Bugün çok mutluyum! Çünkü almancax sitesini keşfettim.

Başlatan muratbey, Mart 25, 2008, 07:57:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muratbey

Öncelikle bu siteyi kuran, siteye emeği geçen bütün kardeşlerimi (kardeş diyorum çünkü hiçbir şey almadan veren ancak insanın kardeşi olabilir.) kutluyorum. Allah razı olsun. Elleriniz kollarınız dert görmesin. Tekerinize taş değmesin.

Bu kadar hayır duadan sonra kendimi tanıtayım. Ben Türkçe öğretmeniyim. Allah kısmet ederse sıfır Almanca bilgisiyle mayıs 2008'de KPDS'ye gireceğim. (şimdilik sıfır ama mayısa kadar bu sitenin dizinin dibine oturacağım ve çalışacağım.)

Üç-beş kelime bir şeyler öğrenmek için birkaç haftadır internette araştırmalar yapıyorum. Adam akıllı işime yarayacak dilinden anlayacağım bir siteye bugüne kadar raslayamamıştım. Ta ki almancax adlı siteyi google'da tıklayana kadar. İnanın anasayfadaki dersleri incelemeye başlayınca hazine bulmuş gibi oldum. Bir yandan inceledim bir yandan da çıktısını almak için word'e aktardım. Olur ya her yerde internete giremeyebilirim diye yazıcıdan yazdırmayı ve sürekli yanımda gezdirmeyi düşünüyorum.

Birkaç kaynak kitap aldım ama hiçbir şey anlayamadım. Gramerle ilgili bilgiler o kadar güzel hazırlanmış ki adeta okudukça çalışma isteğim arttı. Türkçe öğretmeni olduğum için dilbilgisi yönünden sıkıntım yok. Tek sorun Almancanın dilbilgisi mantığı ile Türkçenin mantığını örtüştürmekteydi. İşte bu noktada, bu güzel site imdadıma cankurtaran gibi yetişti.

Siteyi hazırlayan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Allah kolaylık versin. Saygılarımla....

MuhaяяeM

197

Hosgeldin, dogru yerdesiniz bence de. :) Almancax'ta sohbet odasinda sohbet de edebilirsiniz ayrica. Onun disinda sohbet etmek istedigin birini ararsaniz ben burdayim, benim hotmail adresimi ekleyebilirsiniz, bildigim her konuda yardim da ederim, kardes, dost gibi chat de yapabilirim sizinle ve bu beni de cok mutlu eder. :) :) Yakinda görüsmek üzere! ;)

khoLpa$aLı

öncelikle hosgeldiniz istediginiz almanca tüm bilgilere buradan ulasabilirsiniz Allah zihin acikligi versin.