. Evlilik de öyle... Sürekli tartışma ve bağrışma zamanla çiftlerin güçlü birer çene kemiğine sahip olmasını sağlar.

7. Sakızın kâğıdını açıp fıkra veya falı okuduğunuzda çok eğlendirir gülersiniz. Ama bu çok kısa sürer. Evlilikteki balayına benzer.

8. Çam sakızı ya da hakiki damla sakızları vardır. Kolay kolay çürümezler çiğnendiği sürece zevk verirler. İşte bu da ask evliliği denen olaydır.

Evlilikte de kim dişliyse o ezer. Sakız tokluk hissi verir. Karnin aç olsa da kendini tok hissedersin.

Dogru söze ne denir, Yerinde bir tespit yapmis sosyolog bey... ;D

esma 41

Alıntı yapılan: yücel - Nisan 06, 2008, 10:32:46 ÖS
Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 06, 2008, 12:14:28 ÖÖ

Dogru söze ne denir, Yerinde bir tespit yapmis sosyolog bey... ;D

Düzenleme 

yücel der ki : Dogru söze ne denir, Yerinde bir tespit yapmis sosyolog bey...
Bey yanlis hanim olmasi gerekiyordu .
Koskoca sosyolog Ayfer hanimi bey yaptin ya ..  ;D

esma der ki :dogru söze ne denir , bey - hanim fark etmez ... demi yücel bey ? ;D